Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa i bojaca

czy popekaly wam naczynka przy porodzie?

Polecane posty

Gość ciekawa i bojaca

z wysilku i gdzie dokladnie?

Gość tak 1234
na twarzy ale widac było przez chwilke po wypisaniu juz nie było sladu:)

Gość Anialisa
Właśnie z otwartymi oczami pękają w nich naczynka i robią się wylewy! Ja miałam całą twarz popękaną od parcia, z wybroczynami, wylewy w oczach - położna na mnie krzyczała, żebym zamknęła oczy i brodę dociskała do piersi. Również szyja i dekolt była cała w popękanych naczynkach - ale ja mocno parłam, z dużym trudem, bo dzidziuś pomimo prawidłowego ułożenia nie chciał zejść. Po około tygodniu wszystko zniknęło.

Gość annnnnnnnnna
nie tylko naczynka mi popekaly ...

ja miałam calą twarz w wybroczynach (takie czerwone kropki) i pare popękanych naczynek malutka tez miała wybroczyny ale i mi i malej po kilku dniach zniknęły :)

No właśnie też byłam od dekoltu w zwyż w wybroczynach :( blada jek ściana i te cholerne kropki :( mała była duża a ja parłam na całego i dlatego tak się załatwiłam. a mała była w kropeczkach również, ale ona zapewne od tego że była owinięta pępowiną.

Gość pasz
A to normalne że te kropki wystąpiły na drugi dzień od porodu? I są wszędzie, minął już 3 dzień I nic nie znika

Gość gość
Kobiety jakie wy musicie być tępe skoro tak się wysilacie podczas porodu, że pękają wam naczynka. Nie zgadzajcie się na leżenie podczas porodu i parcie na żądanie, to nie będzie problemu. Parcie powinno być spontaniczne.

Gość gość
Podziwiam was dziewczyny za trudy macierzyństwa i porodu przede wszystkim. Tyle poświęcenia dla małego człowieczka. Ja jestem bezpłodna i raczej nigdy tego nie doswiadcze ale podziwiam wszystkie mamy.

Gość gość
Ja również od dekoltu w górę byłam cała w wybroczynach. Oczy całe czerwone. Miałam 5 godzin bóle parte

Gość gość
Naczynka pękają jak się źle prze

Gość gość
Ja przy pierwszym porodzie miałam zamknięte oczy podczas parcia- tak mi położona kazała , potem miałam popękane naczynka w oczach i czerwone wampirze oczy:/ przy drugim porodzie automatycznie je zamykałam przy parciu a tam znów położne darły się żebym nie zamykała oczu, nie wiem czy ich słuchałam i jakie w końcu miałam te oczy, ale w sumie parłam chyba ze 3 razy i nie miałam potem nic z oczami nie tak. Nie wiem w końcu kto miał rację i jak powinno się mieć te oczy-zamknięte czy otwarte

Gość gość
Ja zamykałam oczy ale nie dlatego że mi kazano bo mi nikt nic nie kazał tylko dlatego że jak miałam oczy otwarte to bolało jakby bardziej wiec zaciskałam zeby ból był mniej potworny

Gość etrisa
Wy wszystkie parłyście na siłę, a do tego w pozycji leżącej lub półsiedzącej. Nic dziwnego że wielu z wam popękały naczynka, a mogło być i znacznie więcej komplikacji. Nie zgadzajcie się na takie bezmyślne pozycje, jak również na przyśpieszanie porodu oksytocyną czy przebijanie pęcherza płodowego. Zrozumcie że parcie nie może być na siłę, a tym bardziej nie pod górkę jak w pozycji poziomej. Faza parcia nie polega na jak najszybszym wyparciu dziecka. Jeśli położne was poganiają to je zignorujcie, albo je uciszcie.