Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość crh-klinkiers

Zmęczone oczy, brązowe...

Polecane posty

Gość crh-klinkiers

Witam. Mam problem z oczyma... Jak patrzę w lustro, to moje oczy wyglądają strasznie. Górna powieka zamiast w kolorze reszty skóry to jest taka brązowa. Nie wiem jak się nazywa to miejsce: takie cienki obszar skóry na któym rosną rzęsy - jest przeczerwieniony, czasami trochę mniej. Ogolnie pod oczami mam skórę siną. Nie wiem co powinienem zrobić? NA te przeczerwienienia myślę nad kroplami nawilżającymi? Co do sinej skóry pod oczami - jeżeli w przedszkolu takich nie miałem, to teraz jeśli je mam to możę być z urody? czy nie może? Mam jeszcze taki problem: Uczucie ciężkich oczu - jak patrze przed, to mam uczucię, jakby mnie oczy bolały, jakby mi się same zamykały górne powieki, taki trochę ból jak się robi zeza - czemu tak jest?

Gość crh-klinkiers
Dodam jeszcze coś do górnej powieki: Jest brązowawa, ale też taka letko zaczerwieniona też. Jeszcze kąciki oczu te zewnętrzne mam przeczerwienione... Możę to przez to, że mróżę oczy za często, przez komputer... jak nałożę krem na oczy, to czuje taką ulgę, jakbym nałożył ten krem na letko pieczącą skórę.

może uzywaj częsciej tego kremu, ja mam teraz taki świetlikowy żel na zmęczone oczy. A może uzyj też sposobu z łyżeczkami - schłodzone łyżeczki przykładasz na zamknięte powieki, super odpręza i chłodzi...

Gość crh-klinkiers
Co do świetlika - to spróbuję, słysszalem, że niektórym pomogło i że jest dobre :) Okłądy już robiłęm, ale z lodu - bardzo odprężają, jeśli się ma zmęćzone oczy, mi pomogły dużo nie raz. Lecz dalej nie wiem co z tym bółem oczu, z tym uczuciem "ciężkich oczu" - nie zawsze tak mam, ale czesto. Tak samo jak z przeczerwieniona skora w kacikach tych zewnetrznych.

Gość na moje oko
to te czerwone kąciki ust i przy oczach mogą być albo od jakieś alergii (podrażnienia jakimś czynnikiem środowiskowym?) albo od niedoboru czegoś

świetlik z flosleka warto wypróbować tak samo jak okłady z rumianku. Ale z tego co piszesz to nie wygląda na zwykłe zmęczenie oczu. Może przejdź się do okulisty na wszelki wypadek...