Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DariSSa

Dlobulki dopochwowe Ecovag

Polecane posty

Gość DariSSa

Hey, od paru miesiecy trzeyma mnie infekcja, bylam u lekarzy ale ciagle go nawraca raz jest lepiej raz gorzej.Biore dodatkowo Lacibios Femine.Wyczytalam ostatnio w gazecie , ze dobre sa globulki dopochwowe ecovag, z kawsem mlekowym.Chcialam sie zapytac, czy ktoraz z Was uzywala tego i czy pomoglo?? dzieki :)

Widzę, że to jedyny wątek na całej kafeterii o tych kapsułkach, a sama chciałam się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat. Mam teraz kurację - 10 dni Gynalgin 2 razy dziennie (nie pomogło, skonczyłam już obydwa opakowania, nadal piecze:/) po Gynalginie ginekolog zaleciła mi Ecovag również 2 razy dziennie, tyle że przez 5 dni. Na pewno któraś z obecnych tu Pań używała tych kapsułek - proszę o opinie na ich temat. Pozdrawiam :)

Gość beli
ja mam przepisany gynalgin i ecovag, tyle ze nie wiem czy je jednoczesnie stosowac czy jedna kuracja po drugiej

Gość naatalkaa
beli jedna po drugiej Poczytaj o działaniu Ecovagu, on ma za zadanie odbudować florę bakteryjną właśnie po kuracji lekami na infekcje. Także najpierw Gynalgin a potem Ecovag. Ja jestem zadowolona z jego działania. Stosowałam go po kuracji globulkami na grzybicę i wyleczyłam się.

Gość beli
dzieki! czytałam cos ale własnie nie byłam pewna czy dobrze rozumiem, jeszcze bym wziela w złej kolejności;/ w sumie to nie czuje juz od dawna zadnego dyskomfortu ale moze przeszlo to w stan utajony

Gość pppplp
ja je stosuje co drugi dzien a raczej noc czyli wychodzi ze przez 20 dni bo dostalam 10 globulek. jak skoncze brac ecovag to mam brac codziennie 1 globulke na noc gynialgin przez 10 dni. jak narazie nie mam zadnych objawow, czuje sie dobrze i wydaje mi sie ze chyba w koncu sie z tego wylecze ;]

Gość ecovag
podbijam moze ktos jeszcze stosował ten lek

Gość madziorrra
Mi przepisała ginekolog ECOVAG bo miałam drożdże, białawe upławy ale po 3 dobie stosowania tych globulek objawy mi się nasiliły, doszło swędzenie i zwiększyła się ilość upławów, normalnie jak serek biały i dużo strasznie, nie wiem czy to normalne, przed ich zastosowaniem było o wiele lepiej. Dodam że miałam miesiąc temu wypalanie i nie podejmowałam współżycia bo jescze nie mogę, dbam o higienę i trochę to frustrujące że mam takie upławy. Czy któraś z was miała podobnie???

Gość Olenka1234
Ja wlasnie mam to samo!! 3 dni temu profilaktycznie zaczelam uzywac ecovag i dzis mam taki dramat ze szok!! NIgdy nie mialam takich drozdzy!! Jestem zalamana!!

Gość madziorra
do Olenka1234 Może więc wcale nie jest to złe działanie tylko może mylimy upławy z takim działaniem właśnie tych globulek tzn. może te globulki po rozpuszczeniu w pochwie tak wyglądają jak upławy a wcale nimi nie są, wkońcu to bakterie i po rozmnożeniu się w pochwie tak "narastają" do takiego stopnia, skoro mamy tak samo to może tak ma być. Ja za tydzien mam wizytę u ginekolog i spytam czy tak ma to wygladac i czy to normalne.

Gość Olenka1234
madziorra ja nie bylam w stanie aplikowac ich dluzej! tak mnie w srodku i na zwenatrz swedzialo, ze myslalam, ze oszaleje! a jak zajrzalam tam to zobaczylam "ser"...Kupilam tantum verde i robie od wczoraj irygacje. Dzis rano wylatywaly mi takie wielkie zolte gluty- bylam w szoku!! Nigdy czegos takiego nie mialam i nie widzialam, choc juz kilka razy mialam infekcje pochwy. Jestem przerazona!

