Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haniutkaaa

Podpaska brudzi mi majtki w nocy heeelp

Polecane posty

Gość haniutkaaa

Założyłam większą podpaskę na noc i spałam na boku, rano wstałam i miałam cały tył majtek we krwi, nie wiem dlaczego :(

hmm, no tak bywa, w zasadzie w nocy nie mamy wpływu na to gdzie ta krew poleci, nawet najwieksze podpaski nie gwarantuja ze cos sie nie wyleje, taki nasz los co miesiac :)

Gość uzywaj tampona

dokladnie...ja tak robie...wsadzisz tampona i mozesz w lozku nawqet zatanczyc kankana i wiesz,ze nic sie nie stanie....a tak kurde ciegla kontrola,a potem przescieradlo,ktorego sie domyc nie da...zreszta spie z facetem...siara,zeby potem zobaczyl plame

Gość polecam Bella Perfecta Green
to podpaski ze skrzydełkami, bardzo dobrze się je przykleja do majtek, nie przesuwają się, są cieniutkie na 3 milimetry i mają taką dziurkowaną warstwę na wierzchu (taką jak mają Always Dry Weave) która momentalnie absorbuje wilgoć pod tę powłoczkę, krew od razu wsiąka w podpaskę, i nie gromadzi się na jej powierzchni ale momentalnie wsiąka kiedyś stosowałam wyłącznie tampony bo brzydziłam się podpasek, po 18 latach stosowania tamponów ginekolog stwierdził że powinnam stosować podpaski, aż byłam zaskoczona że te nowoczesne podpaski są tak komfortowe nie polecam natomiast Naturelli, to zupełna porażka, są grube, skrzydełka urywają się i przeciekają boki podpaski, krew stoi na powierzchni zamiast wsiakać, dodatkowo mają sztuczny chemiczny zapach, wbrew reklamom chyba nigdy nie miały nic do czynienia z wyciągiem z rumianka, jak sugerują reklamy, chemiczny, przereklamowany szajs, przypominają najbardziej paskudne podpaski z lat 80tych

z linii Perfecta są też takie specjalne, bardzo długie, też z tą absorbującą powłoczką, i też w zielonym opakowaniu te podpaski to Bella Perfecta Maxi Green (ta absorbująca warstwa wierzchnia to Drainette, spawdz na opakowaniach) http://www.domzdrowia.pl/56127,bella-perfecta-green-podpaski-2-milimetrowe-ze-skrzydelkami-10-szt.html http://www.doz.pl/sklep/p838-Bella_Perfecta_Maxi_Green podpaski nie są drogie, czasem można kupić je w dwupakach, druga paczka o 50 % tańsza naprawdę polecam

zapomniałam napisać że podpaski są tak cieńkie że nie odznaczają się nawet jesli ma się na sobie bardzo obcisłe spodnie czy spódnicę

faktycznie bella perfecta green sa świetne!!! w sumie kiedys stosowałam always ale od kiedy przerzuciałam się na bellę nie ma lepszych :) ja w sumie jak miałam krwawienie to jakoś podświadomie nocy ograniczałam swoje ruchu, nie wiem jak to się działo ale jednak. w sumie od kiedy uzywam belli nie mam problemu z jakimiś zabrudzeniami nie tam gdzie trzeba

Skoro ja stara baba, po 18 latach używania tamponów z dnia na dzień przestawiłam się na podpaski, to znak że muszą być super komfortowe....Przedtem używałam tamponów na dzień i na noc, w końcu mądry lekarz mnie uświadomił że od tego mozna nabawić się infekcji i nadżerek...

Gość gość
Miałam taki sam problem. Krew spływała między pośladkami poza podpaskę. Pomaga tampon, ale nie aplikowany normalnie (nadżerki!), tylko wkładany "poziomo" między wargi, na wysokości ujścia pochwy. Nie czuje się go, ale trzeba założyć tuż przed samym snem, żeby nie wypadł. Na to normalna podpaska i śpisz spokojnie

Gość gość
No cóż, ten problem jest dość istotny dla kobiet które mają silne krwawienia,przyznam szczerze że próbowałam już chyba wszystkich sposobów i raczej z mizernym skutkiem poplamić bieliznę czy prześcieradło to u mnie standard,ostatnio stosuję po prostu podpaski na noc i dodatkowo zabezpieczam się zwykłą watą wiem że to mało komfortowe, ale skuteczne.Polecam też do kupno w aptece majtek jednorazowych są bardzo wygodne i dość bezpieczne ponieważ w kroczu mają cienką powłoczkę delikatnej foli.

Gość gość
też miałam ten problem, babcia podpowiedziała mi i poleciła tetrowe pieluchy.w pieluchę włożyć watę a do pieluchy przykleić dużą podpaskę i włożyć obcisłe majtki