Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magmagmag

pytanie o rigevidon bardzo ważne proszę o informację

Polecane posty

Gość magmagmag

Witam, biorę tabletki Rigevidon. Właśnie kończy mi się opakowanie i boję się, że nie będę miała jak pójść do lekarza po receptę na kolejne. Mam jeszcze jedno opakowanie ale niepełne (bez pierwszych 8 tabletek). Nie pytajcie dlaczego tak itp. ;) chciałam po prostu wiedzieć czy skoro Rigevidon to tabletki jednofazowe i każda jest taka sama to czy mogę kolejny cykl przyjmowania tabletek zacząć od tej dziewiątej z tego niepełnego opakowania a w międzyczasie zakupić nowe opakowanie i skończyć ośmioma tabletkami z tego nowego. Czy będzie to miało jakiś wpływ na skuteczność i czy ważna jest kolejność przyjmowania?

Gość magmagmag
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Miło byłoby gdyby ktoś jeszcze potwierdził. ;)

Gość magmagmag
Up bo zależy mi na chociaż jeszcze jednej odpowiedzi. :)

Gość nie martw się będzie oki
jeśli są jednofazowe to wszystkie takie same, ale i tam musisz iść po kolejną receptę bo do pełnego cyklu brakuje Ci nadal te 8 tabletek receptę może wypisać nawet lekarz rodzinny, w wielu poradniach wystarczy w rejestracji zostawić kartkę z imieniem, adresem i nazwą leku, następnego dnia recepta jest do odbioru rejestratorce mozesz powiedzieć że potrzebujesz receptę ale nie masz mozliwosći spotkac się ze swoim ginem bo ma urlop, akurat jest okres świąteczny to uwierzy i pamietaj tabletki bierzesz przez 21 a potem 7 dni przerwy