Gość madziorrra
do Olenka1234 Mi też wylatywały takie gluty ale aż tak mocno mnie nie swędziało, no nie wiem. ja brałam jescze po tym jak zaczęło mnie swędzieć ale potem jakby ustąpiło to swędzenie.

stosowałam te globulki zaszkodzić mi nie zaszkodziły ale nie pomogły bo grzybica wróciła, dla mnie dużo lepszy jest lactovaginal lek dopochwowy, zakładałam go przez 2 tygodnie a teraz profilaktycznie od czasu do czasu np jak idę na basen czy do sauny albo po gorącym stosunku:) pozdrawiam.

Gość do olenki
chyba tantum rosa a nie tantum verde lol :D tantum verde to takie na gardło, psikacz taki ;) tylko uwazaj z irygacjami, bo one niezdrowe sa. poczytaj sobie tutaj http://www.zdrowieintymne.pl/z,4,20,0,irygacje ja przestałam robić regularne jak to przeczytałam i jest lepiej a dostałam od nich suchości pochwy i to nie takiej jednorazowej tylko normalnie choroby! :o

ja po zastosowanie ecovagu miałam też naśilone upławy ale pani ginekolog powiedziała że to normalne grzyb musi zejść także to normalne

Gość agula8
ecovag to jakis mało znany probiotyk-w tym sensie że lekarze żadko go przepisują, może jest za mało przebadany? mnie 2óch lekarzy zalecało provag i w sumie nie mam po nim żadnych dziwnych objawów. poza tym czemu ten ecovag kosztuje 30 zł jak inne probiotyki są zazwyczaj do 25????

Gość gość
Ja nadal z tym walczę, jak mi się objawy nasiliły kupiłam EcoVag i po nich miałam identyczną sytuację - wzmocnienie upławów, naprawdę nie wiem, co jest w tych globulkach. Teraz mam używać dafnegin, jak na razie duża poprawa! Dlatego dziewczyny, jak macie silne objawy, biegnijcie do ginekologow, potem dobierzcie najlepiej jakąś "ochronkę" doustną, obecnie używam iladianu.

Gość gość
Ja nie stosowałam tych globulek ale moja koleżanka ich używała i nie była zadowolona to znaczy infekcja wróciła. Dla mnie najskuteczniejszy jest probiotyk dopochwowy invag, który zawiera aż 3 szczepy bakterii kwasu mlekowego, które zostały wyizolowane od polskich, zdrowych kobiet dlatego jest taki skuteczny. Kuracja nim trwa tylko 7-dni, po leczeniu infekcji najlepiej jest ją zrobić w całości później można go stosować profilaktycznie.

Gość Basiucha
hej a ja mam znowu taki problem chodzi o to że mam przepisane ecovag i Macmiror Complex pytanie do was czy te globulki mam brać równomiernie polećcie

Gość gość
Na Twoim miejscu najpierw zużyłabym macmirror aby wyleczyć grzybicę a później probiotyk - ja stosuje zawsze invag, skutecznie kolonizuje pochwę bakteriami kwasu mlekowego, mam do niego zaufanie bo nie raz pomógł mi zapobiec infekcji.

Gość gość
Najpierw macmiror a potem ecovag. Jeśli chodzi o probiotyk to ja zawsze stosuje lactovaginal, ponieważ zawiera on żywe szczepy (przechowywanie w lodówce), więc na pewno skolonizuje pochwę dobrymi szczepami. Pomyśl tez o profilaktyce przeciwgrzybiczej. Ja zawsze po miesiączce aplikuję przez 3 dni lactovaginal właśnie aby nawrotu grzybicy nie mieć. Polecam ciekawy artykuł na temat probiotyków ginekologicznych http://kobiecosc.info/probiotyki-doustnie-dopochwowo/