Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skolowany

Co to znaczy kochac? Czym jest milosc?

Polecane posty

Gość skolowany

Wlasnie czy ktos moze sprobuje zdefiniowac tak czesto naduzywane slowo kochac? Dlaczego kochacie? W zyciu wiekszosc osob ma/mialo kilku partnerow, jak to do tego odniesc?? Wszystkich sie kocha czy tez nie? Ciekawi mnie jak maja z tym inni...

"...i nigdy nie wiadomo mówiac o miłosci czy pierwsza jest ostatnią czy ostatnia pierwszą ...".

Gość skolowany
nie licze na odpowiedzi wierszem...

Gość ja nie wiem ale
polecam poczócie chumoru Rozmawiają dwa pączki: - Cześć co słychać? - Aaaa zdawałem na studia... - I co przyjęli Cię? - No coś Ty, pączka?! temat o kawałach wymyslonej jest de best

Gość poflirtuje sobie
miłośc to strasznie skomplikowane uczucie

moje zdanie: - miłość to decyzja - miłość jest prosta - można kochać wiele razy lecz za każdym razem jest inaczej

Bardzo często się nad tym zastanawiałam. I chyba jednoznacznie nie umiałabym odpowiedzieć. W jednej z książek P. Coelho przeczytałam że Druga Połówka to część duszy która przechodzi na drugą osobę. Coś w tym musi być. Każdy związek jest inny i każda miłość jest inna. Nie kocha się kolejnego partnera tak samo jak tego poprzedniego. Może to chęć przebywania z drugą osobą, akceptowanie zalet i wad drugiej osoby, szacunek, wyrozumiałość, zaufanie. Patrzenie w jednym kierunku... Trudne pytanie.

Gość alucard2324
Ja starcilem milosc..ale opisze ja..bo wiem ze to byla milsoc....Dni kiedy kochasz..sa krotkie...prafniesz je przedluzyc..na nastepny dzien czekasz i o nim snisz...przy tej osobie..chocbys i smutny byl..na jej widok..lza zanika..tylko usmiech..rozasnia twoja twarz..kazde jej slowo,kazdy usmiech..jest cenniejszy niz kazdy skarb....jej glos jak muzyka dla twych uszu...milosc wszystko wybaczy..bez mi,osci nie ma radosci....(chlip) juz rok i 1 dzien sam..ehh:(

Gość alucard2324
Zgadzam sie z Toba nicha..ja mam 2 zasady kiedy kocham...kocham pomimo wad a nie dla zalet..a 2-fa..nie krzywdz bo milosc ma dawac skrzydla a nie je podcinac:(

ja tak rozumuje miłość że chcesz być z tą osoba cały czas 24godz opiekować się nią robić wszystkie rzeczy z nią ,pomagać jej i oddać życie za ta osobę która kochasz

Gość alucard2324
popieram merkaba...ehh..jaka szkoda ze jestem znow sam..boli..bardzo bardzo smutno boli:((

Kochac kogos tzn. dostrzegac w nim cuda :) Milosc - jest to iskra zycia bez ktorej nie da sie zyc, to energetyczny zastrzyk dla naszej duszy, daje poczucie szzescia, ze zycie idzie w dobrym kierunku :)

Gość hurtownia srubek
Bedac w liceum czesto zadawalam to pytanie tacie.Odpowiadal zawsze ze jezeli poczuje milosc, to przestane zadawac pytania,czym ona jest,jak ja poznac itd. Dwa lata poźniej poznałam Lukasza, a pytania o milosci sie skonczyly.Bo tego uczucia nie mozna zdefiniowac, to sie czuje i tyle, calym sercem, całym soba.

Gość Neferete
Kiedyś z moim partnerem rozmawialiśmy czy właśnie jest ta miłość. Ani ja ani on nie potrafiliśmy odpowiedzieć ale teraz wiem że nie ma prawdziwej definicji miłości. Dla mnie ta miłość do niego to kompletne szaleństwo, jak go widzę to szaleję ze szczęścia że jest przy mnie a jak go nie ma to szaleję z tęsknoty ( tak jak teraz). Myślę o nim i nie mogę przestać. Miłość duchowa łączy się z miłością fizyczną do niego. Taki czuje wtedy dreszczyk takie nadprzyjemne uczucie że jest ze mną, ze mam kogoś kto o mnie myśli. Wiem że on chce dla mnie jak najlepiej i ja dla niego. A najważniejsze że to jest miłość odwzajemniona i nie egoistyczna. I wtedy myślę: jak dobrze ze mamy siebie i świat staje się piękniejszym i chce mi się żyć. A kocham Cię mówimy sobie rzadko bo to ważne słowo i nie chce żeby straciło na znaczeniu. I tak mogłabym pisać i pisać ...

Gość istnieje wiele definicji
miłości, wiele pieknych wierszy, ale każdy i tak odczuwa ja po swojemu-każdy inaczej. Jak napisala-hirtownia srubek- to się wie, to się czuje całym/całą sobą... Potrzebuję Cię, ponieważ Cię kocham! (nie odwrotnie!) :)

Gość wiesz...
kocham Cie i dlatego Cie potrzebuje

Gość skolowany
moze jeszcze ktos?

Gość zakochana od 25 lat -
Miłość to mądrość, której uczymy się przez całe życie: bycia razem, odpowiedzialności, zrozumienia, wybaczania, ciepła i oddania. To "wtopienie się" we wspólne zycie: tu, teraz. To wsponmienia i przyszłość. :-)

Gość protestmoj ona
Cały czas tęsknota... I tłumaczenia poetów Dlaczego tak boli? Lecz oni nie wiedzą Stawiają te martwe litery Jak balsam na rany I nic,nic nie rozumieją Prócz tego ze boli

Gość Moze ktos jeszcze