Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiutka3

pytanko do mam karmiacych piersia!

Polecane posty

Witam! Mam problem, może Wy mi kochane pomożecie. Mam 3,5 miesięcznego synka, karmię go wyłącznię piersią. Od wczoraj czuję, że się przeziębiłam, mam katar, boli gardło... Chciałabym uniknąć brania antybiotyku i wogóle wizyty u lekarza, więc myślę żeby poleczyć się domowymi sposobami. Zawsze pomagała mi herbata z mega dawką cytryny. Czy jeżeli bym sobie taką zrobiła to synek mocno to odczuje? Boję się żeby go brzuszek nie bolał, a przecież to kwas... Myslałam żeby mu przez dwa dni dopóki się nie wykuruje podawać mieszankę ale on nie potrafi pić z butelki no i nie chce nic oprocz mojego mleczka... Nie wiem co robić... a nawet gdybym dała mu mieszanke w jakiś sposób to co z moimi piersiami?? Laktator mi nie ściąga dobrze i robią mi się takie guzy twarde na piersiach, jak mały wypije to jest ok... Teraz też był kilka dni przeziębony i mniej jadł to myślałam że mi popękają cycki... Myślałam że laktacja sama się normuje że np. jeśli dziecko je mniej to i mniej mleka się produkuje.. Jak to jest? POMOCY???

Hmmm kochana to już musisz sprobowac z tą cytryną na własną odpowiedzialnosć bo cytrusy to alergeny. Jeśli do tej pory nie było żadnych alergicznych problemów to spróbuj tylko musisz maluszka obserwować. Z drugiej strony jeśli bardzo z tobą źle to moze przydałaby się wizyta u lekarza jednak?

A może spróbujesz mleko ciepłe z miodem. Normalnie powinien być jeszcze czosnek, ale w tym wypadku to nie polecam... ja podczas przeziębienia łykam Oscillococillum. Czasem pomaga ;)

Ja uważam że i z cytryną i miodem trzeba uważać jedno i drugie to silny alergen .Ja jak karmiłam stosowałam leki dla dzieci np syrop PYROSAL stosuje się go u dzieci w czasie przeziębienia może jakieś preparaty typu rutokal junior rutowit najlepiej wysłac kogoś do apteki niech zapyta farmaceuty co poleca kropelki do nosa też te dla dzieci ewentualnie sól fizjologiczna albo homeopatyczne .Polecam tez herbatkę lipową