Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lemmmon curry

Wigilia? No i placek...

Polecane posty

Gość lemmmon curry

cześć! w tym roku to mnie dostała się rola pieczenia ciasta na wigilię szkolną. jestem w 3 licealnej i lubię swoją klasę :), także wolałabym żeby mojego nikłego doświadczenia w strefie kulinarnej nikt nie złamał sobie na tym cieście zęba ani nie dostał rozstroju żołądka. mam prośbę - moglibyście podać mi propozycję czegoś świątecznego, niezbyt skomplikowanego i uniwersalnego, tj smakującego większości? będę bardzo wdzięczna 🖐️

Gość Scout Finch
kup coś

kup. albo niech ci matka upiecze jak nie umiesz. spierdolisz jeszcze cos nie daj boze i wszystkich potrujesz :o

Gość lemmmon curry
niiiiie, cały dowcip polega na tym, że robimy wszystko sami - taka była umowa. całkowite wyręczenie się rękoma babci, mamy czy innej cioci też odpada. szukam pomysłu na przepis :)

Gość lemmmon curry
nie jestem kompletnym beztalenciem :D po prostu nie mam doświadczenia. wspomniałam o tym dlatego, by nikt nie wyskoczył mi z propozycją tortu z pięcioma rodzajami kremu i egzotycznym spodem zamiast biszkoptu :P a babcia pewnie będzie nadzorować... przeglądam temat o ciastach na dziale kulinarnym, ale cieżko jest mi je sobie zwizualizować :P

Gość axila
wez se sama poszukaj,malo to przepisow w necie?!

Gość lemmmon curry
ty niewychowana świnio

Gość lemmmon curry
jesteście beznadziejni :O

Gość lemmmon curry
ta pierwsza wypowiedź z 18:46 to oczywiście podszyw. pod tą drugą nadal się podpisuję :O

Gość Scout Finch
My? To ty nie potrafisz niczego w internecie znaleźć :P

Gość lemmmon curry
A Ty nie potrafisz przeczytać wszystkich moich wypowiedzi ze zrozumieniem. Szukam czegoś sprawdzonego. Tak, wiem, mogę spytać gdzie indziej, mogę przestudiować to, co zostało już napisane albo po prostu wylosować coś na chybił-trafił. Ale po co wobec tego to forum?

Gość Piernik - prosty i sprawdzony
1,5 szklanki cukru 3,5 szklanki mąki ( tortowej lub pszennej) 0,5 kostki margaryny 1 jajko ( można dodać więcej) białko ubić osobno 1,5 szklanki mleka 4 płaskie łyżki kakao 3 łyżeczki dżemu lub powideł 2 płaskie łyżeczki sody 1 paczka korzeni lub proszku do pieczenia Wszystko razem wymieszać, stopniowo dodając składniki - ja najpierw mieszam margarynę z cukrem, potem dodaję mąkę, mleko, jajka. Piekę w temperaturze ok. 180 stopni i jak pęknie na wierzchu sprawdzam patyczkiem czy jest dobry - minimum pół godziny. Może być??

Gość lemmmon curry
ooo, ta strona wygląda b ciekawie :) i dziękuję za przepis na piernik 🖐️

Gość słuchaj właśnie pieke
szybki piernik przesiane 4szkl. mąki +przyprawa do piernków+1łyżka cacao 1szkl.cukru pudru dodać mokre składniki; 4jaja 1szkl .miodu 1łyżeczka sody rozpuszczona w pół szkl.wody 1 szkl,oleju wszystko dokładnie wymieszać piec 180 C, 40min.