Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona.....

bardzo dziwna metoda antykoncepcji?????????

Polecane posty

Gość zdziwiona.....

Witam dzisiaj moja znajoma mi oświadczyła, że przy codziennym uprawianiu sexu nie można zajść w ciążę, bo plemniki są za słabe......??????????? hmmmm....staramy sie juz 3 cykl i nic...kochamy sie codziennie ( - nie tylko po to aby zajsc w ciaze :) ) :) moze to dlatego??

Gość zdziwiona.....
az tydzień przerwy??? to ile one dojrzewają ? ale tzn. , że przy codziennym uprawiaiu sexu plemniki są "bezużyteczne"?? :(

cytat z wikipedii Plemniki u kręgowców powstają w jądrach w wyniku spermogenezy, po czym dojrzewają w najądrzu. Jeden cykl spermogenezy trwa około 16 dni, Do wytworzenia w całości dojrzałej spermy potrzebne jest około 5 cykli, czyli ponad 2 miesiące. Choroby przebyte podczas pierwszego cyklu w przeciągu potrzebnych pięciu, np. wysoka gorączka, infekcje, zapalenia nerek, jądra, najądrzy, prostaty, anemia, urazy jądra, nowotwór (chemioterapia), zaburzenia metaboliczne np. cukrzyca, hemochromatoza, także leki przeciwcukrzycowe, oraz przeciwnadciśnieniowe, zaburzenia hormonalne (np. niewydolność pętli gonadalnej podwzgórze-przysadka mózgowa, a co za tym idzie niedobór testosteronu) mogą wpłynąć na dojrzałą spermę i pogorszyć jej jakość, pomimo dobrego stanu zdrowia pacjenta po chorobie (w czasie badania). Dlatego zaleca się by pary planujące dzieci odłożyły we wskazanych wyżej przypadkach poczęcie na 74 dni (ok. 2,5 miesiąca), bo tyle czasu zajmuje pełna wymiana populacji plemników.

no pewnie że nie są bezużyteczne, ale całkiem się zgadzam ze SleepingSun, będą na pewno mocniejsze jak zastosujecie taki sposób, a seksik będzie Wam lepiej smakował po takiej przerwie:-)

Gość zdziwiona........
czyli jednak są słabsze, ale chodzi mi o to czy są w ogóle zdolne do zapłodnienia, czy nie maja takiej możliwości

Gość sfgd
magą zapłodnić oczywiscie ale jest mniejsze prawdopodobieństwo zajscia w ciązę. lepiej robić przynajmniej 3 dni przerwy

Gość zdziwiona........
ok, dziękuję za odpowiedź.... a ja naiwnie myśłałam, że im więcej tym lepiej :)