Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielki stres

aaa pomocy

Polecane posty

Gość wielki stres

biore tabletki harmonet ale kochajac sie z moim chlopakiem stosujemy tez prezerwatywe - jetesmy mlodzi i nie myslimy o dzieciach - ostatnio podczas stosunku spadla gumka gdy moj partner wychodzil spokojnie moglam ja wyjac bo koncowka byla na zewnatrz nie pekla, moje pytanie chyba nie zaliczymy wpadki ?? PS tez wam sie przytrafilo ze spadla gumka ?? Pozdrawiam

Gość wielki stres
to cholerna panika zawsze mi towarzyszy :)

Gość HAHAHHA
dobre dobre nie ma sie czego bac

Gość wielki stres
dziewczyny chyba nie matakiem mozliwosci - aby wpadka ?

Gość wielki stres
sorki mialo byc nie ma takiej moliwosci

Gość NIE ZA DUZO
nie za duzo tego zabezpieczenia :P

Gość nie rozumiem czego
no ale nie rozumiem problemu tabsy + guma i czego sie boisz ?

agna20 Co ty gadasz ? Jakie zachowanie? Seks jest dla osób którzy są gotowi psychicznie.. a że ludzie posiadają paranoje i strach przed dzieckiem wcale nie oznacza że ktoś nie jest gotowy!! Ludzie mając 23 lat boją się uprawiając seks że bedzie wpadka bo studiują, pracują uważają ze jeszcze nie czas.. Są i ludzie którzy mają jeszcze- naście .. -mają stałego partnera -są gotowi lecz uważają ze jeszcze nie czas i robią wszystko aby tej ciąży zapobiec. Lub ich sytuacjia materialna nie pozwala nawet 30 latką ! i też jest strach.. Więc dalej utrzymujesz się w przekonaniach żę jednak to jest NIE CZAS NA SEKS jesli sie tak zachowywuje ? Fakt odpowiada się za konsekwencje ;) ale robi sie wszytsko aby nie wynikły :)

Gość wielki stres
dziekuje Wenus 3 ze mnie rozumiesz :)

Gość wielki stres
chcialam sie jescze spytac czy tez tak sie stresujecie ??

Gość nie sadze
aby mogo sie to przytrafic zabezpieczacie sie i jest ok nie lam sie strach ma wielkie oczy

Gość ja też się stresuję
biorę yasminelle od 15 dni - to moje pierwsze opakowanie w niedzielę facet pierwszy raz skończył we mnie nie potrafię przestać myśleć o tym że jestem w ciąży zwłaszcza, że wczoraj spóźniłam się 8 godzin!!!!!!!! z tabletką :( niby na ulotce piszą że do 12 godzin spóźnienia nie ma ryzyka jednak mi już słabo się robi na samą myśl, że zaszłam... :S nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze te ok 10 dni wyczekując na okres....

Gość dziecinko
nie powinnas sie spozniac z baraniem tabletki zwlaszcza ze to pierwsze opakowanie, ale nie stresuj sie wez juz regularnie do konca i czekaj na krwawienie z odstawienia

Gość wielki stres
no to widze ze nie jestm sama :) mam nadzieje ze wszysko sie dobrze skonczy

Gość dziecinko
wieki stres nie stresuj sie ja cie pociesze jak bierzesz regularnie to ciesz sie zyciem i nie panikuj sama biore tabletki od roku ponad, chlopak konczy we mnie nie stosujemy innego zabezpieczenia jutro jest muj dzien kiedy powinnam dostac okres i wiesz co nie martwie sie bo dostane a im wiecje sie stresuje i na krecam tym poniej gozej

Gość wielki stres
zostalo mi do konca 2 tabsy jedynie co mnie zastanawia to dosyc powikszone piersi hmm moze to tez jest spowodowane ze prytylam jakies 2- 3 kg boze jakie nerwy :(

Gość wielki stres
do dziecinko dzieki - jedynie co wiem ze nie ma 100% zabezpieczenia i przez to cale te nerwy rozumiesz a jak dla mnie to to jeszcze nie czas na dzieci :(

Gość dziecinko
wielki stres, nie martw sie jesli bralas tabletki regularnie to nic sie nie martw Zobaczysz dostaniesz krwawienie z odstawienia ja tez mam teraz 7 dnie przerwy i czekam tez mam lekkiego stresa zawsze w srode rano bo wtedy mam dostac, ale mnie zawsze boli brzuch i chce mi sie siku, nawet teraz , wiec wiem, ze dostane. A u Ciebie bol piersi moze byc juz wlasnie oznaka okresu, a jak mialas swoj naturalny okres jakie mialas oznaki . ja mialam zawsze tylko bol brzucha i sikanie i teraz stosujac tebletki tez mam te objawy. Ja tez jestem mloda mam 21 lat jestem na 3 roku stuiów za pol roku je koncze, ale tez nie mysle jeszcze o dziecku, chce robic magisterke nie martw sie i daj mi znac jak dostaniesz okres, napisz tu na swoim topiku

