Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dalya

Konkubinat czyli wolny związek - proszę o poradę doświadczonych w tym temacie

Polecane posty

Gość Mnietek
Burdelstwo i gitara

Gość LATTE MACCHIATTO
MOJA OBSERWACJA dziewczyna jest tak uzależniona od partnera że aż się przykro robi :( przeraża mnie jak bardzo się boi tego człowieka " tyle, ze nie chciałabym, zeby on się o tym dowiedział, chyba by mnie zabił " przecież po to jesteście razem aby rozmawiać o tym co chcecie czego pragniecie !! " a najgorzej, ze nie mogę juz poruszać tego tematu " a mi się wydaje że w tym związku - konkubinacie to najważniejszą i chyba jedyną osobą jest ON nie TY i przykro będzie czego Ci nie życzę gdy pewnego dnia odejdzie a to boli bardzo wiem to z doświadczenia po 7 latach po prostu się zakochał małżeństwo nie gwarantuje że nie będzie rozwodu ale według najnowszych badań jest tak że z małżeństwa jest trudniej tak po prostu odejść ludzie ponoć bardziej się starają niestety tak to wygląda gdy jest się w związku z takim stażem :( jest tak dobrze to po co to zmieniać tak myśli wiekszość mam nadzieję że go przekonasz i spełnisz swoje marzenie :) może potrzebuje dorosnąć do tej decyzji

Gość xcfgfghghvc
ze on chce miec dziecko to mnie nie dziwi. kazdy taki egoista zwykle cche je miec, ale slubu z kobieta to juz NIE. zastanow sie czy naprawde cchesz dla swojego dzicka takiego ojca????? :o zawsze mnie to dziwi, ze tacy bezwartosciowi ludzi w typie twojego faceta zawsze tak bardzo chcą przekazac swoje... tez bezwartosciowe geny :o

Gość lulu159
Małzeństwo to też sprawy majątkowe-może to jeden z argumentów u Twojego by nie brać ślubu, ja jako dużo starsza radzę - dobrze zastanów się nad tym związkiem...jeżeli facet naprawdę kocha, swoje zasady stawia zawsze niżej w obliczu szczęścia kobiety,którą wybrał!!! powtarzam zawsze!

Gość zyhe sobie w konkubinacie
Któras z Was napisała,że konkubinat daje wolna rękę.A małzenstwo to niby co,więzienie,zamknięcie kogos w czterech scianach do konca zycia.Jezli ktos ma z kims być,to bedzie a jezeli nie to nawet sam slub udzielony przez papieza nic nie pomoze. Slub po 1 jest po to aby zabezpieczyc rozne sprawy majatkowe i prawne,a po 2 jezli chodzi o slub koscielny,po prostu nabija kasę kosciołowi.

lulu159 jezli ktos kogos kocha to nie spycha swoich zasad ponizej zasad kogos,tylko stara sie zawsze dojsc do kompromisu.

lulu159 nie chciałabym w zyciu miec partnera ktory by "zawsze swoje zasady stawiał nizej w obliczu szczescia kobiety,bo taki partner to zykły ciapa

Gość lulu159
Kompromis w przypadku autorki polega właśnie na zgodzeniu się na ślub! I tu właśnie chodzi na takie ustępstwo i rezygnację ze swojego punktu widzenia-są decyzje ,że albo tak, albo siak! Dyskutować to sobie można,gdy rzeczy mają wiele rozwiązań...a Autorkę zadowala jedno!!!

