Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terenia

kisiel

Polecane posty

Gość terenia

moja coreczka ma osiem miesiecy czy moge juz zrobic jej kisiel chodzi mi o taki np z winiar

Gość Mama 2008
Możesz, ale lepiej zrobić na soczku Bobo-frut z łyżeczką mąki ziemniaczanej. Chyba będzie zdrowszy niż taki gotowy kisiel.

Gość terenia
a czy moze byc inny niz bobo frut(nie mam do nich dostepu) np hipp??? sa nieco rzadsze niz te z bobo fruta

Gość Mama 2008
Może być, ja też nie zawsze na bobo-frucie robię. Kisielek wyjdzie i na klarownym i na przecierowym, wiem, bo robiłam na różnych. Na hippie też.

Dokładnie tak jak dziewczyny już napisały lepiej zrobić samemu. Ja robiłamna każdym-na przecieranym,klarownym.Po prostu jak kto lubi. Firma tez nie jest ważna :D

Gość manima
Ja zawsze robiłam na Bobo frucie i dodawałam jagód mrożonych, albo utarte jabłko

Gość a jakaa
a jak sie go robi kochaniutkie?

Trzeba dodać do soczku trochę mąki ziemniaczanej zagotować i powstanie kisiel dodatki mogą być wedle uznania albo jabłuszko albo biszkopty itp.

Gość manima
Ja dosypuję do zimnego bobo fruta tak ok 1-1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej, i gotuję, tylko trzeba cały czas mieszać, żeby się nie przypaliło i żeby się grudki nie porobiły

Gość jadymy
Ja polecam jednak bardziej taki domowy, robiony własnoręcznie, np: Kisiel owocowy składniki: 25 dag świeżych lub mrożonych owoców np. truskawki, maliny, jagody itp., 2 szklanki wody, 1 2 łyżki cukru (według uznania), 2 łyżki mąki ziemniaczanej, przygotowanie: 1,5 szklanki wody wlewamy do garnka, dodajemy owoce, http://nuclearts.pl/gotowanie/kisiel-domowy-przepis-sposob-przygotowania-/