Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytek

Brak ubezpieczenia zdrowotnego

Polecane posty

Gość Pytek

Mój mężczyzna nie pracuje legalnie i nie ma ubezpieczenia zdrowotnego, dokładnie to nie ma zadnego ubezpieczenia, bo praktycznie to w zasadzie nie pracuje. Moim zdaniem jest wazne posiadac takie ubezpieczenie ale moze sie myle ?

Gość ytyas
Skoro nie ma umowy o prace to sie moze zarejestrowac w UP i bedzie mial ubezpiecznie!

Gość Pytek
uhmmm ale on nie ma czasu , albo mu sie nie chce zarejestrowac w UP

Gość ja tez przez 2 lata
nie mialam. Z tym UP nie jest tak rozowo, bo oni jednak wyszukuja oferty i zdaje sie, ze tylko jednej mozna nie przyjac... A jak cos to wyrejestrowuja ;) Z tym US to w sumie tak jest - ze wszyscy uwazaja, ze to wazne a i tak lataja do prywatnych lekarzy... Ja na szczescie nie chorowalam przez te 2 lata ;) Poza tym os nie zawsze moze na kogos do lekarza zarejestrowac. Gorzej w razie wypadku (odpukac...)

Gość Pytek
No własnie a wypadki "chodza " po ludziach. Mlody to on tez juz nie jest. A zenić by sie chcial i dziecko miec.

prywatnie to sobie można iśc do dentysty zęba zaplombować jak by musial zaliczyć chirurga i tydzień w szpitalu, to by się do końca życia nie wypłacił zero odpowiedzialności i on chce rodzinę zakladać? super

Gość nie on jeden i niejedyny taki.
a ja mam inne pytanie, otoz kiedy NIE bylam ubezpieczona poszlam do swojej przychodni i oczywiscie zarejstrowalam sie bez zadnych odplatnosci, bo akurat mi nie sprawdzali. i Teraz tak sie zastanawiam czy to wyjdzie? i jesli tak to kiedy????????

nawet jak jest vumowa o dzielo lub zlecenie to Musi byc jakos ubezpieczony. skladki zdrowotne pracodawca Chuj jeden musi płacic. roznica taka , ze nie ma stosunku pracy jak przy umowie o etat czyli, urlopu, za zwolnienie i emerytalno-rentowe. nie daj sie robić w jajo polaczkowym brudnym biznesmenom , w obestranych gaciach. to podlosc. inspekcja pracy sie kłania.

Gość Pytek
on robi na czarno , wiec bez umowy i jakichkolwiek podatków, składek A z tym ubezpieczeniem a raczej jego brakiem, to przewalone troche :(

to przynajmniej wymusić dobrą stawke. skoro gołe pieniądze za prace placi. a jeżeli może to niech u polaczka obesranego z zarosnietymi pietami nie robi.

Gość Pytek
no raczej nie robi u polaczka obesranego, a stawke ma niezłą, co z tego jesli bez ubezpieczenia?