Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luśka z W.

Idą Święta - ankieta

Polecane posty

Gość Pstrąży kawior
Dziękuję, Irma. Ale to samo się zboczyło. :-) Cóż to za umiejętność, żeby wychwycić analogię pomiędzy nowoczesnym "Bożmym Narodzeniem" a nowoczesną "uprawą seksu"? :-)

Gość Luśka z W.
Irma, ja również poddaję się tej fali bardzo umiarkowanie, i robię to głównie ze względu na bliskie osoby. Kiedy już ich zabraknie to na pewno będę świętować bardzo skromnie. Nie mam aż takiej estymy dla tradycji, a tym bardziej narzuconego przez kulturę masową stylu życia. Zresztą od dziecka miałam inklinacje do indywidualizmu :D

Kawiorze, jeśli to były pozytywne uczucia to nie dziw się . Ludzie są przyzwyczajeni do przyjmowania frustracji i nienawiści innych , a nie oznak sympatii. Znów poszedłeś własną, niezrozumiałą dla świata drogą.

Gość Pstrąży kawior
(Luśka powinna być poddana energicznej reedukacji! A to ci dopiero wyznanie...)

Gość Pstrąży kawior
Dziękuję, Irma, za oznaki sympatii. :-)

Twoje inklinacje Luśka, są zawsze ciekawe, szczególnie finezja w zabawie słowem i skojarzeniami. To tylko wtrącenie, nie związane z tematem :)

Kawior, moje oznaki sympatii do ciebie mają długą tradycję :)

Gość beeeee 52
czesc Luska :) ja uwielbiam swieta, bo dla mnie sa synonim luskusu tracenia czasu na pogaduchy z przujaciolmi o niczym, wielkie zarcie, ogladanie komedii romantycznych i czytanie kryminalow, spanie do poludnie, powaznie naduzycia estetyczne (np choinka), oraz obdarowywanie bliskich calkowicie niepraktycznymi prezentami na ktore szkoda pieniedzy. na mrginesie rysiu, choinka nie ma nic wspolnego z bozym narodzeniem (nawet jesli ktos wierzy w narodzenie boga). maria rodzila pod palmą a nie pod jodlą :)

Gość Pstrąży kawior
"Wybaczyć nie mogę...", Irma. :-) Czmoczki.

Gość Luśka z W.
Kawior, ciekawe w jakim kierunku ta reedukacja? Bo o tym, który by mi się naprawdę przydał to tutaj mowy nie było, więc teoretycznie wniosków wyciągnąć nie mogłeś. A o żadne właściwości paranormalne, typu telepatyczne czytanie w myślach trudno Cie podejrzewać :D

Gość Pstrąży kawior
Matka Pana Jezusa, czyli - mówiąc po naszemu - Maria, była pochodzenia żydowskiego!

Gość hdgdfsfdaa
a

Gość Pstrąży kawior
Pewnie, że trudno mnie podejrzewać, Luśka, co nie oznacza, że takich zdolności nie posiadam. :-)

Gość Luśka z W.
Irma, a to niespodzianka, to ja mam tutaj nieznane mi czytelniczki? :) Cześć Ovca :) te punkty programu ja też oczywiście lubię, tyle, że nie potrzebuję do ich realizacji Świat, a np. odwiedzin moich u rodziny bądź znajomych, lub znajomych/rodziny u mnie (z wyłączeniem elementu dekoracyjnego)

Gość beeeee 52
a co z "nie damy wrobic matki boskiej w zydowskie pochodzenie"? :D

Gość beeeee 52
lusia, ale nie wszystko na raz i przez tyle dni. ja juz nie moge spokojnie na swojej ovczej dupie usiedziec, tak sie ciesze na te swieta.

Gość Pstrąży kawior
Żydem był także św. Piotr. Nawet Jezus, stosując kryteria czystoludzkie - był Żydem z krwi i kości. :-)

Gość Pstrąży kawior
Ovca, skoro energia Cię roznosi, możesz mi umyć okna. Jest ich sztuk dwadzieścia jeden + duże drzwi tarasowe. Zyskasz moją szczerą wdzięczność. :-)

Gość Pstrąży kawior
A teraz się pożegnam. :-) Do widzenia.

Gość Luśka z W.
Kawior, no to pytam wprost - posiadasz? (takie zdolności) Ovca - no tak, ilość to słuszny argument :) Mnie w tym roku święta trochę zaskoczyły i pewnie dlatego niespecjalnie się raduję, jeszcze :)

Gość Pstrąży kawior
Wcale nie kojarzą. Są brudne zupełnie przypadkowo w okresie bożonardzeniowym. Inna sprawa, że skoro "Boże Narodzenie" zaczyna się już w połowie miesiąca października, to prawdopodobieństwo, iż mysie brudnych okien wypadnie w tym okresie jest stanowczo większe, niże wtedy, kiedy Boże Narodzenie zaczynano obchodzić z momentem rozpoczęcia mszy pasterskiej, czyli Pasterki. :-)

Gość Luśka z W.
21 okien to chyba zadanie dla robota, który nie zważa na wysokość temperatury powietrza i inne warunki atmosferyczne :)

Gość Luśka z W.
znaczy na "niskość" temperatury :)

Gość Pstrąży kawior
Wystarczy zaangażować do tej czynności Kobietę ze Wschodu. :-)

zawsze mnie to zastanawiało czemu ludzie w okresie przedswiatecznym nadwyraz intensywnie próbuja ze swoich mieszkan tworzyc oaze czystosci i nieskazitelnego porzadku ?