Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfdf

robie domowke na sylwestra, jestem niepelnoletnia

Polecane posty

Gość dfdf

wiadomo, bedzie pelno alkoholu, 30 osob, impreza jak impreza... czy jak przyjada funkcjonariusze, duzo osob bedzie pijanych, ale np. ja bede calkowicie trzezwa (bo nei widze innej opcji ;) po pierwsze musze miec wszystko na eoku, po drugie zdrowie mi nie pozwala), to jak z mandatem? czy mam obowiazek otwierac im drzwi? w ogole troche sie martwie, bo balkon mam kolo balkonu sasiadow, gdzie facet jest policjantem... na szczescie zaprzyjaznionym... a napewno moi znajomi beda palic i pic na balkonie...

Gość Jemstak
chyba wpadne:p

Gość dfdf
a moze ktos odpowie na moje pytanie, czy jak ja bede trzezwa to dostane mandat albo cos innego?:D

Gość dfdf
upup naprawde nikt nie wie

Gość balangowiczka30
mandat dostana Twoi rodzice że zostawili cie sama w domu i że wiedzieli ze bedzie imprezka

mozesz dostac upomienie jesli bedzie jednka zbyt glosno mozesz dostac mandat za zaklocanie spokoju to moze byc nawet glosna muzyka... a alkohol swoja droga bo jesli twoi goscie tez sa nieletnii .. no coz...

Gość balangowiczka30
lepiej sie jeszcze zastanów czy chcesz miec kłopoty

Gość to po cholerę ma byc pelno
alkoholu i palenie, jak jestes niepelnoletnia i inni pewno tez nie? Mandat zaplaca rodzice - uciesza sie bardzo... Nie bierz sie za to, bo kłopoty murowane.

Gość balangowiczka30
;-)

Gość dfdf
juz wszystko zorganizowalam, inni przynosza alkohol, ja tylko szampana... za zaklocanie ciszy raczej nei dostane, bo mam wyrozumialych sasiadow. tzn. w tamtym roku bylo glosno, ale to tylko 6 osob... a w tym 30 :o chodzi o ten alkohol. fajki mnie nie obchodza, bo prawie wszyscy po 17stce ;)

Gość dfdf
e... chyba raczej nie dostana moi rodzice mandatu za to ze zostawili mnie sama w domu :o

Gość no wlasnie uchleja sie
beda rzygac, wrzeszczec, nie opanujesz 30 i nie dosprzatasz chalupy. jedyny sposob to z gory ograniczyc ilosc alkoholu - ale czy potrafisz?

Gość dfdf
z dziewczynami sie dogadam, bo spora czesc nie bedzie pila. gorzej z chlopakami... w sprzataniu mam juz zadeklarowana grupke osob, zebym nie zostala na lodzie... poza tym moj chlopak tez ma zamiar mi pomoc.

Gość dfdf
tylko wlasnie interesuje mnie to, czy moga mi cos zrobic jak JA bede trzezwa, a inni pijani

Gość uprzedzze maja byc
wzglednie cicho, nie afiszowac sie z chlaniem i paleniem n balkonie, pogadaj, jak z ludzmi,zwlaszca z facetami , przeciez chyba nie chca, zebys miala klopoty.

Gość uprzedz ze maja byc
to nie ma znaczenia, ze bedziesz trzezwa, jesli w twoim ( a raczej rodzicow) domu jest wrzask i niepokojace zachowanie. A jak rodzice to widza? - bo oni beda odpoiwadac.

Gość dfdf
mieszkam tylko z mama i psem. i wie, ze bedzie impreza, ale spodziewa sie tak z 15 osob. najwyzej bede robila skladke od kazdego skladke po 10 zl na ew.mandat. chociaz mam nadzieje, ze obejdzie sie bez tego... schlac to sie napewno schleja... ale jak zaczna cos odwalac, to chyba powyrzucam z domu oO

Gość dfdf
sasiedzi sa raczej wyrozumieli, jeszcze nigdy nie mialam problemu zeby kto sie skarzyl na halas... poza tym slyszalam, ze policja zlewa na takie wezwania jak zaklocanie ciszy nocnej w sylwestra, prawda? i czy mam obowiazek im otwierac?

Gość uprzedz ze maja byc
nie , no nie rob mamie takich numerow, powiedz co i jak, moze sie wspolnie naradzicie. To nie chodzi nawet o jednorazowy mandat, czy naprawde zakladasz, ze musisie sie urznac , wrzeszczec i rzygac? Chceci pic, byc jak dorosli a nie wiecie, jak sie po tym zachowacie? Absolutnie powiedz mamie o tej 30tce, badz fair. To jej mieszkanie i przede wszystkim jej klopot! Ona poniesie ew. konsekwencje.

Gość dfdf
Nie, po prostu zakładam najgorszy scenariusz, żeby wiedziec, jak sie ewentualnie zachowac w takiej sytuacji, bo jak wiadomo roznie bywa... Chociaz mam taka cicha nadzieje, ze wszystko pojdzie po mojej mysli i kazdy wyjdzie zadowolony. Dziekuje za wszystkie odpowiedzi, jesli jeszcze ktos zna odp na pytania z pierwszego postu - prosilabym o wypowiedz. A ja tymczasem ide spac, dobranoc :)

Gość chwila prawdy....
jezeli bedzie taka sytuacja że przyjeżdża policja a w mieszkaniu pijane niepełnoletnie osoby, to na mandacie sie nie skończy... oczywiscie bardziej od tych pijanych nieletnich beda mieli przerabane ich rodzice🖐️

Gość nic Ci nie zrobia
jedyne co to za zaklocanie spokoju. Ale watpie by ktos w Sylwestra zglaszal cos takiego, zwlaszcza jesli masz wyrozumialych sasiadow. mozesz sie przejsc do nich, uprzedzic i z gory przeprosic ;) Oczywiscie z czekoladkami albo flaszka. najbardziej nosi przez strop to tych od gory o od dolu. No, tych najblizszych tez mozesz ;) A tak to policja raczej nie wpadnie bez zgloszenia. Poza tym za pijanstwo innych Ty mandatu napewno nie dostaniesz ;)