Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce wesela

chce zrezygnowac z wesela

Polecane posty

Gość nie chce wesela
czyli i dojazd dla gosci i odwiezienie do domow i noclegi? To moze w ogole jeszcze wczasy na tydzien...jak szalec to szalec

gemondio \"Wesele to paskudnie żenująca impreza. Nikt, prócz najlbliższej rodziny, nie przychodzi tam dla was, tylko dla wódki. Ciężkie jedzienie, chlanie wódki, obtańcowywanie wujków i cioć, których nigdy nie widziałaś, koszmarna muzyka wykonywana przez jeszcze gorszy zespół... Same uroki ^^ A najpiękniejszy jest stres przed samym ślubem, czy wszystko pójdzie dobrze. Po co to wszystko? Ślub jest dowodem miłości, a wy robicie z niego tandetną imprezę z wszechobecną bufonadą. Jeszcze te sumy wydawane na sukienki, alkohol dla miliona wujków i ciotek... Dla mnie to żenujące i obrzydliwe. - \" zgadzam sie z toba w 99%:) moi rodzice tez starsznie naciskaja na wesele dla rodzin, chociaz z rodzina prwie kontaktu nie utrzymujemy to wesle ma byc.ja wole jakies przyjecie dla znajomych:) jak powiedzialam ze wesela sie nie oplaca robic bo dla mnie sa nudne,ludzie sie zalewaja litrami wodki i na sile siedza do godziny 6 nad ranem,ze to wiejska impreza, to prawie sie poplakala

Gość tere fereeee
Ręce opadają jak się czyta takie teksty pisane przez niby dorosłych ludzi... Fundujecie sobie spektakl za 45 tyś.. No , ale nie będę powtarzać tego po powiedzieli już inni. Praktyczne rady- suknia na allegro ogłoszenia na forach ,że odstąpisz salę, fotografa itp. Częśc kosztów się zwróci.

Gość wissienka
Nie przesadzaj. To zależy jak sytuacja wygląda. U mnie jak goście są z daleka to zapewnia sie tylko nocleg i transport do kościoła i z kościoła na salę i z powrotem na nocleg. A do miasta już dojeżdżają sobie sami i do domu też wracają sami, na swój koszt. I przeważnie są jakieś samochody do rozwożenia gości po weselu, ale tylko cześć z tego korzysta. I ogólnie jakoś w moich stronach ludzie są rozgarnięci na tyle, że tylko nieliczna część liczy na full obsługę, większość organizuje sobie dojazd do kościoła i powrót z wesela na własną rękę.

Gość naprawde gratuluje
Ci chrześcijańskiego podejścia do sprawy. Jesteś hipokrytką że hej.

Gość akukaraczacza
Ruda pomieszaly ci sie wypowiedzi dwoch osob... Sory ze urazilam, wiem ze sa i uczciwi ksieza ale widocznie na takich nie trafialam, np podczas spowiedzi ktora poszla odbebnic (paradoksalnie wybrano mnie na matke chrzestna) ksiadz sie spytal o moje zycie seksualne :/ Co sie tyczy bycia chrzestna bo zaraz gromy poleca, uprzedzilam rodzicow chrzesniaka ze ja kosciola nie uznaje i nie bede opowiadac malemu o religi i nie mieli nic przeciwko!!! Dziewczyny, serio w polsce jest pelno takich jak ja ktorzy nie umieja sie wylamac...

Gość akukaraczacza
Autorko, moim marzeniem bylo wziasc jakis romantyczny slub w jakims cieplym klimatycznie kraju, pojechac tam ze swiadkami, jeszcze nic straconego, moje zaliczki to 1500 zl ale lzy matki beda ciezsze do przezycia :/ Moze wy w ramach rocznicy zasponsorujcie sobie jakas super wycieczke, trzymam kciuki i daj znac co postanowilas.

Gość huihohoiho
Sale, fotografa i orkiestre mozesz komus odstapic i zwroca ci sie poniesione koszty, teraz terminy sa juz zajete w lepszych miejscach nawet na 2010 rok (przynajmniej w moim miescie). Sukienke mozesz oddac do salonu w ktorym ja kupilas lub sprzedac naallegro.

Gość nie chce wesela
Przysiege moge zlozyc bo to nie bedzie klamstwo ze slubuje mu milosc, wiernosc i uczciwosc malzenska, tak mi dopomoz BOG, przeciez jakis BOG jest na swiecie nie? Sale mamy taka ze terminy trzeba 1,5 roku w przod rezerwowac, mamy w sobote w czerwcu wiec moze faktycznie da sie zaliczke wyciagnac. W sumie pieniadze nie sa najwazniejsze bo i tak wydalismy tylko 7 tys a nie 45 ;) Przydaloby sie znalezc jakis dobry argument zeby ich przekonac ze tak bedzie najlepiej

Gość tere fereeee
O "święta" naiwności.. Nie "jakiś Bóg" tylko w przysiędze mówisz o Bogu Wszechmogącym, w Trójcy jedynym i o Jego świętych.. A wcześniej , zanim dojdzie do przysięgi, obiecujesz,ze wychowasz dzieci w wierze katolickiej. Szukasz argumentu dla rodziców- powiedz prawdę. Nie jesteś katoliczką, nie bierzesz ślubu w KK. Jak Ci się kiedyś zachce odgrywać przedstawienie może pomyśl o ślubie humanistycznym?

Gość nie chce wesela
oj sie wczuwacie za bardzo, mozliwe ze nie zdaze zrobic bierzmowania i wezmiemy slub jednostronny. To chyba juz nie bede hipokrytka wtedy nie? Ale chodzi o wesele jednak, najbardziej

Gość tere fereeee
A wiesz co to jest bierzmowanie????????????? Swoją droga nie jest konieczne do wzięcia ślubu.. (aczkolwiek zalecane)

Gość nie chce wesela
no coz...wiekszosc ludzi bierze slub koscielny nie wiedzac co tam przysiegaja. Nie wiem po co sie czepiacie. Chce tylko sie dowiedziec co zrobic zeby nie urazic rodziny. Skonczmy temat kosciola i zacznijmy wesela

Gość tere fereeee
To może jak ktoś już proponował , zrób jakieś przyjęcie z okazji rocznicy ślubu? Zawsze będzie taniej.. Albo po prostu się rodzinką nie przejmuj. Zawsze ktoś znajdzie powód do narzekań..

Gość rany no
nikt w Polsce nie udzieli Ci ślubu KK bez bierzmowania

Gość Szukam Sali
Jakbym miala sluchac rodzicow to od roku bylabym mezatka, w dodatku, sama nie wybralam ani sali ani dj i mimo ze zaliczki byly wpalcone to tupnelam noga i powiedzialam ze nie bedzie wesela i tyle rodzice mojego ł. (bo to oni planowali) zaplanowali praktyvznie wszystko (tak jakby to bylo od nich wesele) a ja powiedzialam NIE i koniec i mimo ze sie obrazili to ja powiedzialam, ze nam jest dobrze tak jak jest i slubu nie potrzebujemy, jak bedziemy chcieli to sami sobie zalatwimy to co nam sie podoba, a to ze sie pogniewali to mialam w dooopie bo zyje z ich synem a nie z nimi. Ja na twoim miejscu powiedzialbym tak jak jest, ze nie chcecie slubu i tyle