Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magnolia2

czy to dobry aparat?

Polecane posty

nie podoba mi się on mój aparat musi być zgrabny i niekoniecznie taniutki, może być średni

kochanie pobuszuj po sklepach internetowych bo powiem ci szczerze nie wiem jak wyglada to w polsce wiem ze w uk canon z rodzaju tzw kieszonkowych aparatow czyli maly z wysuwanym zumem i 10 mega na promocji stoi za 170 funciakow

Gość FOTOMEN
daj sobie spokuj z kodakami jak juz chcesz aparat to sobie kup osobiscie:) polecam aparaty Panasonic z seri Lumix ja mam takiego i jestem zadowolony lub Sony Cyber shot ale to od 500zl zwyz dopoero moza myslec:)

Gość nikt nic nie powie jak
Typowa kobieta :classic_cool: Czyli lepiej kup sobie już tego kodaka jak jest ładny z wyglądu :classic_cool: Nie ma takiego czegoś jak zgrabniutki i robiący dobre zdjęcia. To się wyklucza.

Gość a jaki ma zoom
nie wiem czemu jesteście tacy przeciwni samsungowi...mają bardzo dobre parametry...a i w opiniach użytkowników prześciga nawet sony...a to ze komus się popsuł...no zdarza się...moja znajoma kupiła olympusa i po dwóch dniach się popsuł...to tez mam twierdzić ze olympusy to syf?...bezsensu jest takie gadanie....to jest tylko sprzęt...ma prawo się popsuć...

panasonikow lumixsa dwa rodzaje mam nadzieje ze masz wersje zgrabniejsza

Bo olympus to syf:P

Gość a jaki ma zoom
taaaaa kazda cyfrówka to syf :O...tylko najlepsza jest ta którą wy macie :O:P

Miałem kilka aparatów Olympusa w ręku i naprawdę nie przekonały mnie. Powiem tak - zbyt wygórowana cena w stosunku do jakości. Można kupić taniej i lepiej.

wiesz ale ja nie tylko zasuerowalam sie tym ze mi sie zepsul i dlatego tos syf owszem aparat kazdej marki moze sie zepsuc ale sa firmy ktore sa na rynku prirytetowe i te ktore sa od wszystkigo kodak jest dobra firma tylko serwis u nas cos nie chalo z samsunga mialam troche sprzetu i chyba nie powiesz mi ze mialm pecha instrukcje obslugi tez potrafie czyac a kolezanka jesli chce miec zgrabny nyaparacik to naprawde ustaje przy canonie lub olimpusie jest nawet taki fajny olimpus 8mega wodoszczelny

Możesz kupić sobie taki malutki aparat, tylko należy pamiętać ze to najczęściej związane jest z ograniczeniami aparatu, mniej ustawień ręcznych które mogą przydać się w warunkach wieczornych czy nocnych. Ale jeżeli to ma być aparat do robienia zdjęć na wakacje , w dzień to kup sobie cokolwiek. Bardziej bym patrzył na rodzaj zasilania, rodzaj karty pamięci.

Druga rzecz. Widziałem już aparaty , takie miniaturowe za 1000 zł co robiły gorsze zdjęcia niż te za 400. Ale co byś nie kupiła, to przecież tez będzie zdjęcia robiło. Pokaż najlepiej w internecie który model się podoba a potem pomyślimy nad nim;)

jak mam patrzeć na rodzaj zasilania!? jak wchodzę do sklepu to jestem zielona napisz jakiś konkretny, ładny i dobry

I tu sie z toba zgodze ja dzis jade kupic sobie maly aparacik kompaktowy mialam tez kupic lustrzanke bo to mial byc aparat na wycieczki ale przesiadlam sie do autka z automatyczna skrzynia za szybko wystartowalam i...zamiast lustrzanki na gwiazdke bedzie nowa lampa

Może byc zasilany przez akumulator dedykowany do konkretnego modelu lub akumulatorki/baterie typu R6 Takie jak w pilocie. Ja osobiście wolałbym to drugie ale to kwestia kto co lubi. jak chcesz mały aparat to pewnie będzie w aparacie bateria przeznaczona tylko do tego modelu. Czyli zapasowej na dłuższe wycieczki nie zabierzesz. Ale to pewnie większości osób nie przeszkadza. A co do kart pamięci lepiej kupić coś co jest na karty pamięci SD Najbardziej popularne i najtańsze

ja wam proponuje poszukac w wyszukiwarce jakigos w uk bo generalnie tytaj jesli chodzi o apraty i komorki to wychodzi to znacznie taniej

jakbym miał wybierać pomiędzy Sony a Olympusem to już bym wolał sony. Większy zoom raczej by się przydał. Chociaż osobiście nie jestem zwolennikiem tych marek;) Może ja coś [poszukam jeszcze;)