Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto ją zabił

Miasteczko Twin Peaks

Polecane posty

Gość kto ją zabił

Kto zabił Laurę Palmer w Miasteczku Twin Peaks? Oglądałam to dawno temu, mała byłam i nie pamiętam..

Aja się bałam to oglądać i do tej pory mam dreszcze, jak słyszę motyw tego serialu (Ennio Morricone - Twin Peaks Theme)

Gość kto ją zabił
tak, tak dreszcze to i ja miałam, ale kto ją zabił?

Gość fallin in love ...
Wypowiedź z innego forum: ,,O to trzebaby zapytać Davida Lyncha Film pokazuję, że to był jej ojciec opętany przez Boba. Ale kim był Bob? W prostym tłumaczeniu Bob mógł symbolizować zło, które przejmuję kontrolę nad ludzmi, które popycha ich do mrocznych czynów. Ale Bob to mógłbyć jakiś zły demon, który opętuję ludzi, zabiera im ciałą, żywi się strachem i cierpieniem. \"

Mistrz cientej riposty Niestety pudło!!!Autorem Twin Peaks Theme jest Angelo Badalamenti!!!! A nie Morricone Niemożliwe!

Gość właśnie że tak
sama pamietam jak gdzię sna bazarku kupiłam taśmę z motywami z filmu Badalamenti !!!!!

Zwracam honor mistrzu, skoro jesteś ekspertem w tej dziedzinie to nie wypada mi się z Tobą kłócić :D Ale wcześniej dałabym się pokroić, że to jednak Morricone :p

Kyle McLachlan był cudny w Miasteczku..., choć trzeba przyznać, że z wiekiem też nie stracił ,,tego czegoś\" ... och i ach :)

Często ludzie mylą tych dwóch jegomościów- a bierze że to stąd że na imieninach u cioci jest rozmowa o Twin Peaks i ktos mówi --tak tak znam tej kawałek autorem jest jakis Włoch,--tak Włoch a jak Włoch to ten nono Morricone--bo jest bardziej znany ogółowi:) A to Badalamenti od lat współpracuje z Lynchem. Niektórym tez często przychodzi z trudem uwierzyć że muzykę do Miami Vice napisał Pepik:) Jan Hammer-polecam tak na marginesie:)

Gość kto ją zabił
a może ktos jednak mi odpowie :)

Gość crazy girl crazy girl
no przecież już kilka osób ci odpowiedziało :o przeczytaj wypowiedzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kto ją zabił
aaa, ojciec. ale naprawdę? kurcze, za nic nie moge sobie tego przypomnieć! ten serial pamiętam jak przez mgłę, mała byłam i dziwię się, że mama pozwalała mi oglądać, do dziś pamiętam tego niesamowitego karła i bardziej niż sam serial, fabułę czy bohaterów pamiętam ten klimat.. musze to oberzeć jeszcze raz. leciało ze dwa lata temu chyba na dwojce ale około 1 czy 2 w nocy, a ja o tej porze to spałam :( teraz leci na tv7, ale tytuł tego to Twin Peaks, a nie Miasteczko Twin Peaks, czy to to samo? i ma tylko 8 odcinków

Gość katikati
a pamietacie ta kobiete bez oka co miala bzika na punkcie bezszelestnych karniszy??:)

Gość EBS
White Shadow , twórcą całej muzy był Angelo Badalamenti a nie kompozytor westernowy Moriccone. Pozdrawiam.

Gość gość
SAM JESTES WESTERNOWYM KOMPOZYTOR EM -IGNORANCIE