Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość woopw

Boli mnie lewa piers i czuje ze mam w niej dość duze zgrubienie- martwic sie?

Polecane posty

Gość woopw

Jestem jakies 15 dni po okresie. Od paru dni boli mnie lewa piers i wyczuwam dosc duze zgrubienie. Czy powinnam sie tym marwtic? Do lekarza nie pojde, wiec nie proponujcie mi takiego rozwiazania. Aha, mam 24 lata.

Powinnaś się martwić i powinnaś iść do lekarza. Stara baba jesteś, więc powinnaś rónież wiedzieć, że jeżeli to np nowotwór to samo Ci nie przejdzie. A my nie wróżki i powiemy Ci, co to jest.

Gość super super
Odpowiedź na twoje pytanie : Tak, masz się martwić !

Gość adaskost
wopw..powinnas iśc jak najszybciej do lekarza ..

Gość woopw
No dobra, ale co to moze byc? Ja nie mam czasu isc do lekarza, pracuje caly dzien. Rano w szkole, po poludniu w domu. Takze pojde tylko wtedy jak zaczne naprawde fatalnie sie czuc.

To wolisz się martwic i korzystać z kafeteryjnych porad? Dziewczyno, to może być wszystko, od raka po jakieś niegroźne łagodne zmiany. Od nas się nie dowiesz, bo nawet lekarz zarządzi prześwietlenie, mammografię, albo jeszcze coś innego. Jeśli to rak, to trzeba działać od razu, wtedy masz duże szanse na całkowite wyleczenie. Będziesz czekać, to możesz stracić pierś w nalepszym wypadku. W najgorszym nawet życie. Może Cię trochę straszymy, ale lepiej dmuchać na zimne.

Gość woopw
Ok, to pojde do lekarza ale kurcze.. ja mam male piersi ze mammografio nawet mi nie wykonaja ;/

Gość robi się usg
rzadko kiedy piersi są tak małe poniżej 4 cm, że nie da rady zrobić mammografii, a jak się nie da to pierwszym badaniem jest USG, badania krwi i biopsja guzka