Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yeeeeerrrrtia

Chyba moje życie zalezy od wyglądu. Czy jestem pusta??

Polecane posty

Gość yeeeeerrrrtia

Zupełnie inaczej czuję się, kiedy jestem ładnie ubrana, umalowana...Niby to normalne, ale u mnie te różnice są kolosalne. I w ogóle cały problem złożony... - nie lubię patrzeć w lustro i zwykle nie patrzę. Tylko przy robieniu makijażu, ale wtedy patrzę na fragmenty twarzy, nie na całośc. Unikam luster wszędzie, wychodząc z uczelnianej toalety specjalnie spuszczam wzrok, żeby się nie widzieć. - nie ruszam się z domu bez makijażu. Niby teraz jestem wyćwiczona i zajmuje mi wszystko 3 minuty, ale musi być: podkład, puder w kamieniu, cienie, eyeliner na górną powiekę, kredka na dolną, tusz, coś na usta. Czyli w sumie wszystko musi być. Wydaje mi się, że jak się nie umaluję, to jestem przeraźliwie brzydka, w ogóle mi nie widać oczu i mam okropną cerę, choć obiektywnie wiem, że nie jest z nią tak źle...W sumie nawet jak cały dzień jestem w domu, to się maluję,, bo listonosz może przyjśc i się przestraszy. WIem, okrpne... - jak jestem dobrze ubrana, to wydaje mi się, że ludzie mnie odbierają jako fajną osobę, a jak akurat założyłam na siebie coś, co kupiłam bez zastanowienia i teraz nie pasuje, odstaje, obciska itd to od razu znika moja, i tak mizerna, pewnośc siebie. A często tak kupuję, bo przymierzać też się wstydzę i nie mogę sobie dobrać rozmiaru, biorę z wieszaka rzeczy albo za małe albo za duże i, co gorsza, czasem je biorę, bo a)jak za małe to schudnę, a jak za duże to przerobię b)o Boże, sprzedawczyni popmyśli, że jej, taka gruba i wzięła tę rzecz, na pewno się nie zmieściła I mam takich małych paranoi jeszcze kilka. Kurde...

Piszesz, że źle się czujesz jak ubranie leży na Tobie niekorzystnie. Jak masz niby wyglądać w nim ładnie skoro przed kupnem nie przymierzasz. Ciuchy całkiem inaczej wyglądają na wieszaku, inaczej na osobie. I wyluzuj trochę. Przecież jak obudzisz się rankiem z chłopakiem to zobaczy Cię nieumalowaną.

Gość jakbym o sobie czytala jezuuuu
:O

Gość debillizm się poszerza
nie jesteś pusta masz po prostu niska samoocene żeby nie powiedzieć , żę bardzo niską...

Gość jakbym o sobie czytala jezuuuu
nie jestes pusta tylko masz niska samoocene. witaj w klubie 🖐️ najlepiej jak kiedys sie pobrudzilam i sie pytam kumpeli czy sie ubrudzilam a ona ze zaraz da mi lusterko. no a ja ze nie trzeba, ze wytre. balam sie spojrzecw lusterko. karmie sie nadzieje, ze wygladam dobrze przez caly dzien. bo inaczej dol jak spojhrze gdzies p[rzyoadkiem a tam moje paskuden odbicie :O