Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana totalniee

moja pochwa po porodzie naturalnym...

Polecane posty

Gość zalamana totalniee

urodziłam naturalnie. Przeżywam koszmar. Dziecko duże, myślałam, że umrę z bólu. Krocze pękło mi do odbytu... To jak tam teraz wyglądam.. nie.. tego nie da się opisać slowami... Mam problemy z oddawaniem moczu, i stolca... chcę umrzeć..

Gość jerfherofvh1ef
współczuje:-(

Gość zalamana totalniee
Czy któraś z was też tak pękła..?

Gość jussaa
na pewno nie jesteś sama

Gość zalamana totalniee
Mam pęknięcie trzeciego stopnia.. jestem pod okiem lekarza.. Ale czuje sie strasznie.. Moj maz byl przy porodzie, widzial to.. Niby mnie wspiera, ale widze w jego oczach jakies obrzydzenie...

Gość .........fasolka............
boze,nie wiem co ci napisac:-(

Gość ankaaaaaaaaaaaaaaaa
Ciam__ ----To po cholerę to czytasz?! zalamana totalniee ---- A nacinali Ciebie i mimo tego pękłaś?

ale gdy sie wszystko zagoi,mozna chyba isc na jakas plastyke krocza czy cos takiego,jest chyba takie cos???? wszystko bedzie dobrze,choc wiem ze łatwo sie pisze.

Gość hl
i dlatego dziecko nie jest warte tyle zeby to przechodzic :O

Gość pokaz fotke
pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke pokaz fotke

Gość zalamana totalniee
Mieli nacinać, nie wiem czemu tego nie zrobili, przecież widzieli jak wielkie to dziecko jest.. Niewiele pamietam z tego porodu, poza potwornym bolem.. Rozmawialam potem z lekarzem i polozna, nikt nie widzi swojego bledu... :(( Plastyka.. Nie stać mnie.. Chociaz podobno refundowana.. Ale to i tak nawet nie wiem kiedy, lekarz mowi zeby teraz o tym nie myslec, tylko sie dzieckiem opiekowac :(((

kochana,plastyka jest refundowana. racja,teraz opiekuj sie dzieckiem,musisz to jakos przetrwac,za jakis czas na pewno da sie cos z tym zrobic:-)

Gość hl
to ile to dziecko ważyło ze tak cię porozrywało?

Gość Dobra_rada_
I po co ta głupia kampania na e-dziecko, żeby nie nacinać krocza? Ile dziecko ważyło? Jeśli ok. 4 kg lub więcej to powinni Ci zrobić cesarkę!

Gość zalamana totalniee
4,6 kg.. W nocy musze zakladac pieluche dla doroslych.. Bo czasem popuszczam.. Balam sie, czulam ze bedzie zle, staralam sie byc optymistka... Marzylam o cc na zyczenie, ale mnei nie bylo stać... Krzyczalam ze chce znieczulenie, niestety nikt mi nie dal, twierdza ze 'bylo juz za pozno na znieczulenie'...

Gość hl
o matko....powiem tylko tyle..

niestety nie w kazdym szpitalu tak robia:-( ja urodzilam 4 kg synka sn bez naciecia,ale u mnie wszystko ok

boze:-( co ty mialas za lekarza prowadzacego,gdzie rodzilas??? to wina tylko i wylacznie lekarza

Gość zalamana totalniee
Nie bede podawac dokladnego szpitala.. Mieszkam pod lublinem.. nie potrafie się cieszyć dzieckiem.. Jeszcze karmie piersia, i w tej materii tez cos nie tak... piersi szczypia, bola.. kolejny bol.. ciagle bol.. Nie narzekam w domu. Nie moge sobie na to pozwolić, wiec chociaz tu..

Gość vinylly
Moja znajoma tez tak popekała ledwo by sie wykrwawila musieli jej krwe przetaczac po prostu ja rozerwalo synek tez 4,5 kg...porod w dodadku kleszczowy:/

a ile jestes po porodzie???

Gość zalamana totalniee
2 tygodnie ..

Gość warie nka...
a dawno rodzilas???

Gość Dobra_rada_
Lekarze są nienormalni, to szczyt nieodpowiedzialności pozwolić matce rodzić naturalnie tak duże dziecko i to w dodatku bez nacinania krocza. Dziewczyno nie załamuj się i nie odgrywaj swoich frustracji na dziecku. nie jego wina, że urodziło się takie duże. Sprawa dobra dla sądu, ale i tak nie warto, bo w tym koorevskim kraju z lekarzami się nie wygra.

Gość onateze34
jestes dopiero 2 tygodnie po porodzie, wiec wszystko jest jeszcze swieze, swieza rana,lekarz ci mowił ze musisz podmywac sie tantum rosa?, robic tez nasiadowki z kory debu!No i nie przejmuj sie na zapas, lekarza mozesz tez pozwac!!ja bym pozwałą, na narazenie zdrowia i zycia, powinnas miec cesarke!czemu nie miałąs?co to za lek prowadzacy i jakby zrobisz sobie plastyke pochwy i bedzi ok nie martw sie;(

Gość zalamana totalniee
nie winię go.. po prostu jestem przerażona.. boję się że wpadam w depresję.. ból fizyczny jest niczym z bolem psychicznym.. boje sie ze bede zla matka, ze maz mnie zdradzi, że na stare lata w ogole nie bede trzymala moczu i kalu (polozna straszyla...)

Gość zalamana totalniee
nie winię dziecka**

hmmm,nawet po porodzie sn bez komplikacji po 2 tygodniach nie wyglada to kolorowo:-( daj sobie jeszcze troche czasu az sie wszystko zagoi,potem bedziesz myslala co dalej z tym zrobic:-) np.nietrzymanie moczu sie leczy. wiem ze latwo mi sie pisze,wiem:-)