Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filuteka

studia przyszłościowe

Polecane posty

Gość filuteka

jakie??????????

Gość medycyna
kierunek geriatria

Gość jak ta lalalalalala
to nie ma znaczenia, jakie masz studia. jak ejstes komunikatywny bardzo , umiesz sie sprzedac, to nawet po filozofii znajdziesz prace!!! a ktos niesmialy, leklwiy to nawet jak ma 3 kierunki to nikt go chcial nie ebdzie

Gość jojoojojojjj
a ja się zgadzam - kończe politologie i klepie bezrobicie... ale niezgadzam się z turystyką bo zależy od miasta w jakim się mieszka.. a generalnie uważam że najlepsze są filologie języków obcych... bo można uczyć, dawać korepetycje, a i prace znaleźć w zagranicznych koncernach bez względu na to że niejest się po marketingu..

Gość Dla ludzi po studiach
są oferty pracy tylko w: 1) Informatyce 2) Finansach Innych kierunków naprawdę nie ma sensu studiować. A co do powyższych też nie jest łatwo, ale przynajmniej można se wysłać CV. Co do wypowiadająćych się o komunikatywności i o tym jak to każdy kierunek jest przyszłościowy to zamień słówko komunikatywny na mający znajomości, bo inaczej dostać pracę graniczy z cudem....

Gość lllodpasoda
a ja zamierzam studiowac dziennikarstwo, ale na wszelki wypadek robie jeszcze kurs fotografii. ale jesli nic z tego nie wyjdzie rodzice moi i mojego chlopaka wezmą dla nas kredyt, który my bedziemy spłacac i załozymy jakas firme

\"Co do wypowiadająćych się o komunikatywności i o tym jak to każdy kierunek jest przyszłościowy to zamień słówko komunikatywny na mający znajomości\" jak ja kocham takie ubieranie w piękne słowa polskiej, wszechobecnie słyszanej kwestii pt. \"wszystko jest do dupy \" Po pierwsze, moim zdaniem, politologię studiuje się bo się ją kocha i jest ona pasją i przy okazji chce się mieć pracę, w której nieważny jest zawód, ale ważny jest sam fakt, że się ma wyższe wykształcenie (np. przedstawiciel medyczny) Po drugie - trzeba chcieć. Nawet po finansach jak jest się nieudacznikiem ma się pracę za 1500 zł.

Gość bleble ble
metafora nie, że wszystko jest o dupy, ale dużo jest po znajomości :) a to co nie jest biorą na ogół ludzie mający doświadczenie.. Co do finansów to moja branża i jak myślisz, ze dostaniesz kokosy bo maz mgr FiRu...to naprawdę powodzenia - bez doświadczenia trzeba się super nagimnastykować żeby coś dostać....a jeśli TY gardzisz kwotą 1500.... Dla mnie nie jest nieudacznikiem osoba która zarabia 1500 zl, ani ten co nie ma pracy, bo wiem jak wygląda sytuacja na rynku jeśli myślisz, że zrobisz mgr i dostaniesz super pensje to rynek wkrótce sprowadzi Cię na ziemie - no chyba, że masz niezłe znajomośći - to uznaj moje powyższe słowa za niebyłe :)

Gość bleble ble
PS dla ludzi po finansach to byłem ja.... :)

no to powodzenia :) Ja na swojej letniej praktyce będę zarabiać 1800 zł, bez przechwalań, tylko po prostu w celu informacyjnym i obronnym pisząc. Też branża finanse.

Gość bleble ble
firma audytorska ? 16-17 h na dobę :)

Gość bleble ble
no i weź pod uwagę, że tam dostają się nieliczni...

no i widzisz, bleble ble, z takim podejściem właśnie żyje większość Polaków i pracuje albo za 1500 zł i narzeka albo liczy na znajomości

Gość bleble ble
metafora, ale wiesz wielu z nich ma niestety rację...

