Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rusalka eva

zaczynam karmic butelka, co z witamina D ???

Polecane posty

Gość rusalka eva

do tej pory corcia miala ja przepisana. teraz ma 4 miesiace i musze ja przestawic na butle, tzn juz ja przestawilam. czy trzeba nadal podowac dodatkowo witamine D? czy wy dajecie? oczywiscie jezeli tak, to musze isc do pediatry by dobral dawke.

synek ma 4 miesiace i tez jest tylko na butli. wit d nie daje bo jest w mleku. Mi powiedziano ze jesli wypija 450ml mleka dziennie to w tym jest dzienno zapotrzebowanie. On pije tyle :)

Gość sdfghj
no wlasnie...jak to jest?dopoki karmilam ty;lo piersia dawalam 2 krople,teraz dokarmiam 125 ml bebiko i mam dawac 1 krople? moj synek ma 6 tygodni

Gość moja corka jest na
butli od 3 mc i lekarka kaze dawac jej 1 kropelke wit d dziennie . teraz ma juz 6 mc i lekarka nadal tak kaze mimo tego ze w mleku jest ta witamina . najlepiej poradz sie lekarza , na podstawie zrastajacego sie ciemiaczka powie ci czy nalezy podawac ta witamine i w jakich ilosciach . od lekarki wiem ze jak ciemiaczko zrasta sie prawidłowo dziecku nalez podawac 1 kropeke dziennie jesli zrasta sie za wolno wtedy dawke trzeba zwiekszyc ( wolno zrastajace sie ciemiączko to objaw krzywicy ) witamina d jest na recepte z wyjatkiem preparatu o nazwie wita d - lekarz musi obejrzec dziecko zeby stwierdzic ile tej witaminy jest dziecku potrzebne