Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jsahjfgqwetrfye

wstyd się dobrze uczyć?

Polecane posty

Gość jsahjfgqwetrfye

chodze do liceum w duzym miescie. pewna osoba powiedziala mi ostatnio, ze to wstyd dobrze sie uczyc, ze to wkoncu jest liceum i 'nie wypada'. ze to niby w podstawowce i gimnazjum mozna bylo miec same piatki i czworki...

Gość nooo a tym co palą
hahaha 0/10 :O wstyd to jest się chyba NIE uczyć

Gość jsahjfgqwetrfye
widze same osoby zle uczace sie. odpowiedzi brak

Gość ekaterinaaaa
chyba żartujesz.. skończysz liceum, pójdziesz na dobrą uczelnię, a jak się postarasz to się dostaniesz na dzienne, bezpłatne studia.. i oszczędzisz niezłe pieniądze, po co masz płacić.. ale do tego niezbędne dobre stopnie. nie daj się zwariować zawistnym kretynom.

Gość oczywiscie ze wstyd
kto to widział żeby w dzisiejszych czasach się dobrze uczyć, a pozniej wszyscy sie z ciebie smieja

Gość jsahjfgqwetrfye
tylko, ze roznica w traktowaniu jest duza, miedzy tymi co sie dobrze ucza, a tymi co maja problemy. ze jak dobre stopnie to kujon, nie do pogadania etc.

Widocznie zachowujesz się jak kujon. Przez całe gimnazjum i liceum byłam jedną z najlepszych uczennic w szkole. Zawsze dostawałam nagrody, wyczytywali mnie na każdej akademii. A mimo to NIKT nigdy nie nazwał mnie dziobakiem. Miałam przyjaciół. Dobre oceny to nie wytłumaczenie dla niepowodzeń na gruncie towarzyskim.

Gość Psychorożka
tak ale po liceum i tak nie bedziesz miec stycznosci z tymi ludzmi - zazwyczaj ludzie zazdroszczą takim ludzią nie dlatego ze mają taką wiedze tylko dlatego ze nie są w stanie im dorownac, jezeli jestes milą i kontaktowa osobą to dobre uczenie sie nie powinno miec az takiego wpływu na kontakty z rowiesnikami, a w dalszej przyszlosci napewno pomoze - studia itp ..

Gość jsahjfgqwetrfye
nie mowie tutaj, ze jestem traktowana jak kujon. mam przyjaciol, znajomych w szkole, w roznym wieku. nie stoje w kacie na przerwie z nosem w ksiazce. Kujonem tez mnie nikt otwarcie nie nazwal. nie o to tu chodzi. uslyszalam ostatnio, ze dobrze sie uczyc to wstyd. ze to bylo dopuszczalne w gimnazjum podstawowce. zastanawiam sie wiec czy nie warto przepuscic kilku sprawdzianow, dla 'wiarygodnosci' bo nie powiesz mi chyba, ze nie ma roznicy w traktowaniu osob ktore dobrze sie ucza, a tych z problemami.

Gość powiem ci tak ..
generalnie kujony nigdy nie są lubiane ani popularne i to chyba każdy wie od małego. Grzeczna dziewczynka w pierwszej ławce która ma same piątki z góry na dół, która zawsze podnosi raczke pierwsza do odpowiedzi jest zawsze irytująca. Kojarzy się ze skrajnym lizusostwem, z tanczeniem tak jak nauczyciel zagra. Ludzie którzy mają same najwyższe oceny są rzeczywiście z jednej strony irytujący, bo kojarzą się ze ślepym podporządkowaniem sie z góry narzuconym przez kogoś innego regułom, z brajkiem własnej woli, kojarzą się z ludźmi przesadnie ambitnymi w sposób niemalże chory co może być odebrane jako zapatrzenie w siebie, jako megalomania, a z drugiej po prostu zwyczajnie budzą zawiść. Każdy kij ma dwa końce. Coś musi być czarne ażeby coś innego mogło być białe. Inni w twojej klasie co prawda są może o wiele bardziej lubiani ale za to ich przyszłość może okazać się nieciekawa z powodu złych ocen. Wytłumacz sobie to tak że kolezanka po prostu chciała wywołac w Tobie kompleksy i podbudować samą siebie. Twoja koleżanka jest po prostu głupia. Ale jeszcze większą głupotą i samobójstwem byłoby gdybyś porzuciła swoje ambicje i naukę z tak absurdalnego powodu tym bardziej że wcale nie jest powiedziane że jak niespodziewanie zaczniesz się źle uczyć to nagle staniesz się bardziej lubiana. Nie powinnaś się dać zwariować ludziom którzy czuja się bardziej atrakcyjni towarzysko a jednoczesnie w głębi duszy kryjącym konmpleksy z powodu braków w intelekcie.

Gość powiem ci tak ..
acha i jeszcze jedno sprostowanie. Nikt nie powie wprost osobie która się dobrze uczy że jest kujonem, ale każdy i tak te osoby w ten sposób postrzega. Ktoś taki może rzeczywiście wcale nie zakuwać po nocach ale jesli ma same 5 i 6 w dzienniku to za kujona i tak będzie uchodził.

Gość jsahjfgqwetrfye
Zwodniczy Aniolku zacznij czytac ze zrozumieniem. Mowie o sytuacji w pewnym sensie odwrotnej. Nie mowie o gorszym traktowaniu, ale o innym.

Gość jsahjfgqwetrfye
'powiem ci tak .. ' dziekuje za zrozumienie. chodzilo mi dokladnie o sytuacje ktora opisalas

Gość jsahjfgqwetrfye
tych najwazniejszych ambicji nie porzuce, ale zastanowie sie nad cala sytuacja. dziekuje ;]

Gość ooooooooooooooooooooooooooooo
to chyba powiedział ci jakis głupek...

Gość a słyszałas to powiedzenie
"Ucz się, ucz bo nauka to potęgi klucz"

Gość zvmnkjlhiytrwfk
no tak, tylko ze ci co sie dobrze uczyli, pojdą na studia, zdobeda dobre wykształcenie, a potem dobrą prace, a ci co sie Nie uczyli to tylko na zmywak lub na sprzątaczke

Gość dorotka-
niedawno pewna osoba dała do zrozumienia, że człowiek bez studiów jest dnem przykro mi sie zrobiło wtedy

Gość sadasd
naprawde oceny sie nie liczą w dostaniu sie na dobre studia? Tylko matura sie liczy?

Gość nie matura a chęć szczera
zrobi z ciebie oficera :P

Do autorki: ucz się jak najlepiej i jak najwięcej. Zdasz potem na dobre dzienne studia na dobrej uczelni i będzie Ci lżej w życiu. I nie zadawaj się z ludźmi, którzy uważaja inaczej