Gość blu girl
Jeśli chodzi o przyszłościowe kierunki to głównie ścisłe - brakuje i będzie brakować inżynierów. W polityce był o tym artykuł: http://www.polityka.pl/zawody-przyszlosci/Lead30,1795,266456,18/ Ja sama jestem na AM w Szczecinie - wydział mechaniczny i też będę miała po tym pracę, bo mało takich specjalistów jest :) No ale studia techniczne do najłatwiejszych nie należą - więc najpierw trzeba dużo dać z siebie żeby potem dobrze zarabiać.

Gość taaaa dla inżynierów
z 10letnim stazem... Mechanicy 11.760 16.440 18.520 - tutaj mogę się zgodzić, ale 2-3 lata doświadczenia niezbędne Inżynierowie budownictwa i inżynierii środowiska 7.780 8.850 9.630 - budownictwo bez uprawnień = zero pracy, a inżynieria środ to podobno od 2000 studia przyszlościowe tylko nikt po tym nie ma pracy, więc wielki LOL Elektrycy 4.760 5.440 5.770 - inż będzie wykonywał pracę w stylu pana Edzia elekrtryka po ZSZ, oczywiście jak się nauczy w praktyce (2-3 lata) Programiści 3.250 3.580 3.260 - OK Specjaliści technologii żywności i żywienia człowieka 2.060 2.640 2.500 - hahahah już widzę te tabuny potrzrbnych :D Górnicy, metalurdzy i pokrewni 2.020 2.780 4.280 - dziś nikt po tym nie ma pracy, kopalnie nie mają przyjęć na wyzy szczebel... Inżynierowie elektronicy i telekomunikacji 1.790 1.930 1.830 - OK Informatycy 1.320 1.960 1.960 - OK Projektanci i analitycy systemów komputerowych 1.280 1.420 1.230 - OK Chemicy 780 2.420 2.660 - LOL pewne bezrobocie Geodeci i kartografowie 730 980 1.220 - bez uprawnien porażka Inżynierowie rolnictwa, leśnictwa i pokrewni 540 540 630 - uhmmm taaa, to też bezrobocie

Gość o studiach przyszłościowych...
mozecie tak sobie gdybać i gdybać... i tak nic nie wymyślicie, ponieważ zgadzam się, że nie trzeba mieć wcale studiów by dobrze się ustawić finansowo. Przykład: mgr finansów pracuje w banku, bo gzdies zacząć musiał... zarabia... powiedzmy 2200brutto podstawy+prowizja. Jego kolega wyjechał po technikum do Irlandii. Przyjechał w tamtym roku i co? otworzył placówkę banku(agencja, franczyza...) - nawet nie myślę ile może wynosić jego zarobek... i wiecie co? zatrudnia u siebie kolegę, właśnie tego,który ukończył studia mgr buahahahha;P nie ważne jest wykszt. Liczy sie pomysl i jakies zaplecze finansowe. Reszta potoczy się sama.... bo pieniądz robi pieniądz. Zanim mgr po studiach zacznie zarabiać, to ten facet po technikum bedzie mial jeszcze 2 placówki...

Gość qqqqqqqqh
no i co ? Ja wolałbym być zatrudniony jako mgr w tej placówce, która prowadzi kolega, niż być tym dyrektorem. Nawet nie wiesz jaką tę gość po technikum ma odpowiedzialnośc i nie wiesz jakie są koszty takiej franczyzy..no ale prosto gadać bez konkretnej wiedzy...

Gość gokrgtretrttt
zawsze prawo-ale z aplikacją.

Gość rewelka0
Ile wypowiedzi, że w Polsce nie ma pracy i dostaje się 1500zł na rękę. A czy nikt nie zainteresował się zawodami, w których jest niedobór ludzi? Bardzo dobrym przykładem są marynarze, albo piloci. Po szkołach morskich od razu macie pracę za pieniądze w granicy 7000-8000zł/mc. Poza tym studia nie są takie ciężkie jak niektóre wydziały na politechnice.

Gość blu girl
No ja się zastanowiłam, dlatego AM. No i może dlatego, że rodzina marynarzy :) Problem w tym, że owszem, sporo się zarabia w takich zawodach, ale same studia ciężkie i praca też niełatwa. Także coś za coś.

Gość baskaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin