Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asas

ból stawów, reumatyzm

Polecane posty

Od jakiegoś czasu bolą mnie stawy biodrowe przy poruszaniu się. Ostatnio też w okolicy bioder, pośladków, pleców czuję tępy ból jakby reumatyzm( choć badania reumatyczne wyszły ujemnie). Maści i leki przeciwbólowe nie pomagaja. Jak sobie pomóc?

Gość no niestety
to mogą być początki zwyrodnień tych stawów.

spróbuj propolis zacząć czas gimnastykę uprawiać bo na starość lub wcześniej to na wózku będziesz jeździć

koniecznie wybierz się do lekarza. przepisze Ci odpowiednie leki - na lżejszy ból wystarczą maści i kremy, ale jeśli bardzo cierpisz, to mogą być potrzebne nawet zastrzyki:( poza tym warto zapisać się na ćwiczenia rehabilitacyjne! naprawdę pomagają! znajoma mówiła mi też, że na reumatyzm pomóc może np. odpowiednia pościel (ona używa takiej z wełny merynosa), bo pozwala 'odpocząć' mięśniom i stawom. nawet się zastanawiałam, czy też sobie nie kupić. może któraś z Was próbowała? jak wrażenia?

Ja nie mam tej pościeli, ale planuję kupić w najbliższym czasie, tyle, że nie z merynosa, tylko z kaszmiru, bo najbardziej mi ten typ odpowiada. Jesli chodzi o reumatyzm, to wełna może nie wyleczy, ale może przez to, że ogrzewa ciało, rozluźnia mięsnie i stawy, pomoże w tej dolegliwości? Chyba warto spróbować, skoro tradycyjne metody średnio skuteczne..

Gość prosisz i masz
1.prawidłowe odżywianie i oczyszczanie organizmu z toksym Terapią Gersona 2.ćwiczenia rehabilitacyjne na poziomie potu 4.hiegiena w pełnym tego słowa znaczeniu 5. hartowanie łącznie krioterapią 5.pozytywne nastawienie psychiczne 6. w ostateczności leki przepisane przez reumatologa Masz tu link do filmu "Terapia Gersona" : http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263 oraz link do "4 warunki determinujące zdrowie" : www.vademecum.zdrowia.prv.pl Ważny cyt. z internetu: Przyszłość medycyny Współczesna medycyna i medycyna przyszłości nie będzie polegała na tabletkach, zastrzykach, operacjach chirurgicznych, lecz na stymulacji(środkami zarówno fizycznymi jak i psychologicznymi), wręcz zmuszaniu Układu immunologicznego do obrony i walki z infekcją chorobotwórczą” poprzez spełnianie 4.warunków determinujących zdrowie: 1)odżywianie, 2)wysiłek fizyczny,3) higiena,4) pozytywne nastawienie psychiczne; krótko mówiąc, dzięki higienie w pełnym tego słowa znaczeniu). Będzie to najsensowniejszy, zarazem najtańszy sposób na zdrowie i życie. W przeciwnym wypadku ludzkość ulegnie zagładzie biologicznej.

Gość cd.
pościel wełniana z merinosów australijskich jest doskonała, warto ją mieć zwłaszcza w przypadku zmian reumatoidalnych!!!!!!!!!!!! Dlaczego, to było na prelekcjach podczs promocji pościeli.

Gość niektóre ch. reumatyczne
Gorączka reumatyczna Przewlekłą chorobą autoimmunologiczną, o znanej przyczynie, przebiegającą z uszkodzeniem stawów, jest gorączka reumatyczna. Choroba rozpoczyna się zakażeniem gardła bakterią - paciorkowcem. Po zakażeniu organizm wytwarza przeciwciała przeciw tej (konkretnej) bakterii, ale białka ściany komórki bakteryjnej są podobne do niektórych białek organizmu - w ten sposób, organizm wytwarzając przeciwciała przeciwko bakteriom, zaczyna wytwarzać przeciwciała przeciwko samemu sobie. Powstałe przeciwciała cały czas "atakują" białka organizmu, nawet wtedy, gdy bakterii już dawno w organizmie nie ma. Jednym z objawów jest zapalenie stawów, ale dochodzi także do zapalenia serca, zniszczenia zastawek serca w późniejszym wieku, pląsawicy, i występowania guzków podskórnych u osób podatnych, Stare powiedzenie lekarskie mówi: "gorączka reumatyczna liże stawy i kąsa serce". W dobie antybiotykoterapii choroba ta jest na szczęście rzadka. Fibromialgia Fibromialgia jest nazywana reumatyzmem mięśniowym. Dotyczy ona w mniejszym stopniu stawów, a bardziej mięśni. Są to uporczywe, przewlekłe bóle stawowo - mięśniowe, występujące głównie u kobiet w okresie menopauzy. Charakterystyczne jest to, że ucisk konkretnych miejsc ciała (przyczepów mięśni) wywołuje silny ból. Dodatkowo występują różne objawy dodatkowe - depresja, lęk, zaburzenia cyklu miesiączkowego, nadwrażliwość na zimno, zaburzenia snu i inne. Choroba może występować samodzielnie, lub towarzyszyć innym schorzeniom.

