Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzielna z mielna

moja suknia ślubna- kto chce zobaczyc?

Polecane posty

Gość aannuullkkaa
sukienka jest prześliczna :) delikatna i kobieca :) co będziesz miała we włosach? welon?

Sukienka owszem, bardzo ladna, ale po co pytać się na forum kiedy opinie nie są ważne?

Gość jussaa
buu sprawdziłam salony maggie sottero i nie mam żadnego w pobliżu,do najbliższego musze jechac ok.160 km:( a czy te suknie można kopić też w innych salonach,nie "firmowych"?

owszem, moża kupic je w innych salonach. np tutaj ta sama suknia kosztuje polowe mniej, to ta z numerem 444- na samym dole na pierwszej stronie w zakladce kolekcje ślubne

Gość ale gdzie
chyba zapomniałaś podać linka..

Gość bfbfbfbfbfb
A gdzie jest ten salon madame blanche? Bo w zakładce kontakt jest tylko adres mailowy, trochę to dziwne. No i najważniejsze czy to są te konkretnie suknie, czy szyte na wzór?

no właśnie z mamame blanche jest o tyle problem ze suknie trzeba przymierzyc w innym salonie bo oni swoich salonów nie mają, wysyłasz im na maila swoje wymiary a oni szyja suknie i wysylaja juz gotowa, to sa dokladnie te same suknie co w maggie sottero, nie są podróbkami. caly myk polega na tym ze tak naprawe to ani madame blanche ani maggie sottego nie sa producentami tych sukni, suknie szyte sa w chinach, mozna je znalezc na e bayu za doslownie grosze- od 3 do 20 dolarow. i ktos byl na tyle madry ze wpadl na pomysl ze bedzie sprzedawal te suknie pod szyldem typu madame blanche czy maggie sottero. sam placi za nie grosze a sprzedaje za niebotyczne kwoty. np moja suknia w maggie sottero kosztuje 3 tysiace, ta sama suknia sprzedawana jako salon madame blanche kosztuje juz tylko 1000 zł, a jak ktoś jest sprytny to kupi ta samiusieńka suknie od prawdziwego producenta za 18 dolarów. trzeba tylko poświęcić troche czasu na przeszukanie e baya bo jest tam około 800 stron z sukniami ślubnymi.

Gość do dzielna z mielna
ale jak 18 dolarow ,jak ja widze na ebayu ze 18 dolarow to jest cena wyjsciowa a koncowe to 130 w zwyz. To jak to jest??

Gość bfbfbfbfbfb
18$ to cena od producenta, a nie sprzedawcy, który też chce zarobić... czytać umiesz? Ja bym na takie coś nawet poszła, przymierzyć w salonie, a potem kupić gdzie indziej dobry rozmiar. Byle tylko nie przysłali za małej, bo z za dużą to jeszcze coś można zrobić. Mi się w tym stylu podobają: http://www.madameblanche.pl/180.html http://www.madameblanche.pl/423.html

Gość ...zawiedziona...
Rozumiem, że aby zakupić wybrany model maggie sottero w niższej cenie trzeba: 1) Znaleźć i przymierzyć ten model w salonie, sprzedającym suknie maggie sottero 2) Złożyc zamówienie w madame blanche 3) Czekać aż uszyją i przyślą i modlić się, żeby faktycznie była taka jak ta wcześniej przymierzona?

Gość hjkhj
ładna, chociaz nie olsinewajaca i sama bym takiej nie chciała co wcale nie znaczy, ze lubie tandete i falbany gdzie popadnie:P ale tak w ogóle - to po co sie nas pytasz skoro masz to w dupie??

Gość tikitaki i kasztanki
śliczna. naprawde śliczna

ooo:) mój topik powrócił. przyznam się że ta suknia naprawde bardzo mi się podoba i ja się sobie w niej podoba, ale tak sie na nia napatrzyłam w necie i 2 razy ja przymierzałam w salonie, za każdym razem w niej stałam chyba kwadrans, że już zaczeła mi się nudzić, nie wiem co teraz robić. szkoda że tylko raz w życiu ma się szanse wystąpić w sukni ślubnej:(

Gość do dzielnej
no coć ty, extra jest ta suknia. jeśli masz odpowiednie walory- a pisalaś że masz, to nie rezygnuj z niej, jestem pewna ze zrobisz w niej furorę. Mam juz dosyc tych falabaniastych sukien z satyny w których panny młode wyglądaja jak w pancerzu.myslę że po latach jak będzies zoglądała zdjęcia ze slubu albo film to nie będziesz się wstydziła i zastanawiała gdzie ty wtedy miałaś oczy. zrobisz jak uważasz, ale moim zdaniem jeśli czujesz się w niej dobrze to nie powinnas juz szukać innej sukni

Sliczna suknia:) Zawsze podobaly mi się kiecki bez zbędnych ozdobników lubię jak widać pannę młodą a nie samą kieckę Gratuluję wyboru!!!

Gość K_O_B_R_A
Dzielna z Mielna, suknia ładna, a ile czasu czekałaś na suknię od Madame B? I rzeczywiście nie odbiega jakością od oryginału? materiałem? wykończeniem? w jakim mieście jest salon Madame B? Z góry dzięki za odpowiedź.

