Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morandiiiiiii

Chyba mam problem natury żołądka

Polecane posty

Gość morandiiiiiii

witam! mam 18 lat powinnam być więc okazem zdrowia, a tymczasem chyba coś złego dzieje się z moim żołądkiem... Otóż.. Jestem ciągle głodna:O Wiem, że to może wydać Wam się dziwne, ale kiedy uczucie głodu trwa dłużej (czyli zwyczajnie nic nie zjem przez dłużysz czas - ok 2h) w brzuchu zaczyna mi burczeć tak, że niestety wszystkie osoby w pobliżu to słyszą:O ostatnio nawet na lekcji nauczycielka słyszała, wszysyc się śmiali ze mnie, nauczyciela powiedziała, że śmiało mogę sobie coś zjeść jak jestem głodna... :O Tyle, że ten głód nie jest taki, że muszę coś zjeść koniecznie, ale robię to, żeby nie było słychać tych odglosów. Sprawa kolejna - wieczne jakby przelewanie treści żoładkowej :O ciągle słysze jakies bulgotanie i inne odgłosy tego typu:O No i wreszcie załatwianie się:O że tak się wyrażę - kupę robię ok raz w tygodniu... ale to już od dawna, a te problemy z burczeniem trwają od ok 2 tygodni. wspomnieć muszę również o zjawisku, które wydaje mi się być nerwicą żołądkową (mdłości, słabości a nawet wymioty w sytuacjach stresowych). Kto mi postawi diagnozę? tylko nie kierujce mnie na biopsję:O pozdrawiam, marta zwana także głodomorem:O

Gość morandiiiiiii
up

Gość morandiiiiiii

Gość fddd
po 1 zmien diete. zadnych gazowanych wod, grochu fasoli itd. jedz powoli zeby nie lykac powietrza. to powinno uspookoic brzuch. 1 w tygodniu to stanowczo za malo nawet jesli mas ztak od dawna. norme mozna uznac co 2-3 dzien i to jesli sie nie ruszasz. proponuje przed sniadaniem wypic 1 szklanke wody niegazowanej i ogolnie pic jej duzo w ciagu dnia. poruszaj sie troche zeby masy kalowe mialy szanse sie przesunac. z wymiotami proponuje isc do gastrologa- gastrospokpia nie jest taka straszna jak ludzie pisza-wiem bo mialam, moja matka miala i moj facet tez. wszyscy przezlyli i nie maja traumy

Gość morandiiiiiii
fddd dziękuję bardzo za odpowiedż.

wydaje mi się, że to nie głód ale problemy trawienne, które powodują burczenie i uczucie podobne do tego, które występuje gdy jesteś głodna. sama jak mam czasami problemy trawienne to coś takiego odczuwam. istnieje też zaburzenie głodu, polegające na tym, że jakieś receptory i nerwy nie odierają sygnałów. nie umiem Ci tego wytłumaczyć, ale polega to właśnie na ciągłym odczuwaniu głodu. myślę jednak, że Twój problem to trawienie, zwłaszcza, że załatwiasz się raz w tygodniu. ja np muszę codziennie. idź do lekarza i ewentualnie później jakiś dietetyk, który ułoży Ci dietę odpowiednią dla Twojego organizmu. ps: masz problemy z wagą?

Gość morandiiiiiiiiii
Miyuki nie mam większych problemów z wagą ... ważę 62kg przy wzroście 172... więc chyba nie tak źle

Gość mornadiiiiiiiiii