Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Corto

czas życzeń

Polecane posty

Gość Corto

Niedawno zerwał się kontakt z kimś na kim mi zależało. Idą Święta, wszyscy sobie składają życzenia. Mam czekać czy sama pierwsza je złożyć? Co byście zrobili na moim miejscu?

Gość Stylowy
jezeli to Ty zerwalas kontakt to raczej powinna pierwsza napisac... w sumie nawet jesli to ta druda osoba zerwala kontakt to jesli Ty pierwsza napiszesz to bedzie oznaczalo ze Tobie zalezy... i moze ten ktos to zrozumie... warto sprobowac:D na pewno nic nie stracisz a mozesz zyskac:)

Gość Corto
Napisałam że kontakt sam się zerwał, bo to była obopólna decyzja, tyle że podjęta z osobna. Trochę mnie zwodził, ja trochę za dużo sobie wyobraziłam. Potem okazało się że od niedawna się z kimś innym spotyka. Ja zareagowałam smutkiem, trochę pretensją. Nie zareagował. Ja wewnętrznie postanowiłam zerwać znajomość. Tak sobie milczymy:( Rozum mówi - nie składać życzeń, serce - składać, to są Święta.

Gość jeśli chcesz złożyc
te życzenia z nadzieja, że cos sie odbuduje dzięki temu, to daj spokój. To tylko pretekst, nie życzenia.

Gość Corto
Nie myślałam o tym jak o pretekście. Myślę co w takiej sytuacji się robi. Za szczerymi życzeniami powinny pójść szczere intencje. W moich intencjach zawiera się też doza tęsknoty, ale skoro mi zależy na tej osobie to życzę jej dobrze. A jeżeli jest to też pretekst to cóż w tym złego?

Gość jeśli chcesz złożyc
Nic, ale niepotrzebnie sobie narobisz nadziei i będziesz jak gdyby od nowa przechodzic po kolei przez te etapy, które juz są za tobą i tam powinny zostac.

Gość Corto
Masz chyba rację. Dzięki:)

Gość jeśli chcesz złożyc
Wiem, że mam. Przerabiałam to na własnej skórze, mogę się wymądrzac, bo na własnych błędach się nauczyłam. :) Trzymaj się.