Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak myslicie

pytanie w sprawie allegro

Polecane posty

Gość jak myslicie

w czwartek złożyłam zamówienie i od razu przelałam pieniążki, niestety do dzisiaj nie otrzymałam żadnego potwierdzenia otrzymania pieniążków mimo maila do sprzedawcy.Facet ma same pozytywy żadnych negatywów. zastanawiam sie jaki jest średni czas oczekiwania na jakakolwiek odp. i kiedy ewentualnie powinnam sie tym zajac na powaznie niepokoić??

Gość to jest różnie do 3 dni

Gość jak myslicie
do trzech dni ma czas zeby sie odezwac czy zeby wysłac paczke??

Gość Sarka-farka
" pieniążki " - zawodówkę skończyłaś a może nawet nie ?

Gość pppatka
zalezy czy kurier, poczta..bo teraz jest okres przedswiateczny i, jak sadze, przesylki moga przychodzic z duzym opoznieniem, chociaz mi przyszla przesylka po 2 dniach..

nie musi potwierdzać mailem, najważniejsze, żeby wysłał towar. jeśli paczka nie przyjdzie w ciągu najbliższych dni, to wtedy zacznij interweniować :)

Gość jak myslicie
w ciągu najbliższych dni to znaczy ile do swiat czy moze do konca roku bo nie wiem???

Gość dsadqw32314f
w ciagu najblizszych dni na pewno nie przyjdzie bo w swieta poczta funkcjonuje jak zwykle...ja juz czekam 10 dzien, a wiem ze koles wyslal bo regularnie u niego kupuje :) Ale to ze nie odpowiedzial Ci mailem nie powinno Cie martwic,malo kto odpisuje.A pozytywne komentarze nie biora sie znikad:)

Gość jak myslicie
dzieki wielkie za konkretną odp w takim badz razie poczekam do stycznia choc mam nadzieje ze dojdzie na sylwestra bo mialam to uzyc własnie na sylwka no ale moja wina za pozno zamowiłam

jeśli od wysłania maila potwierdzającego wysłanie towaru minie 14 dni, a Ty nie dostaniesz paczki zacznij interweniować. świąt się nie wlicza, przeważnie wysyłaja na drugi dzień po zaksięgowaniu wpłaty

Gość coś ci zadzwoniło
dzis jest sobota kobieto, czy Ty umiesz liczyć? od twojej wpłaty minęło 2,5 dnia, pieniądze mogły nawet nie zostać jeszcze zaksięgowane na jego koncie, a co dopiero mówić o wysłaniu towaru większość ludzi w weekend ma wolne a już napewno nikt specjalnie dla ciebie nie będzie np. w niedzielę zapieprzał na pocztę żeby nadać ci paczuszkę sprzedawcy to też ludzie, w większosci bardziej normalni od klientów, do tego racjolanie myślący :o

Gość WHITELINE***
WEZ TY AUTORKO TEGO TOPICU POCZYTAJ REGULAMIN NA ALLEGRO A POTEM ZADAJ GLUPIE PYTANIA...SPRZEDAJACY NIE MA OBOWIAZKU NIE POTWIERDZAC ZE DOSTAL KASE, JA WIELE SWOICH TRANSAKCJI PRZEPROWADZILAM TAK ZE WYSLALAM KASE I PACZKA PRZYSZLA BEZ ZADNEGO MAILA ALBO UDAJESZ GLUPIA I TEN TOPIC TO PROWAKACJA ALBO W RZECZYWISTOSCI JESTES TAKA NIEDOJEBANA ;/

Gość ja bym uważała
Ty powyżej pewnie jestes jednym z tych sprzedawcuw oszustów na allegro, z tąd ten chamski post :o spadaj idioto... Do autorki - myślę, że mogłas stać się ofiarą oszusta, niestety, ta sprawa mi śmierdzi - jeśli do tej pory nie dostałas potwierdzenia, to pożegnaj się z towarem i pieniędzmi. Poczekaj do niedzieli, a jeśli listonosz do jutra nie dostarczy ci paczki, od razu daj sprzedawcy negatywa i zawiadom allegro! Niech wreście zrobią porządek z tymi sprzedawcami, gdzie 99% handluje nielegalnie bes koncesji a 60% oszukuje, wiem cos o tym, bo mam wysoko postawioną kuzynkę w allegro. Trzymaj się w walce z tymi oszukańcami.

aha, a pieniądze przelałaś przez internet? bo jeśli tak, to powinny być już zaksięgowane, ale jeśli nie, to niekoniecznie. jeśli przelałaś je za pośrednictwem poczty, to od czwartku na bank jeszcze nie doszły, dojdą dopiero w poniedziałek :P

Gość WHITELINE***
JUTRO LISTONOSZ HAHAHAHA MASZ PRYWATNEGO KTORY CI ROZNOSI PACZKI??? A JA NIE JESTEM SPRZEDAWCA TYLKO KUPUJACA, MAM PONAD 100 GWIAZDEK I WIELE RAZY BYLO TAK JAK NAPISAŁAM. PS. GDZIE LISTONOSZE CHODZA W NIEDZIELE??? WIDAC ZE OBIE NIE ZNACIE REGULAMINU;/

Gość ja bym uważała
dlaczego nie miał by niby listonosz chodzić w niedzielę, skoro to jest niedziela przed świętami i caly handel jest czynny, w tym handel na allegro, w końcu nie ma zakazu handlu w niedzielę, to i poczta jest czynna. Pozatym sama nie znasz regulaminu, jak pisałam wczesniej, mam kogos w allegro, to wiem.

Gość WHITELINE***
ZE MASZ KOGOS ALE NIE BIERZESZ UDZIALU, ALLEGRO FUNKCJONUJE 24/7 A POCZTA JUTRO KOCHANA NIE JEST OTWARTA JAK CHCESZ TO CI WKLEJE TU REGULAMIN ALLEGRO WYSTRCZY POWIEDZIEC BO WIDAC ZE OBIE NIE UMIECIE CZYTAC... LISTONOSZ JUTRO NIE CHODZI...

Gość wiki1006
kobieto spokojnie teraz sa swieta paczka dojdzie cierpliwosci

Gość WHITELINE***
kase wplacila w czwartek a dzis sobota i juz by chciala miec paczke...nie ma tak szybko

Gość nie martw się na zapas
sprzedawcy rzadko kiedy informują, że dostali pieniądze, po prostu wysyłają towar, podobnie jest z kupującymi - oni też nieczęsto informują, że dokonali przelewu i trzeba sprawdzać codziennie, czy już czy nie.

Gość i jak tam twój towar
dostałas go???