Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help me

bigos bigos bigos

Polecane posty

Gość help me

Dajcie proszę dobry przepisik na bigosik,pliiisss :)

Gość koza niedzielna
Najlepszy bigos na pieczeni-bierzesz mięso szynkę ,trochę woł .pręgi i obsmażasz dodając pod koniec cebulkę ,pote m dusisz a po rozgotowaniu dodajesz do miękkięj już gotowanej kapuchy >potem -namoczone grzybki suszone ,sliwki węgierki -ale z ich ilością nie przesadż.odrobina maggi i kiełbaski -biała i zwykła (ja dodaje dziczyznę ) >Gotuj parę dni na koniec lampka czerw ,wina :)majeranek .listeek bobk. 3 ziarka ziela ang i znowu gotuj aż do skutku

Gość help me
Koza niedzielna,przepis jest suuper,tylko co to znaczy:gotuj parę dni?

Gość henryk VIII by to wiedział
ale ja nie wiem ,bigoś podobno najlepszy dwu tygodniowy i jeszcze sól i pieprz do smaku......

Gość help me
no właśnie ten czas przyrządzania bigosu jest dla mnie zagadką-no bo ok składniki teraz znam i jak już wszystko będzie miękkie to to wymieszam ,dołożę przypraw i co to już koniec??? Mi się zdaje ,że bigos właśnie potrzebuje czasu na dojście,że nie jest dobry tak od razu,ale nie wiem czy to znaczy ,że ma się jeszcze długo gotować czy go odstawić i sobie ma" dochodzić". Także co zrobić jak już wszystkie gotowe składniki wymieszam i przyprawię???

Gość a ta koza szuka wciąż
dzięki zaletom takiego cudownego garnaka jakim jest szybkowar mi to zajmuje góra 2 dni :)

Gość help me
kurczę jak to dwa dni? przecież ugotowanie kapuchy i mięcha to nie dwa dni! Powiedzcie w końcu co oznacza ,że bigos się robi kilka dni,proszę...

Gość help me
hmm,no dobra ,mogę podgrzewać i nie jeść:) jeśli o to chodzi to nie ma sprawy:) chętnie się podzielę-żeby tylko wyszedł dobry,gorzej jak nie będzie chętnych do jedzenia,bo mi nie wyjdzie:(

help me>>> wyjdzie ;)...bez obawy koza dala swietny przepis a spieprzyc go mozesz tylko przypalajac go! jesli uznasz w trakcie gotowania to dodaj slodkiej kapusty i do dziela :)

Gość help me
Dziękuję bardzo:) czyli parę dni przed świętami zaczyna ,żeby na święta był gotowy :D

Gość help me
zaczynam miało być:)