Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezkrolika jestem

czy to mozliwe zeby zmarl nagle?

Polecane posty

Gość bezkrolika jestem

dzis jak popoludniu wrocilam do domu i okazalo sie ze moj ponad 8letni kroliczek nie zyje.. ;( czy to ze starosci czy co? nie chorowal z tego co wiem, dzis rano jadl normalnie itp. wszstko bylo ok...

Gość a moze sie czyms zadlawil

też tak miałam ze szczurem. rano dalam mu jesc, pobawiłam się chwilę, wyszłam do miasta na 1,5 h po powrocie już nie żył.

Gość DobryDzień
może prąd go kopną?

Gość bezkrolika jestem
nie mogla sie czyms zadlawiac od lat jadla te sama karme i wszystko ZAWSZE skrupulatnie gryzla marchewke i inne rzeczy tez:( ech:(

Gość bezkrolika jestem
jednak zauważyłam dziwnie poszerzony odbyt u mojego martwego królika. tato zaś był wyraźnie pobudzony i podekscytowany

Gość Okrąglinek
Mój 8letni królik umarł niedawno,a wszystko rozegrało się w ciągu jednego dnia.Dzień wcześniej bawił się jeszcze na ogrodzie. 8 lat to dużo dla takiego zwierzaka. Króliki zazwyczaj ukrywają chorobę tak długo jak się da,dlatego trzeba reagować na najmniejsze odstepstwa od normy,ale równie dobrze nic może nie wskazywać,że coś jest nie tak.

Gość Okrąglinek
A czym karmiłaś kicka?

mój królik zdechł tak samo nagle. podobno tak już jest z królikami, że łapią coś nagle i padają.

Gość króliki
najczęściej umierają na serce ... może się czegoś wystraszył i serduszko mu pękło ....

Gość bezkrolika jestem
warzywami, karma, jakimis dropsami czasem czy wafelkami dla gryzoni, kobla warzywna jajeczna miodowa, siankiem, latem nieraz trawa umyta

Gość Okrąglinek
Nie zwalam tego na żywienie,bo królikowi pewnie przyplątały się choroby charakterystyczne dla zaawansowanego wieku i nic nie dało się zrobić,tym bardziej,że to takie nagłe,ale... naprawdę,masz szczeście,że karmiąc go w taki sposób dożył takiego wieku :| Pod żadnym pozorem królikom nie daje się dropsów,wafelków ani kolb. Kolby mają w sobie ziarno,a króliki ziarna jeść nie powinny,bo powstają od tego ropnie. A juz napewno nie kolby jajeczne czy miodowe,ludzie Widziałaś,żeby królik jadł miód czy jajka?Chyba nie. Dropsy to sam cukier,mozliwe,że Twój kicek miał cukrzyce.A wafelki skoro są dla gryzoni,to jak sama nazwa wskazuje,są przeznaczone dla nich,a nie dla królików. To,że trawa umyta to niewiele daje,bo toksyny i inne syfy z ulicy są wewnątrz.