Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzta mi ludzie

Jak nazwać sukę owczarka niemieckiego?

Polecane posty

Gość owczarek niemiecki
Hera, Tora, Teri

Gość Anka-Malowanka
Co za bzdura z nazwami rodowodowymi... Ten kto napisał, że się zna to g... się zna... Owszem przy urodzeniu szczeniaki są nazywane zgodnie z alfabetem (pierwsza litera - pierwszy miot) i dziedziczą przydomek hodowlany. Niestety te nazwy czasami są naprawdę dziwaczne i nawet psy rodowodowe w domach nazywane są inaczej niż na ringu wystawienniczym. Czasami brzmi to podobnie, czasami zupełnie inaczej... Przykład? Proszę bardzo sznaucer Sądzicie że wołają go tak jak się naprawdę powinien nazywać? Sasquehanna Reigi? a co do wilczura. Bella to fajne imię. Znajdź nazwę, która nie ma więcej niż dwie sylaby (ułatwienie dla psa..). Moi znajomi mają Jerry (Dżeri), obok mieszka wilczur Kaja, Dora, Stella, i Goldi :) Powodzenia

Gość nie no blagam tylko
nie Kaja, ja mam tak na imię :P

Gość DSVFDVFDGSADS
A MOJ OWCZAREK DLUGOWLOSY NAZYWA SIE SIMBA !!! pieknie jak ten lew z "krola lwa" wyglada troche jak lew z ta swoja puszysta grzywa wszyscy sie zachwycaja jego imieniem :)

Gość cnyrtgv
pozdro :classic_cool:

Gość hej ci mezczyzni........
Kaza to nazwisko:)

Gość hej ci mezczyzni........
a moze AFRA? od Afrodyty?:)

Gość Kasia123456
ja mam suczkę owczarka i się wabi Kiara, ale podibają mi się imiona Sonia i Tina

Gość łowiecka
Milka :) tak wabi się moja sunia

Shilah? albo Szila jak kto woli :P a jakie rodowodowe imie ma ??? I z jakiej hodowli? :)

Gość 7349873498
Moja ma na imie AZJA

z tymi imionami to jest tak :) : Każda hodowla wymyśla sobie przydomek, nazwę czy jak tam chcecie. Dajmy na to "Z MOJEGO OGRODU" albo "PLATINUM" albo "PIESZCZOCHY" to może być jakakolwiek nazwa ale musi zostać zatwierdzona w związku w którym się rejestrujemy (wiadomo, żeby się nie powtarzaly albo nie bylo nic obraźliwego itp) no i w hodowli dajmy na to "Z MOJEGO OGRODU" pojawia się miot. Z reguly pierwszy miot nazywa się Miot "A" jednak to tylko i wylącznie wola hodowcy bo może go nazwać zarówno Miot "S" jak i Miot "G" jednak większość zaczyna od A i kończy na Z tak dla porządku po prostu :) Więc mamy Miot "A" więc wszystkie szczeniaki dostają imie na literę A + przydomek hodowlany czyli dajmy na to mamy 5 piesków w miocie: Ala Z MOJEGO OGRODU Amber Z MOJEGO OGRODU Arak Z MOJEGO OGRODU Ali Z MOJEGO OGRODU Abal Z MOJEGO OGRODU często hodowcy wpisują w metryki byle jakie imiona na A tak jak ja wyżej, po co wymyślać kosmiczne imiona w końcu wiadomo są gusta i guściki a to imie widnieje tylko na papierze. W momencie kiedy Ty kupujesz psa otrzymujesz rodowód pies jest Twój. Możesz nadać mu imie jakie chcesz, możesz go wolać jak chcesz ale w jakichkolwiek dokumentach w ZK czy PKPR czy gdziekolwiek indziej będzie to ta Ala Z MOJEGO OGRODU a nie "Bella" czy "Stella". To że Ty ją wolasz tak, to Twoja indywidualna sprawa i tak jest dobrze :) Jednak w momencie np. rejestrowania psa na wystawę w formularz nie wpisujesz "moja stella" czy tam bella tylko wlaście Ala Z MOJEGO OGRODU.

Mi się podobają te imiona: Shilah Stella Bella Babsi ( tak moja owczarkowa się nazywala ;) )

Gość doroteaaaaaaa;pppp
Hekta Rasta Kora Atena Puma Boruta

Gość maja 12365
Ja nazwałam moją suczkę owczarka niemieckiego Dejzi

Gość HerrPietiaGoras
najlepiej Frau Hundin, (u-umlał), i mów do niej po niemiecku, warunek konieczny

Gość gość
Ja będę miała suczkę owczarka niemieckiego i nazwe ją ,, Kaja ".