Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwnepytanie

Mam pytanie do kobiet - pochwa

Polecane posty

Gość dziwnepytanie

Witam, jestem młodą dziewczyną i mam pytanie do kobiet, bądź facetów którzy wyczuli coś takiego u kobiety. Mianowicie, w około 3 cm od wejścia pochwy znajduje się jakaś dziwna gulka, taka spłaszczona ale można włożyć pod nią z jednej strony palca... tak jakby 'penis w spoczynku', przepraszam za to okreslenie, ale bardzo trafnie przypomina kształt 'tego czegos'. Nie jest ona zbyt duża a dotykając ją nic nie czuje. Czy wszystkie kobiety mają coś takiego? Czy to normalne? Pytam, bo kiedyś nie zwracałam na to uwagi, jednak ostatnio mój facet zapytal co to...jestem jego pierwszą, więc on też nie wie czy to normalne... proszę o pomoc bo zaczynam się denerwować, czy coś mi nie dolega, lub czy nie wystąpiła tam jakaś mutacja....

Gość dziwnepytanie
dodam że z pewnoscią nie jest to 'punkt G' bo znajduje się on dalej, za tą gulką.

Gość ankafiranka
a jak bylas u gina to mowil, ze jest cos nie tak? gdyby bylo to cos zlego to wiedzialabys o tym. Dla swietego spokoju mozesz isc do lekarza

Gość szyjka macicyyyyyyyy
:)

Gość jurek.powiatowy
Hm, kiedyś byłem z kobietą, która miała taką "gulkę" właśnie jakieś 3 cm od wejścia, na górnej ściance pochwy. Z tego co wiem, to takie coś robi się przy stanach zapalnych. Ale warto skonsultować się z ginekologiem. bo to może być coś naturalnego ale i coś złego. Lekarz na 100% Ci powie. ------------------------------ czytam: http://tnij.org/chka

Gość dziwnepytanie
nie byłam jeszcze nigdy u ginekologa... zamierzam iść ale nadal mam jakieś głupie gówniarskie opory przed tym by ktoś tam zaglądał oprócz mojego faceta. Od dziecka byłam bardzo niesmiała i pokazanie czegoś tak dla mnie osobistego wymaga u mnie przełamania się, a ja nadal nad tym pracuje:) szyjka macicy? ale to jest umieszczone na szyjce macicy... tak jak ul na drzewie... no nie wiem jak to opisać...

Gość dziwnepytanie
jurek, to na pewno nie jest stan zapalny bo mam to odkąd pamiętam...

Gość ankafiranka
idz dziewczyno do lekarza jak najszybciej. Polecam facetow ginekologow- sa delikatniejsi. Chyba, ze to zbieg okolicznosci, i ze wszyscy ktorych spotkalam, to przypadek

Gość dziwnepytanie
z pewnością nie pojde do faceta, na to nie zgodziłby się nawet moj facet a i jak nie mam ochoty isc męzczyzny. Moj ojciec zna 2 facetow gin, z siłowni, i wyobrazcie sobie ze oni o swoich pacjentkach opowiadają tam na forum, przy wszystkich :) także podziękuje. Czyli mam rozumieć, że wy nie macie czegos takiego w pochwie? :(

Idź koniecznie do lekarza, nawet jeśli to nic złego to lepiej dmuchać na zimne. Ja z kolei polecam kobiety-ginekologów, sama mam świetną babkę, która potrafi mnie tak zagadać w trakcie badania, że nawet nie czuję jak mnie bada:P

Gość dziwnepytanie
hmm, jak narazie jedyne co przychodzi mi do głowy, to to że to wejście do macicy ....ale nie znam się kompletnie na anatomii....

Gość lakjdasdias
żeby wyrzuć macicę musiałabyś włożyć sobie palec do pochwy i tam powinnać dopiero czuć wejście do macicy.

Gość dziwnepytanie
do lakjdasdias jak mam ci pokazac na podstawie tego rysunku... jak mam to W pochwie a nie NA ZEWNĄTRZ. A jak u was wygląda wejscie do MACICY, swoją drogą?

