Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hej drogie mamy

Domowy obad dla dziecka -czy da się zamrozić?

Polecane posty

Gość hej drogie mamy

może to dziwne pytanie,ale zastanawiam sie.dziecko ma juz 20 mieisecy,ale gotuje dla niego osobno obiady,bo 1. nie lubi potraw stałych a preferuje zupy,natomiast my odwrotnie 2.my mocno przyprawiamy i gotujemy często orientalne dania. Jak gotuję dziecku zupe, to zawsze na 2 dni, cazem nawet coś zostanie w garnku, to ja zjadam tego drugiego dnia. chciałąbym czasem zamrożić taką zupę w plastikowym pojemniku, na 1-dniowy zapas, oczywiście w dniu ugotownania jak już ostygnie. i podać dziecku do 4-5 od od zamrożenia. wydjae mi ise to dobrym pomysłem. czy wy tak robicie? i jak rozmrażacie? dziękuję 🌻

Gość hej drogie mamy
wybaczcie błędy- synek mnie wzywał bo nie mógl dosięgnąć zabawki

Gość zszokowana Kasia
a ty lubisz rozmrazane zarcie>????? bleeeeee sobie gotuje orientalne dziwadła a dziecku nie chce sie gotowac ?? niezle

Gość hej drogie mamy
jak to nie chce się gotować??? gotuję przecież ! a orientralne danie nie znaczy pracochłonne -! i też na dwa dni robię albo naqwet zamra żam... no ale ty chyba jesteś Spracowana Matka Polka...

Gość zamrażałam
Ja jak zrobiłam więcej to czasami zamrażałam wyciągałam wtedy jak np. nie zdążyłam ugotować bo coś innego musiałam zrobić można kupić specjalne pojemniczki do zamrażania jedzenia dla dzieci i uważam że lepiej zamrozic swoje niż kupować jakieś paskudztwo w sklepie :)

ja zawsze mrożę.Mam 4 letnie dziecko,ale są dni,że jemy takie rzeczy których bym dziecku nie dała albo których nie lubi i wtedy wyciągam pudełko z zupą i po sprawie.Rzadko z tego korzystam,ale żelazny zapas lubie mieć.Poza tym nie lubie wyrzucać jedzenia,chocby zupy.