Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaxil

Pomostówki- dobry czy zły pomysł?

Polecane posty

Gość kaxil

Kto według was zasługuje na wcześniejszą emeryturę?

Gość pierniczek w czekoladzie
Nikt, chętnie bym powystrzelała bandę nierobów, którzy jeszcze mają czelnosc strajkowac, jakby nie wiedzieli, ze kilka dni takiego protestu to właśnie ich emerytury :O sobie strat narobią. Sorry, ale w prywatnej firmie, jakby ktoś się położył w ramach prostesu w poprzek korytarza, to by go po prostu wywalili :O

Gość rozgotowana kapusta z grzybami
Dlatego strajkują ci, których nie zastąpią byle robolem, a i taj gówno z tego mają 😭

Gość kaxil
Ja uważam że taki górnik czy hutnik to niech idą na wcześniejszą emeryturę bo oni naprawdę cięzko pracują ale nauczyciele śmiech na sali

Śmiech na sali, że nauczyciel nauczył Cię pisać i czytać, co wykorzystujesz teraz na tym forume :-o

Każda praca wykonywana uczciwie jest ciężka. Więc różnicowanie ta ciężka tamta "śmiech na sali" jest nie na miejscu. A to że politycy jednym zabierają drugim dają to tylko element gry politycznej. A po doopach dostają szarzy ludzie.

Gość kaxil
Zajebista jesteś i w wieku 50 lat im swię za to należy emerytura nie dobijaj mni, a po za tym jakby dostał emeryturę to by od razu znalazł pracę na pół etatu blokując miejsce młodym:)

kaxil - Ty masz jakąś torsję względem nauczycieli, chora fobia. Setny temat o tym jak to nienawidzisz i życzysz wyginięcia temu zagrożonemu gatunkowi :-o

Gość kaxil
No chyba nie,bo trzeba całę życie zakuwać ja szanuje nauczycieli za to że czegoś dokonali w swoim życiu, ale 20 lat przy tablicy i emeryturka to lekka przesada,zważywszy na to ile mają wolnego w roku, po prostu uważam że to za krótki okres

To postaw się w sytuacji nauczyciela i stój przez te 20 lat przy tablicy. Maja dużo wolnego, bo są zależni od dzieciaków, nie ma ich - bo mają dużo wolnego w roku - więc i nauczyciele są zbędni w szkole.

przepraszam - a pani sprzedająca nie stoi 20 lat za ladą ?? bez przesady.

Gość kaxil
To jeżeli uważasz że nauczyciel ciężko pracuje to idz robić do kopalni i wtedy porównasz.

Gość kaxil
Chodz pewno wywalczą te emerytury, no bo jakby nie patrząc ZNP to potężny związek zawodowy

To stań za ladą i przestań marudzić. Uważasz jeden z drugim, że praca z dzieckiem jest zajęciem prostym i łatwym, to chodź popracuj za mnie - przez tydzień - odechce Ci się. Do tej pory byłeś po drugiej stronie ławki - jako uczeń, więc gówno Cię obchodziło. Nauczyciel sobie nie radził to jego problem, powinien sobie wypracować szacunek. Nauczyciel wymagał, to też źle, bo za surowy i tak wam uczniom nigdy nie dogodzić, a najmądrzejsi jesteście jak kończycie edukację i opuszczanie mury szkół, wtedy to nauczyciel słaby, głupi, nie powinien więcej zarabiać, bo nic nie robi, a jak robi to minimum :)

dobry pomysl jak najbardziej ;) a nauczyciele niech pracuja. niby czemu mieliby przechodzic na wczesniejsze emerytury? za 5 godzin pracy dziennie i te ferie i wakacje? no bez przesady.. chyba nigdy nie widzieliscie naprawde ciezko pracujacego czlowieka

Jak strajkują i wystrajkują swoje postulaty, to złóżcie manifesty, żeby spać spokojniej 🖐️

Gość kaxil
Po to studiowałaś,żeby lekko w życiu pracować a nie ciężko logiczne, tobie się wydaje że przepracujesz 20 lat po 4,5 godzin dziennie 5 dni w tygodniu i emerytura ci się należy, a młodzi będą na ciebie robić przez 30 lat, a i tak poszła byś dorabiać na pół etatu i pewno w tej samej szkole nie oszukujmy się, takiego wała.

