Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 8979ijjj

Hekocobacter pylorii-trzeba leczyc?

Polecane posty

Gość 8979ijjj

jesli nie mam zadnych objawow, czuje sie dobrze, ale przypadkowo i przy okazji innych badan wyszło ze mam te bakterie to musze je leczyc? chodzi mi o to ze nie bardzo chce brac antybiotyki bo nie chce nabawic sie po antybiotykach grzybicy.

Gość ffdgvsdfsggh
Ja słyszałam, że tę bakterię ma każdy, ale nie u każdego (tak jak u Ciebie) występują jakieś objawy. W każdym razie nie ejstem w stanie Ci doradzić...

Gość żurawinka i brokuły
z tego co wiem( tak mi mówiła lekarka) że jeśli nie ma żadnych objawów to nie trzeba leczyc, bo te antybiotyki są dośc silne i 3 rodzaje podobno wtedy trzeba ich, także tez bym się bała tej grzybicy potem...w każdym razie na te bakterie dobrze działa żurawina oraz brokuły. Jeśli nie w "żywej" postaci, to są tabletki jakieś z wyciągiem żurawiny albo z brokuł tez.

Gość a to kazdy ma te bakterie
??

Gość wellonka
Chm... myślę, że grzybica po antybiotyku nie jest czymś, co wystąpi u Ciebie na pewno, a nieleczony helicobacter może Cię doprowadzić do mało przyjemnych rzeczy, nawet do raka żołądka, więc radziłabym się przestać przejmować grzybicą i zacząć leczenie! I to szybko!

Gość Krystyncia
Ja pamietam jak zaczęłam mieć wrzody to bardzo byłam zdziwiona, że przecież nie palę, nie stresuję się jakoś specjalnie i w ogóle. A potem się okazalo, że to włśnie helicobacter nasz kochany jest odpowiedzialny za to. Nie biorę antybiotyku żadnego tylko Polprazol i jest już zupełnie dobrze. Ale cóż, do końca życia będę musiała uważać na te wrzody, więc jeśli nie masz ochoty na takie historię, to koniecznie zacznij się lecztyć. Podowiaduj sie wiecej o chorobie i bakterii samej, na poczatku zawsze niewiele sie wie, rzeba szukac inf.

Gość żurawinka i brokuły
wellonka - no właśnie o to chodzi że częśc ludzi to ma ale organizm sobie sam z tym radzi i jeśli na prawdę nic się nie dzięje, nie daje żadnych objawów to trucie się antybiotykami nie ma sensu.....większośc lekarzy tak ci powie, z reszta można w ta diete wprowadzic żurawine, czy sobie żurawinowe i brokuły jak już mówiłam które na prawde działają w tym przypadku....pomyśl sobie.....czy jak masz zwykły katar to od razu lecisz po antybiotyki??? niektórzy mają małe ilości tej bakterii ale nie rozwiją się ona.....

Gość hare.hare
ja slyszalem,ze jak sie jest nosicielem tylko to nie trzeba leczyc

Gość Krystyncia
Cóż, źle słyszałeś... :P