Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieOszlifowanyDiament

Jakie kroki aby być fotografem?

Polecane posty

Gość nieOszlifowanyDiament

Co należy zrobić, aby być fotografem (zawodowo?)?? Jakie studia? Co należy robić oprócz tego, aby się interesować, mieć oko- talent do tego co się robi i nie robić na odwal? Proszę o wszelkie odpowiedzi :)

Gość Melodasja
Na początku musisz mieć dobry aparat i akcesoria fotograficzne http://www.nokaut.pl/akcesoria-fotograficzne/ A potem po prostu rób zdjęcia, dużo zdjęć, dawaj je do oceny profesjonalistom, bądź pokorny i ucz się od nich. Najważniejsza jest praktyka.

Gość gość
Kupić sprzęt. Niekoniecznie od razu najwyższej klasy, wystarczy średnia lustrzanka i 2-3 obiektywy zmieścisz się w 5-6 tysiącach. Jak masz oko do zdjęć to żadne studia Ci nie potrzebne czy kursy. Trochę praktyki, poczytać jakieś poradniki i można robić super zdjęcia. Ktoś kto nie ma tego wyczucia to choćby skończył studia i wiele kursów i znał fotografię od teoretycznej strony na pamięć często nie zrobi ciekawych zdjęć.

Temat jest stary i odświeżył go PIEPRZONY SPAMER :(. x W kwestii wypowiedzi powyżej, to uważam, za głupie kupowanie lustrzanki, obiektywów, lamp i reszty sprzętu, by sprawdzić, czy ma się smykałkę do fotografowania. Zdolny fotograf zrobi dobre zdjęcie prawie wszystkim. x Zamiast wydawać kilka tys. na sprzęt, lepiej kupić zaawansowany kompakt z dobrą optyką, manualnymi ustawieniami i zapisem RAW. To w zupełności wystarczy na początek, a w razie czego, dobry kompakt zawsze przyda się w domu :).

Gość gość
Misio jest straszliwie obtłuszczonym wypasaczem, miłośnikiem kobiet patologicznie otyłych, oraz darmowym agentem ruskich, ale w tym wypadku się z nim zgadzam. Szkoda, że Misio, jest rusofilem i tłuszczofilem, bo może by coś z niego było. A tak, gdy przyjdzie co do czego, to się go zastrzeli i zje.

>>>Szkoda, że Misio, jest rusofilem i tłuszczofilem, bo może by coś z niego było. A tak, gdy przyjdzie co do czego, to się go zastrzeli i zje.<<< Taką gadką, to Ty mnie nie zastrzelisz :D :D :D. x Dzisiaj nawet jeden lekarz przestraszył się, że jestem mafia i przyszedłem do niego po dług :D. Lekarz do którego czekałem, o mało nie spadł ze stołka ze śmiechu :D. Chyba nie lubi tego strachajły :D :D :D.

Gość lallalla
A gowno prawda. Dobry sprzet nie czyni z ciebie lepszego fotografa i kazdy fotograf ci to powie. Jest mnostwo forow na ktorych znajdziesz porady. Wedlug mnie najwazniejsze jest to zebys byl w tym dobry. Statystyki mowia ze 99% pracodawcow nie patrzy na wyksztalcenie tylko na to w czym jestes naprawde dobry. Jesli jestes dobrym fotografem ti podeslij zdjecia +cv jakiemus pracodawcy i sam sie przekonasz ze bycie w czyms dobrym a wyuczonym to dwie rozne sprawy ktore maja ogromny wplyw na twoja przyszlosc

Gość angis4
Poczytaj artykuł o 10 najlepszych filmów dokumentalnych dla pasjonatów fotografii http://www.foto4u.pl/porady,zobacz-10-najlepszych-filmow-dokumentalnych-dla-pasjonatow-fotografii Filmy to ogromne bogactwo wiedzy, którą można czerpać od najlepszych. Warto poznać historię tych sławnych