Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfdsfdd

do mam niemowlakkow

Polecane posty

Gość dfdsfdd

jak radzicie sobie z ciagle budzacym sie dzieckiem w nocy?? czy staracie sie jakos oduczac czy cos?? czy po prostu wstajecie i karmicie dla swietego spokoju??? a jak uduczacie?? bo ja juz nie mam sil, moj sie budzi co godzine i czasem ciezko mu jeszcze zasnac......... echh

Ja na szczęście nie miałam takiego problemu bo mały budził się co 3 -4 godziny do karmienia. Jak skończył 2 miesiące to w nocy budził sie tylko raz, a jak skończył 4 to przestał się budzić w nocy. Natomiast moja koleżanka tak miała, że mały budził sie i w dzień i w nocy co godzinę, ale chyba jak skończył 3 m-ce to już dłużej spał.

A w jakimm wieku jest Twój Niemowlaczek. Mój ma 3,5 miesiąca i budzi sie co 2 godz. Daję cysia, czasami lulam. Zdarza sie ze dziecko sie obudzi i chce sie bawić - wtedy zmieniam pieluszkę, przy zgaszonym świetle, nie odzywam się do niej, chociaż mnie zaczepia :) , później wsadzam ja pod karuzelkę, jak się znudzi przystawiam do cysia i zasypia. Poradziłam się w tej sprawie pediatry, od 4-tedo miesiaca zaczniemy z tym walczyć, a teraz póki co trzeba wytrzymać

Gość dfdsfdd
no moj ma 4,5 miesiaca i juz nie wyrabiam, Budzi sie, i ani zmiana pozycji na inny boczek, ani piciu, ani zmaiana pieluszki nie pomaga, tylko jak sie napije mleczka to zasypia ale tez nie zawsze od razu.A budzi sie co godzine jak z zegarkiem w reku, bywa ze czesciej nawe a jak zaczniecie z tym walczyc// kurcze, czy ja robie cos nie tak?? co wy robicie ze wasze dzieci przesypiaja noce tak ladnie??

Gość karmisz piersia
czy butelka??moze sie nie najada...

U nas jak narazie tylko pierś, ale od 4 miesiąca pediatra zaleciła by jeden posiłek podć z butelki, mleczko zagęszczone kaszką ... oczywiscie wszystko powoli i stopniowo ...juz nie mogę się docczekać kiedy w końcu prześpie więcej niż 2 godz.

Nasz synek tez tak mial... noce byly koszmarne... my zwalalismy to na alergie, ze niby go buzia swedziala... ale nie wiem, czemu naprawde tak zle spal. Teraz ma prawie 2 latka i przesypia cale noce, chociaz od jakis 2 tygodni nad ranem przychodzi do naszej sypialni i dalej spi z nami. Ja Cie nie pociesze, bo my dosc dlugo chodzilismy na rzesach z niewyspania...

wiesz moja niunia ma roczek i dopiero od jakiegos miesiąca spi cała noc to normalne niestety.... odzwyczajałam ją podawając w nocy herbatke a nie mleko podobno to pomaga u mnie sie sprawdziło ale takie maleństwo to mleczko woli

Gość dfdsfdd
karmie butelka, a jak dam wode do picia to owszem-wypije ale dalej chce mleko. Na wieczor daje mu mleko z kaszka ryzowa, takie geste, probowalam tez z zkaszka manna i zadnej roznicy, wcale nie lepiej, ja juz nie mam sil, od zawsze spal zle, szczeze mowiac pamietam tylko dwie noce gdzie obudzil sie dwa razy. A tak to srednio z 7-10 razy

Gość dfdsfdd
co godzine pije ale nie cala butelke tylko troche pociumcia i tyle, czasem zasnie zaraz a czasem dalej se wierci i marudzi

a smoczka próbowałaś dawać? może ma silny odruch ssania i tylko tego potrzebuje w nocy?

Gość jagniątko
oczywiscie ze tak, probowalam ale smoczek zadko kiedy pomaga, przewaznie wypluwa i domaga sie mleka. Jak ja wam zazdroszcze takich zlotych dzieci co spia chociaz te pare godzin z rzedu...

ja bym na twoim miejscu poeksperymentowala i poszukala innych powodow wybudzania - moze masz w domu za cieplo? albo za zimno? a może zbyt ciasno owijasz w lozeczku i jest malenstwu niewygodnie? sama mam trojke dzieci, a wsrod znajomych i w rodzinie sporo by sie uzbieralo i kazde jest inne, ale o takim co na sztucznym mleku budzi sie w tym wieku co godzine to nie slyszalam :( przeciez to sie mozna wykonczyc po prostu! a moze sprobuj odczekac dluzsza chwile jak sie obudzi po godzinie, wlaczyc karuzelke, czy pozytywke, albo polulac lub przytulic tylko?

Gość dfdsfdd
mysle, ze jak byw wziela malego na rece i polulala to by usnal, tak robialam jak mial goraczke i jeszcze gorzej spal. Ale nie chce go przyzwyczaic do usypiania na rekach, do 2 mesiecy tak go lulalam i w koncu oduczylam