Gość pokaz na tym rysunku
a tak poza tym opór przed pójscien do ginekologa jest dziwny a wstyd fałszywy, pomysl o tym, wciaganie do tego chłopaka, ze tylko on moze ci szparke ogladac jest niepoważne i niedojrzałe

Gość babaloo
chlopak jej nie pozwoli isc do faceta ginekologa :O

Gość dziwnepytanie
nie umiem tego pokazac na tym rysunku... jest tak, że jak wkładam palec do pochwy, to na górnej ściance pochwy na głębokosci 3-4 cm wyczuwam coś 'odstającego', ale jak teraz jeszcze raz włozyłam, zeby sprawdzic czy oprócz tego jest tam 'wejscie do macicy' to nie znalazłam nic oprócz 'tego czegoś'.... wydaje mi się, że to może być to ale nie jestem pewna czy wejscie może znajdować się tak nisko?

Gość babaloo
no, ale co to jest poradnia ginekologiczna. od razu widac, ze laska jest nie powazna. nie chodzi do lekarza i sugeruje sie zdaniem faceta :O

Gość babaloo
a czy my jestesmy lekarzami? kazda dojrzala kobieta gdyby miala jakies zle przeczucia juz dawno poszlaby do ginekologa, a nie pisala o swojej pochwie na kafeterii w dziale dyskusji ogolnej :O

Gość lakjdasdias
a powiedz mi za ile dni spodziewasz się okresu?

Gość dziwnepytanie
pisałam że jestem młoda, i przyznaje że nie dojrzałam do wizyty i ginekologa. To coś złego że pytam co to moze być? Jesli jest to normalne, i jest np, szyjka macicy, to sadziłam ze kobiety mi o tym napiszą i uspokoją. Kobieta nie musi być ginekologiem żeby wiedziec czy tez cos takie ma, a jesli nie ma, to nie pytam was wcale co to jest:)

Gość dziwnepytanie
powinnam dostac w przyszlym tygodniu, ale ostatnio nie miesiączkuje regularnie :(

Gość dziwnepytanie
i nie sugeruje sie zdaniem faceta bo on mi nic nie powiedział oprócz tego, że cos tam mam.... a ja po prostu zainteresowałam się czy to coś jest normalne czy też nie..

Gość babaloo
nie dojrzalas do wizyty u ginekologa, ale dojrzalas do seksu? :O kobiety moga sie uspokajac ile chcesz, ale one twojej pochyw nie widzialy i lekarzami nie sa. no ale skoro chcesz ryzykowac zdrowie, a nawet zycie z wpowodu swojej dziecinnosci to gratuluje.

Gość lakjdasdias
no to wg mnie czujesz szyjke macicy. Narysowałam Ci to strzałką na tym obrazku: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b4fc16580eaf3c7b.html TO może być nisko i tak jakby otwarte, może być na tyle wysoko, że ledwo palcem dosięgniesz, może być twarde i zamknięte. Przed okresem szyjka macicy jest bardzo nisko i z ledwością da się ją dotknąć palcem, a podczas sexu można odczuwać nawet pewien dyskomfort.

Gość babaloo
"z pewnością nie pojde do faceta, na to nie zgodziłby się nawet moj facet " oczywiscie, ze sie nie sugerujesz tylko nie masz wlasnego zdania.

Gość dziwnepytanie
Ok, przeanalizowałam sobie rysunki i to z pewnością szyjka macicy... hehe aż mi głupio teraz że zadałam takie pytanie:) dziwi mnie jednak że wszystkie kobiety posłały mnie od razu do ginekologa, bo szyjke macicy ma chyba każda z was:) Tam na rysunkach widzę, że mozna samemu zbadać palcem szyjkę macicy i że specyficznie ona odstaje, a skoro można dosięgnąc jej palcem znaczy ze nie moze byc wysoko:) Dlaczego żadna z was od razu mi tego nie napisała?

Gość dziwnepytanie
babaloo, to wypływa p oprostu z wzajemnego szacunku. Jestem z nim ponad 2 lata, kocham go i biorę pod uwagę jego zdanie, to chyba całkiem naturalne. On nie zyczy sobie by inny facet mnie tam oglądał i dotykał, może to śmieszne ale dla mnie zrozumiałe. tym bardziej że ja też sobie tego nie życzę:)

Gość pokaz na tym rysunku
żeby dotknąć szyjke macicy trzeba dostać sie 8-14 cm w głab pochwy i nie jest ona z przodu a bardziej od tyłu, ma centralne nieregularne zagłebienie, czyli wejscie, które jest zacisniete, sama sie tam nie dotkniesz, ale jeżeli połozysz sie i zarzucisz nogi za siebie szeroko je rozwodzac to chlopak, jesli ma długie palce to da rade szyjki dotknać idz do gina!