Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Salome

Potrzebna krew

Polecane posty

\"NATALKA NADOLSKA ur.13.04.2007r http://nasza-klasa.pl/profile/5399564 profil mamy Natalka choruje na ostrą bialaczkę limfoblastyczną. Natalka ma grupę krwi 0Rh(+) jeśli możesz to oddaj krew i zaznacz,że jest ona przeznaczona dla Natalii Nadolskiej leczonej w Dziecięcym Szpitalu Klinicznym im.Gębali w Lublinie,ul.Chodźki 2,oddz.Hematologii i Onkologii.\" Powyżej wklejam informację, która znalazłam na NK. Sama jestem krwiodawcą, ale mam A Rh-, a poza tym oddałam krew miesiąc temu, wić na kolejną donację muszę jeszcze poczekać. Jeśli możecie pomóc w jakiś sposób, zróbcie to.

Gość młoteczek 1984
Ja mam grupę krwi ORH+ i mieszkam w Trójmieście. Jak mogę pomóc??

Gość młoteczek 1984
czy mogę oddać u siebie w szpitalu i jest pewność, że dotrze moja krew dotrze do małej ???

Z tego, co wiem, wystarczy iść do najbliższej stacji krwiodawstwa, tam oddać krew, ale przed donacją zaznaczyć, że to oddanie dla określonej osoby (w tym wypadku wg podanych przeze mnie informacji). Resztę załatwiają pracownicy stacji krwiodawstwa. Miejsce zamieszkania nie ma znaczenia. Dziękuję za odzew! Nie znam tej dziewczynki, po prostu zareagowałam na apel i rozsyłam informację, gdzie mogę. Jestem aktywnym krwiodawcą.

Gość młoteczek 1984
dzięki za informację !!! no nic, trzeba zadziałać i chociaż tak pomóc...

Myślę, że więcej informacji może podać mama dziecka. Podała swój profil na NK. Z tego, co wiem, zaznaczenie osoby, dla której oddajemy krew jest gwarancją, że krew będzie właśnie dla niej. Może zawiadomić o tym jeszcze mamę, żeby kontrolowała sytuację?