Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nieszczesliwa_buu

Wszy...POMOCY!!

Polecane posty

Nie wiem gdzie... nie jestem pewna ale on pewnego czasu swędzi mnie głowa ostatnio zalważyłam robaczki na moich wlosach to raczej WSZY czytając na ten temat natknełam sie na watek o stosowaniu odzywki mzoe byscie mi cos wiecej poradzili nie chodzi mi o preparaty tylko domowe sposoby napiszcie mi o co chodiz dokladnie z ta odzywka co trzeba zrobic by pozbyc sie tego owadstwa z gory dzieki ;[[

Gość a ja nie byłam przy kasie
google nie bolą... tam znajdziesz środek, jaki nalezy kupic w aptece, nastepnie wszy nalezy wyczesac. domowymi sposobami raczej nie wyleczysz

Gość musisz je udusić
czyli odciąć im dopływ powietrza, może posmaruj głowę olejem i zawiń na parę godzin włosy w worek foliowy

Gość musisz je udusić
znalazłam jeszcze to Metody leczenia Nie istnieją środki, które mogą zapobiec występowaniu wszy, zatem niezwykle ważne jest poznanie najskuteczniejszych sposobów leczenia. Do dyspozycji mamy różnego rodzaju metody pozafarmakologiczne (tzw. domowe), tj: - skracanie długości włosów - wcieranie we włosy roztworu octu lub nafty na noc - wyczesywanie wszy i gnid oraz metody farmakologiczne polegające na stosowaniu: - środków naturalnych i na bazie ziół - neurotoksycznych środków chemicznych, a także - nowoczesnych nietoksycznych środków chemicznych opartych na silikonach Skuteczność W przypadku metod domowych nie musimy obawiać się o bezpieczeństwo i ewentualne powikłania związane z leczeniem. Skuteczność tych metod nie jest jednak potwierdzona i nie są one powszechnie uznawane. Metody farmakologiczne stosowane zgodnie z zaleceniami producentów są skuteczne, natomiast stosowane w większości preparatów neurotoksyczne środki chemiczne nie pozostają obojętne dla zdrowia: zawierają pestycydy identyczne jak te, które sa wykorzystywane do produkcji środków ochrony roślin. Dodatkowo podczas kuracji środkami zawierającymi pestycydy może wystąpić podrażnienie skóry głowy i inne skutki uboczne zwiazane z wchłanianiem szkodliwych substancji przez skórę. Stosowanie tego typu toksycznych preparatów jest szczególnie niebezpieczne dla alergików i astmatyków oraz dzieci do 6 roku życia, kobiet w okresie ciąży i karmienia piersią. Najbezpieczniejszą i najbardziej skuteczną metoda leczenia wszawicy jest terapia preparatami, które nie zawierają środków owadobójczych, a roztwór 4% dimetikonu i cyklometikonu 5 (silikony). Specyfika ich działania polega na uniemożliwieniu wszom oddychania i zablokowaniu ich funkci życiowych. Preparaty tego typu nie są wchłaniane przez skórę, zatem stosowanie ich jest bezpieczne nawet dla małych dzieci od 6 miesiąca życia oraz osób chorych na astme i uczulenia. HEDRIN - w 100% skuteczny nietoksyczny produkt w walce z wszawicą

1) apteka, te szampony działają, w przedszkolach niestety jak jedno dziecko ma to mają wszystkie, więc miałam tą "przyjemność" w dzieciństwie. 2) ciepła woda + ocet, lejesz na głowę, zwijasz ręcznikiem i workiem plastikowym, siedzisz w tym, spłukujesz, myjesz głowę, wyczesujesz, wyczesujesz, wyczesujesz. pozdrawiam i powodzenia w walce :)

No własnie o to chodzi nawet jak wylecze sie z tego nie mam pojecia od kogo sie zarazilam a o higiene dbam... jezeli ten ktos sam sie z tego nie wyleczy to caly czas bede sie z tym meczyc, juz teraz mam tego dosyc. A tobie Angelek wielkie dzieki ^^

ja często mam wszy ale tatuś mi przynosi taki płyn z apteki i jest okej na jakiś czas. A mamusia lubi mi grzebać we włosach, wybierać gnidy i strzeleć nimi hihi :)