Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kathi28

Polska to chory Kraj

Polecane posty

Gość Kathi28

Nie chcę mi sie tam wogóle jezdzic,czy nawet mysleć o powrocie.Wkurzaja mnie tam ludzie i ich zwieszone łuby...i to pospolite chamstwo,no i jak mozna wychowywac dzieci w takim kraju,który daje zero nadzieji.Powiem tak polska jest moim miejscem urodzenia,ale wstydzę się za tak popieprzony kraj,oczywisci powodem są rządy pojebanych ludzi!!!!NIE WRACAJCI I NIE łUDZCIE SIE NA COś LEPRZEGO....tam nigdy nie znajdzie nikt nadzieji na leprze życie...bo w swoim kraju

Gość ctrl
od dawna o tym wiem :) ale widze ze nadal jest tak samo....

Gość Wokol wlasnej osiii
Mimo tego jak jest w naszym kraju, nigdy bym go nie opuscila. Bylam dlugi czas za granica, ale tam nigdy nie bede czuc sie swobodnie. Moze i prespektywy, mozliwosci sa lepsze, ale to tutaj jest moj dom.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Kathi28 a gdzie mieszkasz?

Gość jenna1234
Zasmakowało sie życia w innym kraju i teraz wypina na kraj rodzimy:) nie ładnie... A poza tym obrażając POLSKE obrazasz wszystkich Polaków tutaj mieszkających, w tym także mnie. Więc CHCWD :) A na marginesie, rządy innych państw wcale nie są lepsze od naszego. Wszędzie jest wyzysk, łamanie praw człowieka, niesprawiedliwość itp. I zaskocze Cię autorko tematu- Polska wcale NIE PRZODUJE w tym rankingu. Żeby tego sie dowiedzieć proponuje poczytac pare książek, obejrzeć kilka dokumentalnych filmów lub po prostu porozmawiać z ludźmi, którzy nieco więcej wiedzą na ten temat.

Gość weronisiax
Racja ....W polsce nie ma zadnych perspektyw na przszlosc dla mlodych ludzi...Bez znaczenia czy jest sie po studiach czy nie...Za Mgr przeciez ie kupi sie mieszkania czy dobrego auta w Polsce...To jednak ie wina "Polski" tylko chorego systemu.....

Gość mkrwq
ale niektorym sie udaje osiągnąc cos w Polsce

Gość weronisiax
jenna 1234....Masz sporo racji itd wszedzie sa lamane prawa itd itp ale wcale nie oznacza to,ze nasz kraj daje jakies fajne perspektywy dla mlodych ludzi-wrecz przeciwnie zniecheca...Dlaczego mlodzi Niemcy nie wyjezdzaja by zarobic do Irlandii,Anglii?? Badz mlodzi Amerykanie??? ........Bo nie musza maja w miare dobre zycie w swoim kraju,my niestety nie....

Gość idzcie gdzie chcecie
nikt nikogo tutaj nie trzyma :) więc ciesz się, ze "kilku" życie swoje za to oddało, abyś teraz mógł/mogła jechac tam, gdzie bogaciej i robić co chcesz. To jest moja ojczyzna, a ja staram się najepier dać od siebie. Ja wstydze się za kogoś, kto tak mówi o moim kraju, a tak jak ja stąd pochodzi. Wstydze się za autora- rób co chcesz- jesteś wolny/wolna!!! Wkurzyłam się- NIE WRACAJ, JA CIEBIE TUTAJ NIE CHCĘ! Wszyscy tylko DAJ, DAJ, DAJ...a co od siebie?

Gość pisac
wszystko zalezy od rządu... jak rząd zle rządzi to w kraju bieda... w Grecji jest podobnie

Gość weronisiax
Hahahah dobre .....A co mozna dac od siebie?????? Mozna skonczyc dobre studia,pozniejszukac pracy w swoim wyuczonym zawodzie ktorej sie nie znajdzie-co wiecej mozna dac od siebie cale zycie dazyc do czegos zeby na starosc dostac 700zl emerytury?? Osoba ktora to napisala chyba nie zyje realnie....Nikt tu nie narzeka na Polske-ja jestem Polka,kocham Polske i nigdy nigdzie sie tego wstydzic nie bede...ale dobrze w Polsce nie jest to jest fakt-przeciez z tego dobrobytu tyle mlodych ludzi by nie wyjechalo....A co do "daj daj....To przepraszam ale kazdy chce zyc w miare godnie....

Gość jenna1234
weronisiax - wiesz, może dlatego tak jest, że Polska jest biedniejszym krajem niż Niemcy, USA czy inni nasi zachodni sąsiedzi. Może dlatego jest nam trudniej osiągnąć taką stopę życiową niż w innych krajach. Nie ma perspektyw?? zauważyłam, że ktos wyzej wspomniał że w Polsce ludzie maja Mgr i mimo wszystko nie maja dobrej pracy. Wiesz dlaczego? nie chodzi o tytuł Mgr. w dzisiejszych czasach ten tytuł niewiele znaczy, bo....ma go zbyt wiele osób. Języki obce, mobilność, ambicja, ciekawość zycia...to jest teraz klucz do sukcesu i nie dopatrujmy sie tego w rządzie czy w systemie tylko te zalety kazdy musi odnaleźć sam w sobie.

