Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chciałabym wiedzieć

CILEST - brak miesiączki, no już sama nie wiem.

Polecane posty

Gość Chciałabym wiedzieć

Witam. Od trzech lat biorę Cilest, ostatnio pojawiły mi eis krwawienia, w trakcie brania tabletek, natomiast miesiączki były bardzo skąpe. Byłam u lekarza, stwierdził, że to dość powszechny objaw przy stosowaniu tychże tabletek. W zeszły czwartek wzięłam ostatnią tabletkę i nadal nie mam miesiączki. Zero objawów, ani bóli brzucha, piersi, nic nic nic. Martwi mnie tez fakt, że dopadła mnie parę dni wcześniej biegunka, co mogło osłabić działanie tabletek. Miał ktoś podobny problem? Chyba powinnam ''skoczyć'' po teścik?

Gość Chciałabym wiedzieć
Sama się wkręcam, nie powinnam gdybać.

Gość no jasne ze tak
musisz zrobić test bo skoro skonczyłaś brac w czwartek to juz minelo 7 dni w ktorych mial byc okres.......test i do lekarza według mnie brałam tabletki przez 4 lata i tak nie miałam

Gość Chciałabym wiedzieć
Dzięki- no jasne ze tak. Tylko jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży. Cholera, zaczynam się nakręcać -czuję mdłości:-)

Gość Chciałabym wiedzieć
Widzę, że tu większość postów w tym temacie

Gość kasienica
Ale boisz się, że jesteś w ciąży?

W ciazy nie powinnas byc - to raczej tabletki Ci totalnie przestaly sluzyc- ale test mozna zrobic... Ja stawiam raczej na nieefektywnosc tabletek i czym predzej do lekarza bo juz cos nie tak jak plamienie jest podczas brania tabletek!!!!!!!!! moze masz torbiel czy cos.

Gość Chciałabym wiedzieć
Byłam dwa tygodnie temu przepisał mi inne twierdząc, że takie objawy są dość częste przy stosowaniu Cilest. To było moje ostatnie opakowanie. Jest we mnie tylko taka mała obawa, że w ciągu ostatnich tygodni ta cholerna biegunka mnie dopadała.

Gość mam sile
Miałam podobnie, no i byłam w ciąży , tylko brałam inne tabletki już nie pamiętam jakie, koniecznie zrob test i idz do lekarza.

Gość fsfdfddf
ee tam napewno to nie ciaza... mnie tez sie tak zdarzalo a lekarz powiedzial ze tak moze sie zdarzyc, ale ze mimo to mam przyjac kolejne opakowanie tavbletk...

Gość madameee
Jednak przy biegunce, spada skuteczność ochronna tabletek, więc to możliwe. Po prostu zrób test.

Gość mamtalent
A odczuwasz jakies dolegliwosci, kurcze, bo ja zapomnialam jedną tabletke, ponad 24 godziny i tez sie troche obawiam.

Gość Chciałabym wiedzieć
Jeśli chodzi o dolegliwości związane ze zbliżającą się miesiączką, to nie. tylko ogólnie słabo się czuję i jest mi trochę niedobrze.

Gość kobiece sprawy
lec po test i bedziesz mial spokoj, a jak nie perzejdzie to do lekarza

Gość kamila123456
Miałam podobną sytuację,byłam w ciąży,jednak poroniłam,mam nadzieję,ż eCię to nie spotka.

Gość chciałabym wiedzieć
Qrcze, nie straszcie mnie dziewczyny, miałam nadzieję, że to tylko jakieś zaburzenia, a nie ciąża ehhhh

Gość hity z satelity
cilest jest do kitu

Gość tereska44
Przycilescie mogą byc takie objawy, ale nie bagatelizuj tego idz do lekarza.

Gość Chciałabym wiedzieć
No tak,tak, po weekendzie pójdę, bybleby nie była tociąża, nie teraz!!!

Gość patrycha2323
OOOOj, na pewno nieee

Gość Chiałabym wiedzieć
Na pewno? Hmm dziś rano miałam cholerne mdłości,zaczełam brać nowe opakowanie, nowych tabletek, a do lekarza idę dopiero po świętach.

Gość anka156
Witam! Mysle ze nie powinnas miec powodow do niepokoju, ale zrob test dla swietego spokoju! Mi tez sie pare razy zdarzalo ze albo zwymiotowalam tabletke w 1 tygodniu i nie przyjelam kolejnej tylko jak zawsze o stalej porze po 24 godzinach i nic mi nie bylo, co do biegunki to tez zalezy ile czasu minelo od przyjecia tabletki do biegunki, chociaz innych forach z opini dziewczyn wynika ze musisz miec ostra biegunke, czyli kilka razy w krotkim okresie. Wiec mysle ze u Ciebie jest ok.

Gość Chiałabym wiedzieć
Mysle , ze dobra rada uspokoi mnie na parę dni:-) po świętach lekarz ,a na razie wrzucam na luz:-))))

Gość anka156
jeszcze cos Ci zacytuje bo wyczytalam na innym forum: "To, że się nie krwawi nie ma nic wspólnego ze skutecznością. I mnie się zdarzyło po kilku nastu opakowaniach danych tabletek. Także reguły nie ma. Po kilku cyklach bez krwawień endokrynolog zapisal mi inne pigułki. I dobrze zresztą bo po tamtych libido spadło mi w ogóle poniżej poziomu krytycznego (nawet jak na tabsy)." Wiec glowa do gory brak krwawienia nie musi oznaczac najgorszego:) hmmm ja jutro koncze opakowanie i bede tez juz w nerwach wyczekujac czy przyjdzie czy tez nie:) ale nie ma co na zapas sie stresowac-tez tak sobie tlumacze:) pojdziesz do lekarza i zobaczysz ze ok bedzie ja w kazdym razie trzymam za to kciuki:)

Gość Chciałabym wiedzieć
Dzięki za wsparcie:-)))) Ciąża to nie byłby koniec świata, może wręcz przeciwnie, tak więc głowa dogóry, za Ciebie też 3-mam kciuki::-)))))

Gość anka156
w moim przypadku ciaza to byl by koniec swiata:( ale mam nadzieje ze krwawienie przybedzie :) Pozdrawiam serdecznie :) i napisz co i jak lekarz powiedzial

Gość Chciałabym wiedzieć
chyba jednak umówię się z lekarzem na wcześniejszy termin, nadal nie mam okresu, a poranne mdłości dopadły mnie znowu. Lepiej , jestem już w pracy i chyba skocze do apteki po test, bo niepokój coraz większy...

Gość pytankoo
ii co , zrobiłaś test?????

Gość chyba nie rozpoczęłaś kolejneg
o opakowania tabletek???????????