Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aoczymambrazowe89

spowiedz /

Polecane posty

Gość aoczymambrazowe89

jutro mam iść do spowiedzi i strasznie się boje :/ ostatni raz byłam rok temu na święta.....pierwszy raz spowiadałam się z seksu przedmałżeńskiego, ksiądz krzyczał na mnie, obrażał mówiąc ze jestem głupia i nie odpowiedzialna...postanowiłam ze już nie będę się z tego spowiadać... jeśli zataję grzech to spowiedź będzie ważna, czy taka spowiedź ma w ogolę sens ?

Czasem nie mogę przestać się śmiać z tych bojaźliwych katoli :D 🖐️

Jeśli zataisz grzech to jaki sens ma spowiedź?Nie będzie Ważna,a Tobie dojdzie jeszcze jedno przewinienie:zatajenie grzechu.

skoro spowiadalas sie z sexu to znaczy ze uznajesz go za grzech ..... ja natomias za przyjemnosc ;).....a z przyjemnosci nie spowiadam sie nikomu.....

Gość tu się nie ma z czego śmiać
niestety, na lekcjach religii od 3 roku życia wpaja się człowiekowi, że Bóg go kocha, ALE.... i tych ALE jest tyle, że człowiek boi się tego kochającego Boga, strach przed wiecznym ogniem piekielnym, że ksiądz odmówi pochówku, wykrzyczy z ambony itd. :(

wychodze z zalozenia ze jesli bog jest ( jesli wogole jest ?) taki milosierny i wybacza takim jak hitler, stalin....to mnie tez wybaczy ....zreszta ja tez mam pare rzeczy do omowienia z nim wiec bedziemy kwita ............

Gość aoczymambrazowe89
Podczas spowiedzi usłyszałam ze seks to grzech ciężki ! . Jest grzechem ale ja wcale nie uznaje go za grzech, jak mam się spowiadać z czegoś czego nie żałuje i nie zamierzam tego zmieniać ? :( Zagubiłam się

Gość kiouy7
kabel usb>>>>>>>>ale jesli chodzi o seks np gdy jest zdrada malzonka?To tez wedlug ciebie nie jest grzechem?

Gość wszystko jest grzechem

Gość wszystko jest grzechem
jesz za dużo - grzech, jesz za mało-grzech, za szybko jeździsz grzech, pijesz alkohol, palisz papierosy, antykoncepcja, prezerwatywy, seks przed-poza i wyuzdany małżeński - grzech wpisujesz te bzdety na kafe grzech itp.itd.

kiouy7>>>zdrada jest grzechem :) tak mowi jedno z przykazan ....zdaje sie nie codzoloz ? czyz nie? ;)..... ale autorka kochala sie ze swoim chlopakiem wiec ? nazwanie tego grzechem uwazam za nadinterpretacje w/w przykazania :)

Gość kiouy7
a co jesli to sie dzieje po rozwodzie? jesli para do siebie nie pasowala? w drugim związku wedlug koscioła żyje się do smierci w grzechu:(

Gość a nie przyszlo
Ci do glowy, że ksiądz miał rację mówiąc o braku odpowiedzialności? Latwiej zrezygnowac ze spowiedzi , co? Czy Wam sie to podoba czy nie seks przed ślubem jest grzechem wg KK. Jak nie żałujesz, to zastanów się dlaczego...

Gość cxvv
a ja nie mam takiego problemu jak zalozycielka topiku, odkad kocham sie ze swoim narzeczonym nie bylam u spowiedzi, w ogole przestalam chodzic do kosciola. doszlam do wniosku ze nie mam sie z czego spowiadac, co ksiedza obchodzi co i z kim robie. mam czyste sumienie bo kocham sie z ukochana osoba i tego nie zaluje. Nie kkradne, nie jestem zlym czlowikiem ktory zyczy innym zle. Skoro moje przekonania sa sprzeczne z tym co mowi kosciol zdecydowalam, ze nie bede sie falszywie spowiadac z grzechu(wg koscola) ktorego nie zaluje. Pozdrawiam

kiouy7>>> widzisz ,hmm.....jakby to powiedziec by nikogo nie urazic :O....rozpatrujac slowo kosciol zazwyczaj mamy na mysli budynek i ksiezy :).....budynek jak budynek a ksieza nie sa dla mnie autorytetem .....a teraz z innej beczki mowiac wprost mam w dupie co mysla ksieza ....starcili na wiarygodnosci :) a najlepsze jest to ze zdaja sobie z tego sparwe i naprawiaja bledy w nieudolny sposob ....

jezeli nie uwazasz ze seks jest zly to nei jest on grzechem. jest to kwestia sumienia

Gość kiouy7
kabel usb>>>>>>>mnie ksiadz wyzwal gdy dowiedzial się ze mam o 14 lat mlodszego faceta:( Powiedzial ze to zboczenie i powinnam zrezygnowac z tego zwiazku dla jego dobra:( Co ja mam myslec?

Gość aoczymambrazowe89
myślę ze jednak nie miał racji uważam się za osobę odpowiedzialna i pewnie łatwiej byłoby mi zrezygnować ze spowiedzi niż za faceta

kiouy7>>> zazwyczaj nie przejmuje sie niczyja opinia ;)... postepuje zgodnie z wlasnym kodeksem nikomu nie szkodzac :) wiec ? ;) opinia ksiedza znaczyla by dla mnie tyle co kurs jena w kongo czwartkowego popoludnia ;)

Gość kiouy7
ogólnie nasze społeczeństwo patrzy na takie związki bardzo źle:(

Gość kiouy7
moze to rzeczywiscie złe?Co o tym myślicie?

kiouy7>>> czy mam cie za takie watpliwosci nazwac glupia ? ;).... heheh moja odp: spoleczenstwo nie sypia ze mna, nie dzieli problemow , radosci, nie gotuje dla mnie ....wiec opinie spoleczenstwa podobnie jak opinie ksiezy mam w .....:D

kiouy7>>> jeszcze cos....jesli jestes wierzaca to wiec ze bog jesli istnieje to nigdzie nie wyznaczyl roznicy wieku miedzy partnerami :)

Gość kiouy7
dzieki kabel :) nieraz tylko krazą mi po glowie slowa tego ksiedza,że robie mu krzywde tym związkiem bo za duza roznica wieku......moze jest w tym prawda?:(

juz odpowiadam ;)......to jest gowno prawda !!!! liczy sie to co was laczy a nie jakis pieprzony wiek .........jesli bede mial ochote to zwiaze sie z 75 letnia babcia i z czystym sumieniem bede mogl powiedziec ze mam gdzies opinie innych ...to bedzie moja wola i moja decyzja.........