Gość Naprawde uwazacie ze w Polsce
Jest dobrze?? halooooo!!!!!! wake up!

Gość ja tez tak mysle
jenna1234 popieram Twoje wypowiedzi masz duzo racji...

Gość weronisiax
Mozliwe ,ze masz troche racji ale nie kazdy wlada 3-4 jezykami itd itp moi znajomi ktorzy mowia swietnie po angielsku,sa ambitni studiaja m.in filologie angielska....Pracuja w irlandii...Bo pomimo,iz sa ambitni itd w Polsce nie ma co sie oszukiwac nie zarobia tyle to tam...

Gość ja tez tak mysle
..moze sa za bardzo chciwi ? :(

Gość lostka
Ja tez do Polski nie wracam, ale gardze ludzmi gardzacymi swoja ojczyzna. Potem takie bezmyslne baby rodza za granica dzieci i nawet nie ucza ich polskiego, ale mam przykra wiadomosc. Cokolwiek bys nie zrobila i tak zawsze bedziesz 100% POLKA.

Gość weronisiax
acha a co do "ciekawosci zycia" ktora wymienilas jako jeden z czynnikow "lepszego bytu w Polsce" to wybacz ale przy 1000zl miesiacznie odechciewa sie "tej ciekawosci zycia" ................Takie sa realia

Gość jenna1234
"za granicą lepiej" a wiecie dlaczego? wiecie jakimi sposobami jakim systemem żyja inne "lepsze" państwa? zapewniam Was że większości taki sposób życia by sie nie spodobał.

Gość weronisiax
A tam....spodobal nie spodobal...Lepiej sie zarabia i dzieki temu ci,ktorzy wyjechali maja lepiej....A my dzieki nim tez mamy odrobinke lepiej bo co nieco bezrobocie spadlo...

Gość jenna1234
i własnie ta ciekawość świata wiążę się z mobilnością. Stałe poszukiwania. Zarabiasz 1000zł? no wiec właśnie! Badź na tyle mobilny żeby to zmienić... Żeby być kimś znaczącym w świecie rynku pracy musisz być z danej dziedziny nie tyle co dobry, a NAJLEPSZY... Co za tym idzie? nie dopatrywanie się jaka ta Polska ZŁA ale stałe pogłębianie swoich umiejetności, realizowanie siebie samego...A z całym szacunkiem tego nasza "ZŁA POLSKA" nikomu nie zabrania

Gość weronisiax
Z calym szacunkiem Polska nasza zla nie jest tylko zle sie w niej dzieje:) A to zasadnicza roznica...1000 nie zarabiam troche wiecej-ale to szczegol...Zastanawiam sie ile masz lat,i jak daleko zaszlas bez pomocy rodzicow itd skoro twoerdzisz ,ze tak wiele zaalezy od nas i naszej mobilnosci....

Gość wee me
Mobilnosc, ciekawosc swiata, ambicje...to wszystko sie docenia, ale niestety, za granica.

Gość zycie w pl nic mi nie dalo
przez 10 lat, a za granica 3 lata i mam wiecej niz sie dorobilam w PL dzieci maja wieksze perspektywy i mowia po polsku , mam prace i ja i maz .. nawet bez magistraq i nie jest to sprzatanie :P

Gość Kathi28
No witam wszystkich serdecznie:)ile ja mam lat ano 28l i jestem 3 lata w uk,mam 3 roje dzieci i nie pomaga mi nikt z rodziny tutaj,jestem z mezem i o wszystko walczymy Sami...do Naszego Wspaniałego:)kraju napewno nie wrócimy...tam tylko krzywda,biedne dzieci itp...nie neguje,ze tu takich nie spotkamy,ale nasz kraj jest specyficzny i cóz wstyd mi nie za moich rodaków,ale podkreślam za poczynania rządowców.Polak polakowi niestety za 1 marnego funta oczy by wydrapał...Inne narodowości są za sobą,a my polacy przeciwko sobie...nieprawda???

"Dlaczego mlodzi Niemcy nie wyjezdzaja by zarobic do Irlandii,Anglii??" Wyjezdzaja Ale najlepiej gadac i gadac, nie majac pojecia o czym sie mowi.

Gość Angeelinaa
Ja tez bylam w UK. Zarobilam troche kasy i wrocilam, zainwestowalam w kurs dla siebie, dla meza... dzieki temu mamy dobrze platne prace, nie biedujemy, nie martwimy sie czy starczy do pierwszego. W Polsce mozna zyc godnie i na poziomie, trzeba tylko chciec i robic cos w tym kierunku, a nie jak wiekszosc tylko narzekac...:o