Młodzi? A co to znaczy młodzi? Ci młodzi w przyszłości też takiego wała dostaną ;) Zresztą nikt nie mówił, że w życiu jest gładko, pięknie i sprawiedliwie. Wystrajkują sobie, to będą mieli, a Ty - jako szarak - masz gówno do powiedzenia, chyba że wylewaniem żali na kafe wpłyniesz na decyzję Rządu 🖐️

Gość kaxil
No może, ale jak mam robić do 65 roku życia na takiego żłopa i nieroba to mnie szlak trafia.

zły pomysł z tymi pomostówkami. w prawdziwym kapitaliżmie jest tak , że nie pracujesz/ to nie jesz. i tak byc powinno to jedyna droga byśmy sie wzbogacili. i tego chce PO. jedyne chyba bo reszta obiecuje pierdoly bo sie boi elektoratu z wileniaka groznego , zawzietego z widłami. elektorat PO jest bardziej refleksyjny i swiadomy. i umie współpracowac.

rozgotowana kapusta z grzybami a czy uwazasz ze tylko szaraki moga nie zgadzac sie na to aby nauczyciele przechodzili na wczesniejsze emerytury? ok ja moge dluzej pracowac, jak najbardziej, ale osoby o takiej profesji jak Ty nie powinny nawet odwazyc sie strajkowac bo i tak maja za dobrze..

Gość y7647u765
nie chce mi sie wypowiadac na ten temat ale musze napisac, ze nie cierpię ignorancji i wieśniackiego demonstrowania swojej idee fix. Troche kultury nie zaszkodzi, szczegolnie spod klawiszy nauczyciela, ktory powinien byc, badz co badz, przedstawicielem klasy wyksztalconej, o zrownowazonym potencjale emocjonalnym.

Za dobrze, a co to znaczy za dobrze? Za dużo wolnego mają? To niech Rząd uchwali ustawę o zmniejszeniu wolnego okresu dzieciakom, zabierze ferie, zminimalizuje wakacje i będzie po problemie, dzieci w szkołach - nauczyciele w pracy.

Gość kaxil
pisząc że życie jest niesprawiedliwe sama się podpisujesz pod tym że emeryturka się nie należy:)

y7647u765 - czyli uważasz, że nauczyciel z tytułu swojego wykształcenia i profesji wykonywanej powinien milczeć przez cały okres swojej pracy, bo i tak udało mu się złapać pana boga za "stopy" ? :-o

kaxil - to co ja myślę, to mój problem, zbędnie się tym nie podniecam, bo to i tak nic nie da. Jako zwykły szarak nie wpłynę na decyzję Rządu, nie zakażę nauczycielom strajkować, logiczne.

to niech zabiora dzieciakom wolne . poki co jednak tak nie jest i emerytura wczesniejsza wam sie nie nalezy. a takie pytanie mam - uczysz w podstawowce , gimnazjum czy liceum?

jak ktoś ciężko haruje w kopalni-nie ma problemu.Są zawody, które są wybitnie ciężkie i takim pracownikom się wcześniejsza emerytka moim zdaniem należy.Ale nauczyciele? ktoś tu napisał zwięźle i na temat:śmiech na sali! a czym oni się niby tak zmęczą? siedzeniem na dupie w ciepełku,pracą po mniej niż 8 godz. dziennie 5 dni w tygodniu? jaki inny zawód oferuje tyle wolnych dni w roku?! tylko nauczyciele mają takie luksusy i jeszcze chcą wcześniejszych emerytur....żenada za dobrze mają i im się w doopie poprzewracało

Gość kaxil
wcale bym się nie żdziwił jakby uczyła w przedszkolu:(