Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MOOONIA28

noworodek za malo je ... !!

Polecane posty

Gość MOOONIA28

Moja corka ma dopiero tydzien ale uwzam ze zbyt malo ssie cyca. Juz od pierwzego dnia w szpitalu byla takim niejadkiem, potrafi przespac 4- 5 godz nie budzac sie wogole na karmienie, a jak ja probowalam budzic i karmic nie bylo mowy by ciagla cyca, jak sama nie ma ochoty to zadna sila jej nie przymusi. arMatwie sie ze to bardo malo jak na noworodka.... Pokarm mam, z tym nie ma problemow.

Gość qwertyui
Tu jest ważne czy dziecko dobrze przybiera na wadze. Jeśli cię coś martwi idź do przychodni zwazyć dziecko.

ciesz się że śpi a nie budzi sie co 1,5 godz jak moja wtedy waż ją co 2 tyg i jak przybiera to jest ok

Gość a dzidzia nie ma przypadkiem
zółtaczki fizijologicznej ? takie dzieci duzo spia i przez to tez malo jedza .a jak długo ssie ? jesli nie wiesz ile je sciagnij pokarm i daj z butli i dowiesz sie ile dziecko zje . jesli wypije okolo 50 ml to bedzie ok.

Gość a dzidzia nie ma przypadkiem
dodam jeszcze ze jesli dzidzia czesto sie wyproznia tzn ze sie najada .bo wiadomo ze jakby malo jadla wtedy rzadko by robila kupke

no z tą kupką to się nie zgodzę bo moja od urodzenia dużo jadła a kupek malusio było

Gość do Andzi
widocznie dobrze przyswajała sobie pokarm czasem tak dzieci maja . ale zwylke noworodek robi duzo kupek ( nie jest to regula ale zwykle tak jest )

zbadać cukier i bilirubinę jak wyniki będą dobre, to dopiero się cieszyć i przestać martwić

dzieci piersiowe mogą robić kupkę przy każdym karmieniu (moja robiła 2, tuż przed karmieniem i tuż po karmieniu) - a mogą też robić raz na tydzień, nie ma reguły

Gość MOOONIA28
Pod wzgledem kupek nie mam zastrzezen, faktycznie robi je bardzo czesto, prawie po kazdym karmieniu ale slysze naokolo ze niby najlepiej jest karmic na zadanie chyba ze dziecko spi za dlugo to wybudzic i dokarmic ale jak moja jest wybudzona to nie zje na przymus, musi sama chciec!

Gość noworodek powinien robić
MiNiMuM 5 kupek na dobę

Gość mloda.mamusia1984
Moonia dziecko wie, ile mu pokarmu potrzeba i jesli spi, nie warto malucha budzic. jak bedzie glodne, to na pewno da Ci znac. i jezeli prawidlowo przybiera na wadze, nie ma sie czym martwic. no chyba, ze bedziesz miec malo wartosciowy pokarm, moja kolezanka po czterech miesiacach musiala zrezygnowac z karmienia piersia, bo jej synek nie najadal sie i slabo przybieral na wadze.

Gość nie ma czegos takiego jak
MAŁO WARTOŚCIOWY POKARM pokarm jest albo go nie ma, moze być go ZA MAŁO, ale na pewno nie jest MAŁO WARTOŚCIOWY a noworodek powinien być budzony na jedzenie mniej więcej co 3 h, bo brak pokarmu może spowodować niedocukrzenie dopiero, gdy stanie się niemowlakiem można odpuścić i polegac na jego apetycie;)

Gość mloda.mamusia1984
bzduru piszesz znam swoje dziecko i nie bylo mowy o wybudzaniu mala sama wie, ile potrzebuje a ta opinia o malo wartosciowym pokarmie jest lekarza nie moja