Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vinylly

Po porodzie dziecko z mama?

Polecane posty

Gość vinylly

mam pytanie do mam ,kóte już rodziły.. czy w szpitalu jesli nie ma żadnych komplikacji przez te 2-4 dni maluszek jest cały czas obok mamy? Tzn czy w nocy tez?? Czy zabieraja go na oddział dla noworodków? jak to jest bo jestem kompletnie zielona:(

Gość anty.........
z mama caly czas! oj nie wyspisz sie

Gość vinylly
No własnie zaczynam 8 msc.. i pomalutku mysle jak bedzie przebiegał poród... i jak to wszystko wyglada w szpitalu... tzn czyli gdzie dzidzius moze leżec??? Jakies specjalne sa stoliki?? Czy samemu trzeba cos zorganizowac? Czy połozne daja? Czy na łózku ze mna spi:>?

Gość palito
spi przy twoim lozku w swoim lozeczku, takim malutkim na wysokich nozkach z kolkami :)

Gość vinylly
Dziekuje dziewczynki.. za odpowiedzi;) Troszke zawsze pewniej bo wiecej informacji:) I rozumiem,ze to od połoznych dostaje? Ten wózek:>?

To zależy od szpitala! Tam gdzie ja rodziłam(nie zależnie od rodzaju porodu)maluszki były z matkami.Obok każdego łóżka dla matki,jest również malutkie łóżeczko dla dziecka.Więc o nic się nie martw :) Moja koleżanka rodziła w zupełnie innym szpitalu i tam maluszki były przynoszone do matek na okres karmienia.

Gość zlazona
Ogolnie dziecko ma takie swoje lozeszko na kolkach, ale moze spac z Toba jesli chcesz i nie boisz sie, ze zrobisz mu krzywde. Ja ze swoim malucham spalam razem caly czas.

Gość anty.........
tak jak napisala poprzedniczka, ma takie specjalne lozeczko na kolkach... wszystko bedzie dobrze, zobaczysz... masz termin na styczen? Ja rodzilam 2 lata temu w styczniu, uwazam, ze bardzo dobra pora :-) jak sie malec urodzi i bedzie okey, to jestes z nim od poczatku, no oczywiscie jak juz dziecko zostanie zbadane a ty "zrobiona" po porodzie". najpierw przenosza was do salki w ktorej czekalas na porod, na jakies 2 godzinki a jak bedzie w porzadku to wedrujecie na oddzial polozniczy. jak bedziesz miala mozliwosc, wez pojedynczy pokoj, bo lepiej odpoczniesz i inne dzieci nie beda ci przeszkadzac spac...

Gość anty.........
te wozeczki znajduja sie w salkach porodowych i na polozniczym, spoko, dadza ci go.

Gość vinylly
Dziękuje dziewczyny:)..już wszystko jasne heh:) Tak mam termin na styczen- 25 stycznia..bedzie synuś:) Chyba nie wytrzymam i maluch bedzie spał jednak ze mną...jakie musi to być super uczucie:)