Gość lulu159
Zyhe-czytaj wnikliwiej-''w obliczu szczęścia kobiety'',a nie w obliczu kaprysu -różnica zasadnicza-dopiero wieloletni związek uczy,kiedy dyskutujemy,a kiedy lepiej ustąpić-i to oczywiście w imię miłości. Takie sytuacje są też sprawdzianem związku i na pewno nie świadczą ,czy ktoś jest ciapą,ale na ile jest dojrzały emocjonalnie i czy nie został w fazie zbuntowanego nastolatka,który zawsze chce postawić na swoim...

lulu159 a czy autorka dopiero przejzała na oczy?CZyzby dopiero teraz zaczeło jej brakowac "boga" w jej zwiazku" Mysle,ze nawet jakby facet chciał wziąc z nia slub to i tak autrka nie poszła by na kompromis,bo zażądała by slubu koscielnego a myslę,ze facetowi to by sie nie podobało. A w ogole o czym autorka pisze,o bogu:-) najzwylkejsza hipokryzja :-)tyle lat była bez boga a nagle zachciało jej sie byc w porzadku z bogiem :-) Autorka zaczyna bac sie,ze partner jej nie kocha i mysli,ze slub cos zmieni.Moge zaprorokowac,ze owszem,zmieni,ze facet da noge i tyle go bedzie widziała. Autorka boi sie o swoja przyszłosc,a to dlaczego,czyzby nie pracowała?Jak pracuje to emeryture bedzie miała i z głodu nie umrze bez faceta,a poza tytm teraz w konkubinacie tez jest cos takiego jak wspolnosc majątkowa i przy rozstaniu rozdziela sie majatek. Nawet jak dziecko przyjdzie na swiat to zaden problem z konkubinatem. Takie historie zdarzaja sie kobietom ktore zgadzaja sie na konkubinat wbrew swpjej woli oby tylko faceta miec.

lulu159 a czy autorka dopiero przejzała na oczy?CZyzby dopiero teraz zaczeło jej brakowac "boga" w jej zwiazku" Mysle,ze nawet jakby facet chciał wziąc z nia slub to i tak autrka nie poszła by na kompromis,bo zażądała by slubu koscielnego a myslę,ze facetowi to by sie nie podobało. A w ogole o czym autorka pisze,o bogu:-) najzwylkejsza hipokryzja :-)tyle lat była bez boga a nagle zachciało jej sie byc w porzadku z bogiem :-) Autorka zaczyna bac sie,ze partner jej nie kocha i mysli,ze slub cos zmieni.Moge zaprorokowac,ze owszem,zmieni,ze facet da noge i tyle go bedzie widziała. Autorka boi sie o swoja przyszłosc,a to dlaczego,czyzby nie pracowała?Jak pracuje to emeryture bedzie miała i z głodu nie umrze bez faceta,a poza tytm teraz w konkubinacie tez jest cos takiego jak wspolnosc majątkowa i przy rozstaniu rozdziela sie majatek. Nawet jak dziecko przyjdzie na swiat to zaden problem z konkubinatem. Takie historie zdarzaja sie kobietom ktore zgadzaja sie na konkubinat wbrew swpjej woli oby tylko faceta miec.

I własnie do konkubinatu trzeba dojrzec ,a nie do slubu

Gość LATTE MACCHIATTO
zyhe sobie w konkubinacie Któras z Was napisała,że konkubinat daje wolna rękę.A małzenstwo to niby co,więzienie,zamknięcie kogos w czterech scianach do konca zycia.Jezli ktos ma z kims być,to bedzie a jezeli nie to nawet sam slub udzielony przez papieza nic nie pomoze. czytaj za zrozumieniem !!!!! " małżeństwo nie gwarantuje że nie będzie rozwodu ale według najnowszych badań jest tak że z małżeństwa jest trudniej tak po prostu odejść ludzie ponoć bardziej się starają "

Gość lulu159
Droga Autorko! Przeczytaj uważnie powyższe wpisy i jeszcze raz przemyśl swój związek oraz zastanów się nad swoimi priorytetami-czy jesteś w stanie trwać w wolnym związku dalej? I tak naprawdę jaka Ty jesteś? Co jest dla Ciebie najważniejsze? A przede wszystkim rozmawiaj ze swoim partnerem!!!Jeszcze raz rozmawiaj!!!