Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

czy Wasze dzieic miały zapalenie dróg moczowych?i jakie zalecenia miałyście?

Polecane posty

Gość a moja miala
zakazenie, zapalenia nie

tak,moj synek miał zakażenie(inaczej zapalenie) dróg moczowych,w czym moge Ci pomóc?

Gość uroosept
urosept, furagin

taak,urosept,furagin,naprzemiennie,przez kilka tygodni,potem badanie cystgraficzne by wykluczyc lub potwierdzic refluks moczowy,U nas wykluczono na szczescie,mały juz nie choruje na drogi moczowe

moj mial.... zalecono antybiotyk, a potem mial USG nerek, aby wykluczyc refluks moczowy. Czyli podobnie jak u kolezanki wyzej. Teraz, jak juz jest starszy to daje mu do picia sok zurawinowy. te zapalenia moga wracac, ale u mojego na szczescie jest wszystko dobrze juz kilka miesiecy.

Gość mkk
moja córka, miała przez kilka dni wysoke temperature i zwlaliłam toi na zeby,,,jednak dostała wysokiej gorączki i nic poza tym i wtedy zrobiłam badanie moczu i sie okazało,że ma za duzo leukocytów....

Gość mkk
dostała antybiotyk i chcieli ja zostawić w szpitalu ale się nie zgodziłam bo temperatura jje juz spadła i chyba antybiotyk zadziałał...zrobiłam jeszcze posiew moczu..

Gość mkk
czy ktoś potrafi powiedzieć od czego robi się to zapalenie dróg moczowych?

Częsciej chorują dziewczynki ze wzg. na budowę anatomiczną-krótsza cewka moczowa.Tzw.przeziębienie pęcherza to nic innego jak uaktywnienie się bakteri,kiedy organizm jest wyziębiony.Dlatego należy zwracać uwagę na higienę i zwyczajnie kontrolować jak maluch wyciera pupę po wyjściu z toalety, skoro same juz tego nie robimy.

Gość mkk
moja córka ma 21 miesięcy..czyli to wina złej higieny?