Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ogarniam świata

pytanie do właścicieli labradorów.

Polecane posty

Gość nie ogarniam świata

z tego, co słyszałam te psy są wspaniałe, ułożone i spokojne. natomiast ja mam dwuletniego potwora. mimo codziennych czterogodzinnych spacerów połączonych z pływaniem, bieganiem, skakaniem, wszystkim na raz, po powrocie do domu pośpi z godzinę, a potem dalej biega, skacze i chce się bawić. jest zabójczo inteligentna i równie złośliwa, mówię jej nie, a ona robi dalej i jeszcze radośnie merda ogonem, psuje, grzebie w koszach, podbiera kartki, dokumenty, kanapki, zrzuca rzeczy z pralki, raz wywaliła kwiatka, wsadza łapy do wody z miską i nimi macha, żeby zrobić kałużę, a potem się w niej kładzie i turla na wszystkie strony, zdolna jest do wszystkiego. warczy non stop, nerwowa strasznie i ambitna przy okazji - kiedy nie może sobie z czymś poradzić dostaje szału, szczeka, gryzie, warczy, skacze po pokoju, podobnie kiedy czegoś jej się nie pozwoli. despotyczna strasznie, to ona zawsze ma być górą, zawsze chce najlepsze miejsce, najsmakowitsze jedzenie, najwięcej pieszczot, mała z niej zazdrośnica, a słucha jedynie mojego faceta. nienawidzi starych bab - zobaczy jakąś i na nią szczeka (co jej się na co dzień nie zdarza, no chyba, że przy odkurzaniu.) moje pytanie - przed kupnem słyszałam, że te psy to oazy spokoju, a ten diabeł, którego hoduję ni chuja nie pasuje do opisu. czy ktoś ma ten sam problem, czy to ja mam psa z adhd? nie zamieniłabym jej na nic, ale mimo wszystko chcę się zorientować czy to normalne zachowanie. dodam, że nie była na żadnych szkoleniach wyciszających, czy Bóg wie czym, jakby nie patrzeć trochę kosztują.

Gość nie ogarniam świata
do miski z wodą* :D

Gość ona37
a piesek jest z prawdziwej hodowli?ma papierki? rodowód?

Gość nie ogarniam świata
zapomniałam wyżej dopisać, tak, pies od sprawdzonych hodowców, ma rodowód.