Gość A mnie
piekna :)

Gość do dzielnej
ja znalazłam w krakowie, ale niestety nie mogę jej kupić, mogę trylko wypożyczyć. na ta suknie czeka sie 6 i pół miesiąca a kosztuje 3 tysiące, wypożyczenie 2 tysiące. ja sobie taką uszyję bo 3 tys. nie wydam na suknie a pozyczenie nie wchodzi w gre bo tydzień po ślubie będe miała sesje zdjeciową a tak długo sukni nie będę mogła trzymać, trzeba ja oddać do 2 dni po ślubie. więc pozostaje tylko szycie, szkoda, no ale co zrobic...:(

też ją przymierzałaś???:) to chyba musiałyśmy się kiedyś minąć w salonie bo jak ostatnio ją przymierzałam to ekspedientka mi mówiła że zaraz po mnie jest umówiona pani która tez jest zainteresowana tą suknią... no proszę jaki ten świat mały:)

kobra pytałaś o materiał- szczerze mówiąc to ja sie nie znam, dla mnie wyglądała na żywo tak samo ładnie jak na zdjeciu, jedyne czym się różni to że na zdjęciu wygląda jakby miała taki wielki dekolt, a w rzeczywistości jest naprawde wszytsko bardzo subtelnie podkreślone. ja ślub mam w lipcu więc zdążyłam ja zamówić, ale jest tak jak pisała " do dzielnej" :) że trzeba na suknie z madame B. czekac ponda pół roku

Gość dzinek
sliczna idealna figure mam tylko biust za maly wiec nie dla mnie ale Ty masz spory biust wiec idealny wybor :)

i jeszcze jedno- " do dzielnej" napisała że trzeba suknie oddać do 2 dni po śl ubie jeśli się pozycza... mi babka mówiła troche inaczej, proponuje ci pójść do salonu i jeszcze raz pogadać ze sprzedawczyniami. mi babki powiedziały że suknie zwraca sie do wtorku/ środy po ślubie, ale czasami ida pannom młodym na rekę i pozwalaja nawet dłużej potrzymać bo wiadomo, ktos mieszka bardzo daleko, albo ma właśnie sesje kilka dni później, więc jeśli nie chcesz szyć to może spróbuj się dogadac w salonie, może pozwoliły by ci nawet tydzien ją przetrzymać

Gość K_O_B_R_A
Dzięki za odpowiedź...ślub mam we wrześniu wiec muszę się ruszyć do salonu Madonny. Zastanawiam się nad modelem 160 na str 6 i model 042 na str 4. Tyle że w Wawie nigdzie ich nie ma, więc nie wiem jak na mnie będą wyglądać....już sama nie wiem co robić....a czasu coraz mniej....

Gość rekin ludojad
ładna- ale dzielna-nie wydaje ci się że za skromna? nie będziesz żałowała że nie poszalałaś? ktos pisał w komentarzu że tylko raz sie kobieta pokazuje w sukni slubnej, nie chcesz jakis falban, czy chociaż koronki??

Mi sie bardzo podoba na stronie 4 model 002, ale wiem ze takiej miec nie bedę bo mój mężus mówi ze z koronki to jak obrus albo zasłonki wygląda:P no i juz chce jemu tez sie podobac w tym dniu więc szukam troche innej wiec podoba mi się równiez na stronie 4 model 016 tylko troszke bym ją przerobiła, ta koronka nei zachodziła by az na biodra tylko konczyła by sie juz na górze przed tą wartswą materiału i moze jakies drobne kamyczki na tej koronce ale dosłownie tylko troszkę no i kolor perła albo śmietanka nie taki ciemny jak na zdjęciu :) No i model 030 mmm bardzo mi sie podoba - tylko z tyłu tak dziwnie jest \"chrępniety:p\" ten materiał, ja sukienke tez pewnei bede szyc na wzór jakiejs :)ale jeszcze nie jestem pewna :) twoja suknia dzielna z mielna tez jest zachwycająca jednak ja postanowiłam ze na ślub wybiorę taką suknie jakiej juz nigdy w zyciu bym nie zalozyła tylko ten jeden raz :)

Śliczna suknia dzielna z mielna - taka sobie wymyśliłam zanim jeszcze zaczęłam oglądać suknie, z tym, że myślę o kwadratowym dekoldzie popieram wybór i takiej będę szukać tylko, że myślę o wypożyczaniu i mam nadzieję, że pozwolą mi trzymać sukienke dłużej niż 2 dni po ślubie bo też mam plener

MAM WIELKA PROSBE DO DZIELNEJ LUB KOBRY PONIEWAZ TEZ JESTEM Z KRAKOWA. NAPISZCIE PROSZE W JAKIM SALONIE MIERZYLYSCIE TA SUKNIE?Z GORY BARDZO WAM DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ!MOJ MAIL: lukaszwaks@gmail.com

Gość K_O_B_R_A
W Madonnie w Warszawie mi powiedzieli że te suknie MS są na Floriańskiej w Krakowie. Będę w Madonnie Wawa we wtorek, to się mogę jeszcze dopytać, jak chcesz. Pytałam ile się czeka na suknie MS w Krakowie to Pani powiedziała że min 6 miesiecy.