Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ratunku- tak bardzo boli

Angina ropna+język w białe krosty

Polecane posty

czesc od 4 dni mam angine ropna, nie mam juz goraczki ale za to POTWORNY i OKROPNY ból gardła- prawej strony w gardle mam pieklo...biore antybiotyk, ale nie widze zadnej poprawy :( nie moge pic, jesc, połykac sliny mam spuchniete dziasła, cały jezyk w białe duze krosty bolące, migdały powiekszone............:( umieram z bólu....:( co zrobic, zeby zmniejszyc ten pieruński bol gardła???:( POMOCY!!! :(

halo... miał ktos podobnie?:(

Gość kurcze wlasnie to pzrechodze
pierwszy dzien probowalam wszystkeigo co znam i nic nie pomaga:((

do kurcze wlasnie to pzrechodze - a ja po 4 dniach nie odczuwam zadnej poprawy ;( chce mi sie wyc:(:(:(

Gość kurcze wlasnie to pzrechodze
nawet mnie nie dobijaj:(( chyba bede musiala isc do lekarza a nie chce:((

chyba lepiej isc do lekarza.... nie ma co sie leczyc na własna rekę... a nieleczona angina...to wiesz sama kurcze..............co robic zeby to gardło tak nie bolało i cała prawa strona!!!!!!!!!!!????????????????????

Gość aniaaaaaaa
bez lekarza się nie obejdzie.. bo strasznie szybko się choroba rozwija.. ja miałam i w sobote zaczęło mnie boleć gardło, w niedzielę już coraz bardziej i gorączka i krosty właśnie i w poniedziałek już mi się trochę sepleniło :D poszłam do lekarza i dostałam antybiotyki, przeszło po tygodniu;p

buuuuuuuuuuuuuu to jeszcze 3 dni męki :(:(:(:( w wigilię bede patrzec jak inni sie zajadają........:(

Dziewczyny znam ten ból. Z anginą nie ma żartów trzeba ją leczyć. Kurcze jak Ci antybiotyki nie pomogły przez 4 dni, to już chyba tylko zastrzyki zostały :O Ja na Twoim miejscu jeszcze raz jutro poszłabym do lekarza, może niech zmieni antybiotyk, albo właśnie te zastrzyki mi kiedyś od razu pomogły.

Gość mmiimm
angina ropna to straaaaszne dziadostwo!!!! a bol.........szkoda slow :((((((((((( biore 4 dzien antybiotyk, jest o niebo lepiej ale ten migdal, ktory byl zainfekowany boli mnie jeszcze troche. Czy po 4 dniach nie powinno juz byc w ogole bolu?

Gość gyro
Mysle, ze najskuteczniejsze bedzie wziasc szklanke wody mineralnej, dolac do niej lyzeczke wody utlenionej 3% z apteki i plukac takim roztworem gardlo po czym go polknac (jak ktos ma uprzedzenia przed polykaniem to trudno i niech wypluwa, lepszy rydz niz nic). Mozna to robic do 3x dziennie, ale musze przestrzec przed nieciekawym smakiem a takze najczesciej bolami brzucha po zazyciu (we wczesnych fazach terapii). Oczywiscie stosowac na pusty zoladek, najlepiej po przebudzeniu przed jedzeniem i przed pojsciem spac. Najczesciej na drugi dzien zapominalem ze dzien wczesniej bolalo mnie w ogole gardlo. Stosowac na wlasne ryzyko, jak ktos ma dosc malo skutecznych antybiotykow i chcialby sprobowac czegos nowego a nie ma z czego juz wybierac ;]. Ja to stosowalem i jakos zyje. Zreszta na samej etykietce jest zazwyczaj napisane, ze mozna h2o2 stosowac do plukania jamy ustnej wiec jak pomaga to czemu nie sprobowac? :).

Gość mmiimm
ale jak mozna polykac wode utleniona ?.Wystarczy chyba pulkac gardlo...... Jak dlugo bolalo Was gardlo przy anginie?

Gość Ptychulka
Witam od 2 dni mam krosty na języku powiększone migdały...i okropny ból gardła..mam jakiś antybiotyki ale wo gule nie pomagają ..nic prawie nie jem nie pije i nie mogę połykać śliny to jest okropne;( Co mogę zrobić aby tak nie bolało.Proszę o pomoc;(