Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ma dla mnie ratunku...

najokropniejsze zęby...

Polecane posty

Gość nie ma dla mnie ratunku...

Tyle lat już się z tym męczę.. mam okropne zęby, wielkie i nieproporcjonalne do ust. A zwłaszcza dwa przednie górne, poza tym krzywe jak cholera… najgorsze, najokropniejsze zęby świata.. nie ma dla mnie ratunku, chyba, że spiłować i nałożyć licówki, czy jak tam się to nazywa, ale to pewnie z parę tysięcy kosztuje… kto robił coś takiego? Najpierw się prostuje, a potem piłuje, czy jak? Ratunku, skąd kasę wziąć.. dlaczego niektórzy rodza się z idealnym usmiechem, a ja mam takiego pecha..

Gość a może jak wyprostujesz
to nie będą takie złe?Licówki to chyba niezbyt dobry pomysł,bo z tego co wiem zęby są mocno piłowane i trzeba na nie uważać,a przecież przednie są najbardziej narażone na gryzienie twardych rzeczy.Gdybym ja miała taki problem to chyba wolałabym wyrwać te 2 zęby i wstawić implanty,chyba taniej by wyszło niż te licówki. Też mam krzywe i chcę zarobic na aparat.Wydaje mi sie,że każdy idealny uśmiech jest dziełem ortodonty,jeszcze nie spotkałam sie z tym,żeby ktos miał idealne naturalnie zęby

Wspolczuje naparwde. Zeby sa bardzo wazne. Moj tata ma licowki, robil je w stanach i placil bardzo duzo, ale teraz to moze byc tansze bo wtedy to byla jakas innowacyjna metoda. Pobuszuj po necie i sprawdz. To bankowo jest drogie. Ile masz lat?

i nie pekaj. ja kilka lat temu bylam jednym wielkim chodzacym pryszczem wiec dobrzewiem co to znaczy zle czuc sie samej ze soba :) glowa do gory, jakos to bedzie :)

Gość doskonale cie rozumiem
inni moga myslec ze ten problem to blahostka, ze sa straszniejsze rzeczy na swiecie, no ok sa, ale ja dokladnie wiem ile nieprzyjemnosci spotkalo mnie z tego powodu, stalam sie przez to bardziej niesmiala, wole sie nie odzywac w towarzystwie, zadko sie usmiecham, a jak juz to akrywam buzie reka... kasy na zade poprawki poki co nie mam i nie radze sobie juz z tym... do autora: w jakim jestes wieku?

Gość move
* Licówki są cienkimi płytkami najczęściej z porcelany, które przykleja się na przedniej powierzchni zębów. W przypadku znacznie przebarwionych, ułamanych lub niekształtnych zębów licówki zapewniają trwały, ładny uśmiech. Licówki nie mają tendencji do przebarwień, dzięki czemu są popularne wśród osób potrzebujących doskonałego uśmiechu. * Licówki porcelanowe (pośrednie), które należy najpierw przygotować w taki sposób, aby pasowały do konkretnych zębów w laboratorium dentystycznym i których założenie wymaga dwóch wizyt u dentysty. Licówki porcelanowe kosztują od 300 do 1200 zł na ząb, a ich trwałość wynosi 10–15 lat lub dłużej. Twój dentysta może udzielić Ci porady, czy jesteś dobrym kandydatem do zastosowania licówek.

Gość nie ma dla mnie ratunku
mam 26 lat i czasami mam tego dosyć.. tak lubie towarzystwo ludzi, ale wstydze się po prostu odezwać, uśmiechnąć i wychdozę na dzika i mruka.. buuuuuu w końcu wyrwę te zęby i wstawię sztuczne, bo nie wytrzymam ale jakimś cudem męża znalazłam.. poznaliśmy się po ciemku, to chyba dlatego dzięki za wsparcie :) nikomu o tym nie mówię, bo sie wstydzę, ale przecież kaźdy widzi.. :(

tak, wiem, ze można wyprostować, ale sa takie wielkie.. musze w końcu podjąć tę decyzje i iść do dentysty. jak byłam mała, to miałam ruchomy aparat, ale nic nie dał

nie wiem jak to wyglada u autorki, ale moze wystarczyloby prostowanie z wybielaniem? moze jak zeby sie wyprostuje to glebiej sie osadza? moze problem wynika wlasnie z krzywgo zgryzu i faktu, ze dziasla sie unosza, a przez to zeby wydaja sie byc wieksze? proponuje wybirac sie do ortodonty i zasiegnac zdania na ten temat.

Gość gfgdfgdf
a ja mam zeby jak krolik i co. nie stac mnie ani na aparat ani na nic. aby byly czyste i zdrowe... pracuje w szkole, mieszkam z najcudowniejszym chlopakiem pod sloncem, czego wicej chciec...

ja tez nosilam ruchomy aparat jak wiekszosc osob, ktore teraz nosza staly. one nie wiele pomagaja. wybierz sie lepiej do ortodonty to powie Ci czy problem nie wynika z krzywego zgryzu, bo to cos innego niz krzywe zeby.

ceny aparatow i leczenia sa bardzo rozne i czesto mozna go miec za 1200zl gdzie przy rozbiciu na raty jest to osiagalna kwota.

chyba najwyższa pora zabrac sie za to.. dzięki kobietki, od jutra zaczynam poszukiwania ortodonty :) poszperam w internecie i cos wymyslimy...moż e rzeczywiście wyprostowanie i wybielenie dużo by dało.. więcej na pewno niz się spodziewam..wszsytko lepsze niż to co teraz mam w buzi. dobrze, że rpzyanjmniej zdrowe mam, przynajmniej tyle :)

uwierz w siebie. dzis naprawde wiele mozna osiagnac stomatologia i ortodoncja poszly bardzo do przodu. zobaczysz jeszcze wyjdzie, ze Twoja wada to nic strasznego. powodzenia!

Gość stromik
Dziewczyno postaw na prostowanie i wybielenie, bo jak masz zdrowe zęby to ich sobie nie niszcz i pamiętaj, że lepsze swoje zdrowe niż jakiekolwiek sztuczne! i nie myśl o żadnym wyrywaniu bo implanty nie zawsze mogą się przyjąć i co wtedy? sztuczna szczęka?...ja niestety w dzieciństwie wybiłam zęby, mam wstawiony kompozyt, teraz zastanawiam się nad licówkami a koronki to ostateczność, oszczędzam zęby jak mogę, bo wiem, że kiedyś przyjdzie czas na implant, ale oby to nastąpiło jak najpóźniej. nie łam się, tylko ruszaj do walki o piękny uśmiech...ale z głową i nie daj nikomu namówić się na zniszczenie zębów!

Gość ja polecam aparat
sama niedawno założyłam i jedynym problemem może być kasa,choć myśle,ze to i tak niedużo za pozbycie sie tak wielkiego kompleksu :) Też uważam,że idealne zęby nie istnieją w naturze,a ja sie teraz przyglądam takim właśnie idealnym uśmiechom i myśle sobie,że wkrótce sama taki będę mieć :) Jeśli masz pieniądze na aparat to nawet sie nie zastanawiaj,efekty widać bardzo szybko