Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migotka_stokrotka

Jakie kosmetyki pielęgnacyjne dla noworodka?

Polecane posty

Gość migotka_stokrotka

Chciałam poznać waszą opinię na temat kosmetyków jakie używacie dla swoich dzieci,jakie są najlepsze i które polecacie.

polecam jak najmniej. Sporo osób odradza johnsona, podobno uczula. Spoko są Nivea, bambino. Polecam puder bella delfi, super goi odparzenia, sudocrem jakos mnie nie przekonał....

Gość marlut
naturalne-do pupci zamiat pudru-mąka ziemniaczana,babydream rossmanowski,proszki do prania najzwyklejsze,ale nastaw na dodatkowe płukanie,po loveli dostał uczulenia.

o co do proszku do prania sie zgadzam, ja początkowo w tej lovelli prałam ale w koncu mi sie mieszały te ubrania i prałam tez w Arielu itp:) tylko właśnie plukalam dodatkowo. Podstawa wg mnie to jak najmniej smarowac tym wszystkim. A napewno nie oliwic całego ciała jak to kiedys nasze mamy robiły:)

ja polecam Hipp sa swietne zaraz po nivea baby.Lubie tez bambino bo stare a dobre polskie kosmetyki.Co do oliwek to ja uzywam ale rzadko,czasem do masazu dziecka a czasem wlewam troszke do kąpieli.Jednak wole mleczko hipp.

oilatum płyn do kapieli, oilatum soft kremik i bepanthen na dupke jak się zaczerwieni, nic więcej nie używam.

Nivea często uczula, podobnie jak Johnson's. Nie ryzykowałabym dla noworodka. Nawet moja Pediatra ostrzegała mnie przed kosmetykami tych firm.Uzywam emulsji i "mydła" Oilatum, do smarowania linomag krem, linomag maść i parafina ciekła