Gość zalety wełnianej pościeli
z merynosów australijskich: 1.utrzymywanie optymalnej temperatury i dobrej wymiany gazowej, przez co ciało nie ulega spoceniu i w razie "rozkopania się" podziębieniu stawów, a co sprzyja reumatyzmowi. 2.nieobecność roztoczy 3. przy spaniu nago delkikatny, przyjemny masaż ciała

Gość A ja lubie
z moim misiem kochać sie w takiej poscieli, uzyskuje zajebiste orgazmy. Wcale nie ściemniam, bo to szczera prawda. Pościej taka jest jednak trochę za droga, np. ja 2 lata temu dałam 2tys zł z odsetkami za pojedynczy komplet, a na Allegro pojawiły się za 500zł

Gość orgazm nie zależy od pościeli
dzieciaki:P

Gość gość
od ponad 20 lat naukowcy badali malza perna caniculus -gasi stan zapalny stawów- reumatyzm ,zwyrodnienia ,wskazany dla sportowców ,osób z nadwagą od 2009 w POlsce dostępny lyprinol-ole z małza perna caniculus -cena zbyt wysoka 120żł w badaniach była przebadana inna postać małza -mączka perna caniculus -podawana z tranem -wyciszała stan zapalny ,tylko małż zielony ma kwasy p/zapalne powstrzymujące reumatyzm i w 100% bezpieczny bo naturalny w Polsce dostępne wersje green lipped mussel lub grunlipmuschel -cena 150 kapsułek po500mg -czyli cena dostępna dla nas -do kupienia na '' eperna.pl'' poczytać-jest tam też dieta ..........

Gość gość
Jak leczyć reumatoidalne zapalenie stawów - poradnik dla chorych http://tylkorelaks.pl/42-jak-leczyc-reumatoidalne-zapalenie-stawow-9788379002375.html Polecam ją szczególnie tym, którzy zmagają się z RZS, ale i tym, zaciekawionym tematem, zdrowym szczęśliwcom, którzy właśnie się dowiedzieli, że w ogóle istnieje taka jednostka chorobowa. Reumatolodzy też powinni ją przeczytać. Może właśnie świadomość wśród pacjentów i skuteczność leczenia byłaby dzięki temu większa?

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Fajnym sposobem na takie bole i problemy, bardziej dlugofalowym sa zabiegi sanatoryjne. Moj brat ma bardzo duzo problemo w wtym temacie i bardzo pomogli mu u www.uzdrowisko-swieradow.pl

Gość gość
Teraz trafić na dobrego lekarza, a zwłaszcza na fundusz..to jest cud. Jak miałam problemy z bólami reumatycznymi to wszędzie szukałam pomocy i wszędzie mnie z kwitkiem odsyłali. Faktyczny efekt przyniósł dopiero biorezonans, jaki mi pan Dmytro Sydorchuk dobrał w Vitanea ( www.vitanea.eu ). Warto tutaj się zarejestrować – profesjonalna homeopatia, bez grama chemii, suplementów itp.

Niewątpliwie to, co obecnie ci dolega, nie wygląda zbyt dobrze. W takiej sytuacji trzeba wziąć pod uwagę najrozmaitsze scenariusze. Być może w twoim przypadku już teraz wskazane będzie leczenie reumatyzmu. Więcej na temat możesz przeczytać m.in. tutaj: https://rozruszajstawy.pl/bol-stawow/reumatyzm-a-bol-stawow Czasami trzeba podjąć odważne i stanowcze kroki, a to wszystko po to, by w końcu wrócić do normalnego funkcjonowania. Poza tym uwierz w siebie i wszystko będzie dobrze!

Gość gość
Według mnie bardzo dobrym sposobem w walce z reumatyzmem są kąpiele z dodatkiem żywej soli magnezowej.

Gość Agnieszka20347
Wypróbowałam ekstrakt Konopny CBD + CBDA 3 % stosowałam 2 razy dziennie . Ręce nie puchną, stawy już mnie tak nie rwą , ręce są mniej opuchnięte wyrównało się ciśnienie, mam spokojniejszy , głębszy sen i koncentracje Jestem zadowolona i polecam Olejek bardzo pomaga !! CBD kupiłam ze strony http://www.konopiafarmacja.pl – znalazłam je dzięki forum medycznemu , ekstrakt ma bardzo dobre opinie i mi też pomaga , także polecam

Gość achaj
bardzo dobry na bóle tego typu jest olej cbd, bo rozluznia miesnie. kupisz go spokojnie w necie, chocby na: www.konopieizdrowie.pl cena wydaje się byc wysoka ale naprawde dziala cuda i starcza na bardzo dlugo, wystarczy tylko regularnie stosowac

Gość Guroluczka
A próbowałaś może suplementów diety z kolagenem? Kolagen z wiekiem zostaje wypłukany z naszego organizmu stad częste problemy ze stawami. Ja używam kolagenu od DuoLife https://duocollagen.pl/kolagen-na-stawy poczytaj sobie więcej

Gość Aniak

Moja mama stosowała Reumpapai i była bardzo zadowolona. Stawy i biodro szybko przestały ją boleć.

Gość reniazrzs

Dodam, że Boswellia 65 pomogła mi też przy chorobie zatok , to takie "działanie niepżadane" bo jak pisałam kadzidłowiec ma wieele zalet