Gość wielki stres
ok :) 3mam kciuki za Ciebie i za siebie daj znac jak dostaniesz - a jakie bierzesz tabsy ja Harmoner Pozdrawiam

Gość wielki stres
mialo byc HARMONET :)

Gość dziecinko
Ja przyjmuje Yashim, dobrze napisze napewno:) To tez sa moje pierwsze w zyciu tabletki antykoncepcyjne, dobrala mi je moja pani doktor, mialam wczesniej robione badania, dzis tez sobie zrobilam badanie próby wątrobowej alat i aspat i po roku wszytsko w norie, szczego sie ciesze, bo dobrze sie czuje po tabletkach i raczej nie chce robic teraz dluzszej przerwy, ale ustale to z moja doktorka mam wizyte 29 grudnia. Myslalam, zeby odstawic za jakies 2 lata i wtedy juz myslec o rodzinie

Gość dziecinko
oj zle wpisalam YASHMIN tak mialo byc:)

tak wenus nadal utrzymuję to co napisałam wyżej. Wiem seks to jest przyjemność i wiem jak trudno jest się temu czasem oprzeć. Ale mam takie poglądy a nie inne. Nawet jeżeli się zabezpieczasz musisz liczyć się z faktem, ze zabezpieczenie może zawieść. Rozumiem, ze jak się ktoś zabezpiecza to jest pewien, ze wszytsko będzie ok. Ale jednak zdarzają się wyjątki od reguły i z takimi wyjatkami też się trzeba liczyć.

Agna20 Jest pewien że będzie ok? ja nie mówię ze co miesiąc jesz wyczekiwanie na ten OKRES Ale czasami jak wie ze coś się nie tak stało psychika nie pozwała na zapomnienie tej sytuacji tak jak w tym przypadku. a 40 latki uprawiające seks? tez nie są dość dojrzali do uprawiania seksu ?? jeżeli nie chcą dziecka bo to za późno? i zawsze mogą nie doczekać wnuków, nawet gdy dorasta ? Każdy człowiek ma lęki związane z różnymi sytuacjami i to jest normalne TO DLACZEGO LĘK CIĄŻOWY od razu oznacza NIE DOJRZAŁOŚĆ do seksu ? SEks jest czymś normalnym.. i nie zawsze ludzie chcą aby prowadził do dziecka! moje życie jest związane z psychologią społeczną, człowiekiem w środowisku, jako jednostka, socjologią itd. i Każdy Ci powie który uczy się w tym kierunku to co ja. Wielki stres -co jakiś czas napewno występuje stres ..związany z ciąża;) ale myślę ze w twoim przypadku to nie jest możliwe abyś zaszła.. głowa do góry i nie wkręcaj sobie, bo tedy z tego "Wkręcania" zaczną Cie boleć jajniki, piersi i będziesz miała nudności :D

chodzi mi własnie o ten konkretny przypadek. Stosuje tabletki do tego prezerwatywy i wciaż sie boi? bez przesady. Jeżeli to nie jest niedojrzałość do seksu to co najmniej brak podstawowej wiedzy. Rozumiem gdyby tylko używali gumek ale mając podwójne zabezpieczenie to już nie rozumiem panikowania.

Gość wielki stres
Do agna20 dziekuje za Twoja wypowiedz - ale nie zgodze sie z Toba mysle ze jestem odpowiedzialna bo sie zabezpieczam jedynie co napedza stresa to to ze czasami moze cos zawiesc nie ma 100% zabezpieczenia dlatego cholernie sie boje bo nie jestesmy przygotowani na dziecko i jak powiedzial Wenus3 ze to jest jak bumerang co jakis czas wraca (stres z nadejsciem miesiaczki bedzie czy nie)zapewniam ze nie swiruje co miesiac :) teraz tak sie sklada ze spadla guma i tyle pozdrawaim mamnadzieje ze bedzie wszysko ok :)

no ale mówisz ze stosujesz tabletki?? Jezeli stosujesz je prawidłowo to stres jest naprawde nieuzasadniony w tym przypadku!! Zrozum ze tylko niepotrzebnie się stresujesz co tylko może źle wpłynąć na twój organizm.